Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Εκδήλωση του Συνδέσμου Αναγέννηση στην Πεύκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα: Ευρωπαϊκή Ένωση- Ιστορική εξέλιξη και επίδραση στη ζωή των πολιτών διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αναγέννηση στην Πεύκη.

Μετά από μία μικρή εισαγωγική τοποθέτηση ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Κουτσικάκης διαβάσε χαιρετισμό που απέστειλε  ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα ΠάνοςΚαρβούνης.
Ο ομιλητής Παναγιώτης Αλεβαντής αναφέρθηκε αρχικά στη ιστορική εξέλιξη της ευρωπαϊκής ιδέας από το μύθο της απαχθείσας Ευρώπης μέχρι τους καταστροφικούς Παγκόσμιους Πολέμους και από τη δήλωση Σουμάν της 9ης Μαΐου 1950 μέχρι τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 κρατών μελών. Εξήγησε σε γενικές γραμμές τις αρμοδιότητες της Ένωσης και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις. Τέλος, χρησιμοποιώντας μια τυπική οικογένεια σκιαγράφησε τις πολιτικές που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών σε τομείς όπως τα τρόφιμα, οι τηλεπικοινωνίες, οι ηλεκτρικές συσκευές, η δημόσια υγεία, η προστασία του περιβάλλοντος και οι μεταφορές. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση με υψηλού επιπέδου ερωτήσεων από την πλευρά των συμμετεχόντων.
Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης διατελεσάντων και εν ενεργεία δημάρχων Αττικής και επί 12ετία δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Προκόπης Μπελεχρής, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τάσος Μαυρίδης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πεύκης Κατερίνα Κοκκινάκη και ο πρώην πρόεδρος Δημήτρης Αργυρόπουλος, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λυκόβρυσης Βίκυ Μάλαμα, ο δημοτικός σύμβουλος πρώην αντιδήμαρχος Παναγιώτης Πανταζής , οι πρώην αντιδήμαρχοι Γιώργος Κοσμάς και Γιάννης Μέγας, ο πρόεδρος της δημοτικής βιβλιοθήκης Νίκος Γκαραβέλας, η πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης Έλλη Μήτση, ο πρόεδρος της ένωσης γονέων και κηδεμόνων Διονύσης Μανιάτης, ο πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Γιώργος Γαζεπίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου ‘’Αριστοτέλης’’ Λευτέρης Γιαννουλόπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου εθελοντριών γυναικών Σμαρώ Ηλιοπούλου, η Λένα Μάλλα από το σύλλογο γυναικών Πεύκης-Λυκόβρυσης, ο αντιπρόεδρος της Κίνησης πολιτών Λυκόβρυσης Χρήστος Παπαδιαμάντης και η λογοτέχνις  Σταυριανή Στεφάνου.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ