Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ενωση Ρουμελιωτών:Καλή Αντάμωση το Σεπτέμβριο (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Με αυτήν την πολλά υποσχόμενη δέσμευση για καλή αντάμωση το Σεπτέμβριο, με πιο δημιουργική πορεία και καινοτόμες δράσεις, δεκάδες μέλη και φίλοι της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας  που πλαισιώνουν τα πολυπληθή Τμήματά μας, συμμετείχαν στο τελευταίο για τη φετινή χρονιά και το … πρώτο για τη νέα, μάθημα Παραδοσιακού Χορού. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σωματείου μας τα μέλη και οι φίλοι μας ετοίμασαν πολλά και γευστικά τερψιλαρύγγια και συμμετείχαν σε ένα μοναδικά κεφάτο μάθημα που κράτησε πολλές ώρες.
 

Δόθηκε η δυνατότητα του απολογισμού της μεγαλειώδους Παραδοσιακής Βραδιάς του Ιουνίου, επαναβεβαιώθηκε η συνεργασία μας με το Χοροδιδάσκαλό μας κ. Ανδρέα Ατζάμπο, ανακοινώθηκαν οι σκέψεις για νέες δράσεις στις  οποίες ήδη  πολλοί δήλωσαν τη συμμετοχή και  τη στήριξή τους.
Στη σύντομη προσφώνησή του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων «Δεν θα κουραστούμε να επαναλάβουμε ότιη Ένωση Ρουμελιωτών, όλοι εμείς, είμαστε Σύλλογος με ισχυρή κοινωνική, λαϊκή και πολιτιστική αναφορά στο χθες και στο σήμερα. Οι δραστηριότητές μας αποτελούν ολοκληρωμένη κοινωνική παρέμβαση και διέξοδο για όλες και όλους εσάς αλλά και για εκείνους οι οποίοι στο μέλλον θα έρθουν κοντά μας.  Η αυτοέκφραση, η κοινωνική προσφορά με ζήλο αλλά και επίγνωση, η ψυχωφελής και ψυχοθεραπευτική δίοδος μέσα από την διδασκαλία του Παραδοσιακού χορού, του τραγουδιού σε ενήλικες και τα παιδιά, αποτελούν παράγοντα εσωτερικής ισορροπίας και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής.  Με την έννοια αυτή, η Ένωσή μας είναι κάτι παραπάνω από το επιμέρους άθροισμα των μελών της, όπως άλλωστε και οι ανθρώπινες κοινωνίες. Για εμάς εσείς είσθε η δύναμή μας.Μόνοι μας δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Η ζωή τελικά κερδίζεται με το ρίσκο του μεγάλου και την τόλμη του καινούργιου.Καλό καλοκαίρι!!»
Ακολούθησε ένα πραγματικά μοναδικό γλέντι σε θαλερή ατμόσφαιρα την οποία προσέφερε απλόχερα η παλλόμενη από αγάπη, καρδιά των μελών μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ