Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Επίσκεψη των Ρουμελιωτών στον Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ

Δημοσιεύθηκε

στις


Με την καρδιακή ευχή “Εις πολλά έτη Δέσποτα!” και συνάμα παρότρυνση για αγλοάκαρπη Ποιμαντορία στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ευρεία αντιπροσωπεία της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας επισκέφθηκε, μετά από αίτημά της, το νεοεκλεγέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Γαβριήλ στο γραφείο του. Εγκάρδιος και  προσηνής, ο Επίσκοπός, μας υπεδέχθη και μας παρέσχε αβραμιαία φιλοξενία, προσφέροντάς μας πρωτίστως λόγους ελπίδας και θάρρους. Στη διάρκεια της λίαν αριπρεπούς συνεργασίας που ακολούθησε, δόθηκε η δυνατότητα να ανταλλαγούν επί μακρόν, εποικοδομητικές σκέψεις για το μεγάλο πνευματικό και φιλανθρωπικό ρόλο της τοπικής Εκκλησίας, τη συμβολή των Σωματείων, τη μέχρι τούδε συνδρομή της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας στα τοπικά κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, τις στοχευμένες εκδηλώσεις της, για παράδειγμα, για εξαιρετικές ιστορικές επετείους, το Γέροντα Πορφύριο και άλλα.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, μας εξέπληξε θετικά καθώς γνώριζε το εύρος των δράσεων της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, γεγονός που διευκόλυνε την ανάδειξη θεματικών πεδίων πιθανής κοινής δράσης. Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε, αγαπά τη Ρούμελη ιδιαίτερα καθώς θητεύοντας επί μακρόν κοντά στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, του οποίου αποτελεί πνευματικό ανάστημα, περιόδευσε όλη τη Βοιωτία. Γνωρίζει επομένως πολύ καλά τη Ρουμελιώτικη ψυχή, την ανδρεία της και τη βαθιά πίστη της.

 Ο Πρόεδρος του Διοικητικού μας Συμβουλίου κ. Θανάσης Ραφτόπουλος, στη σύντομη προσφώνησή του τόνισε μεταξύ άλλων «Ως Σωματείο αλλά και ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε την εδραία πεποίθηση ότι δικαίως και αξίως  η διοίκηση της Μητρός Εκκλησίας, ανέθεσε στην ταπεινότητά σας να υπηρετήσετε τούτο τον τόπο. Από τα πρώτα  λεπτά που βρισκόμαστε εδώ, μας πείθει η συγκαταβατικότητα, η ηδεία απλότητα, το πνευματικό σας ανάστημα, η γεραιρή προσήλωσή σας στα νάματα της πίστεως την οποία μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, ότι με τη βοήθεια των Αγίων μας και  την προσευχή όλων μας, θα επιτύχετε. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας, απλοί συνοδοιπόροι στα εγχειρήματα που θα αναλάβετε. Βεβαιωθείτε για τα ειλικρινή αισθήματα αφοσίωσης στην Μητέρα Εκκλησία. Δεν θα διστάσουμε να επαναλαμβάνουμε ότι όταν η ευθύνη ζυμώνεται με την ειλικρίνεια, την αξιοπρέπεια, το ζήλο και την επίγνωση, τότε μπορεί να παράγει έργα αγαθά. Όλα μας τα Τμήματα (Χορευτικά ενηλίκων, Χορευτικά παιδιών, Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού, Θεατρική Ομάδα αλλά και η Ομάδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) σας αναμένουν οποτεδήποτε εσείς επιθυμείτε να σας γνωρίσουν και να ακούσουν λόγους οικοδομής και ανάτασης. Όλοι μας είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί σας. Με στεντόρεια τη φωνή επαναλαμβάνουμε την Παύλειο (Εβραίους επιστολή (7,26-8,2) βεβαίωση, τοιούτος ημίν έπρεπεν αρχιερεύς. Εις πολλά έτη Δέσποτα!! »

Ο Σεβασμιώτατος δεσμεύτηκε να επισκεφθεί όλα μας τα Τμήματα αλλά και να ευλογήσει τον Πρωτοχρονιάτικο πλακούντα, γεμίζοντας μας με χαρά και αγαλλίαση. Τέλος δόθηκε αναμνηστικό δώρο, έργο των δεκάδων γυναικών του Σωματείου μας, ένα καλάθι με αγαθά της Ρουμελιώτικης γης, το οποίο και έγινε ασμένως δεκτό.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ