Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Επιστολή του Μιλτιάδη Καυκαλέτου για τις δημοτικές εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις


Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες της Νέας Ιωνίας στέλνει ο Πρόεδρος/ Διευθ. Σύμβουλος της Α. ΖΑΚΑ ΑΤΕΕ
(Parking Α. ΖΑΚΑ) & Πρόεδρος των Σωματείων ΕΕΣΑΝΑ & ΠΕΕΙΣΣΑ, κ. Μιλτιάδης Καυακαλέτος.
Σε αυτήν τονίζει τα εξής:

«Αγαπητοί Συμπολίτισσες και Συμπολίτες της  Νέας Ιωνίας

Ως γνωστόν την ερχόμενη Κυριακή 25.5.2014 θα γίνουν οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές,  για να εκλέξετε το Δήμαρχο της πόλης μας για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια ανάμεσα στους κ. κ. Παναγιώτη Μανούρη και Ηρακλή Γκότση.
Λυπάμαι που σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν μπορώ να συμμετάσχω σαν ψηφοφόρος, αφού ασκώ τα εκλογικά μου δικαιώματα στον Δήμο Αθηναίων.   

Όμως σαν Έλληνας Πολίτης, έχω το νόμιμο δικαίωμα αλλά και την επιβεβλημένη υποχρέωση να σας ενημερώσω πλήρως και λεπτομερώς  για τα όσα γνωρίζω σχετικά με τον  κ. Ηρακλή Γκότση κατά το διάστημα  των τελευταίων σαράντα δύο (42) μηνών.
Πολλοί από εσάς είναι φυσικό να μη με γνωρίζετε, ως εκ τούτου έχω την υποχρέωση να σας αυτοπαρουσιασθώ εν συντομία, ώστε να σχηματίσετε μία γνώμη όσον αφορά το άτομο μου, την σταδιοδρομία μου και την αξιοπιστία μου. Είμαι 68 χρόνων, πτυχιούχος φαρμακοποιός από το 1970, άσκησα το επάγγελμα μου επί σαράντα (40) χρόνια, είμαι  νυμφευμένος με την επίσης φαρμακοποιό Αντιγόνη Κλαύση το γένος Κατημερτζόγλου και έχω το πολυώροφο πάρκινγκ στην συμβολή των οδών Αλατσάτων και Μ. Ασίας στη Ν. Ιωνία.
Η οικογένεια Κατημερτζόγλου καταγόταν από τα Βουρλά. Οι θείοι της γυναίκας μου Βασίλης και Αντώνης Κατημερτζόγλου χάρη  στην εργατικότητα τους έκτισαν στις αρχές του 1930 τον πρώτο  φούρνο στην γωνία Μ. Ασίας και Άλυος. Εν συνεχεία στα τέλη της δεκαετίας του 1940 έκτισαν δίπλα ακριβώς το νέο υπερσύγχρονο (για την εποχή εκείνη) γερμανικό φούρνο γνωστό στους περισσότερους από εσάς ως φούρνο Φωκίτη, γιατί το 1955 που πέθανε και ο Αντώνης Κατημερτζόγλου και η χήρα του με την αδελφή του τον μίσθωσαν στον Φωκίτη.

Το 2002 αποφασίσαμε με την γυναίκα μου και τα παιδιά μας να αξιοποιήσουμε το ακίνητο, που είχε υποστεί βλάβη από το σεισμό του 1981, από την πλημμύρα του 1994, τον εμπρησμό του 1998 και τον σεισμό του 1999.
Αφού μελετήσαμε προσεκτικά τα δεδομένα της περιοχής καταλήξαμε στο συμπέρασμα να κτίσουμε ένα πολυώροφο σύγχρονο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων, αφού η τότε ακμαία αγορά της Νέας Ιωνίας στερείτο εντελώς από τέτοιου είδους υποδομές. Το 2003 κατεδαφίσαμε τα παλιά ετοιμόρροπα καταστήματα, όποτε ανακαλύψαμε από κάτω το παλιό ρέμα της Πεύκης. Για την μετατόπιση του στην οδό Αλατσάτων είχε εκπονηθεί μελέτη από το 1967!!!  Η κοίτη του ρέματος το 2000 κόπηκε στο ύψος του Ν. Ηρακλείου από την Αττική Οδό και εξετράπη στον Κηφισό, έτσι το εναπομένον τμήμα της κοίτης μετά  από την Αττική Οδό μέχρι τον Ποδονίφτη έπαψε να αποτελεί ρέμα και μετετράπη σε αγωγό ομβρίων ( δίκτυο κοινής ωφέλειας) .

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία με την οποία εναρμονίσθηκε και η εθνική μας νομοθεσία απαγορεύεται δίκτυα κοινής ωφέλειας να διέρχονται μέσα από ιδιοκτησίες ιδιωτών για λόγους ασφάλειας και συντήρησης.
Το 2005 η τότε Δημοτική Αρχή κατεδάφισε τα ιστορικά και παραδοσιακά βιομηχανικά κτίρια της Ανατολικής Ταπητουργίας, αφού επί χρόνια αδιαφορούσαν και δεν τα συντηρούσαν από το 1985, που τα απαλλοτρίωσαν, για να δημιουργήσουν αίθουσες για πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις και εν συνεχεία τα εγκατέλειψαν στην φθορά του χρόνου, με σκοπό να καταστούν ετοιμόρροπα.

Από τότε δρομολογήθηκε η μαυρογυαλούρικη ιδέα της δημιουργίας του πάρκινγκ στο Ο.Τ. 150, αφού ανενόχλητοι και με την ανοχή και την σιωπή του κ. Γκότση (ψήφισε λευκό) απεφάσισαν να ανακαινίσουν ένα τμήμα των παλιών κτιρίων επιφανείας 1.100 τ.μ.. Αυτή η ανακαίνιση έφθασε το αστρονομικό ποσό των δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων ενενήντα δύο χιλιάδων   (2.592.000, 00) €.

Το ποσό της ανακαίνισης του συγκεκριμένου κτιρίου δεν έπρεπε να ξεπεράσει τις τετρακόσιες χιλιάδες (400.000,00) € αφού δεν έγιναν εκσκαφές και κτισίματα.  Το κτίριο του δικού μας πάρκινγκ μας κόστισε δύο εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες (2.400.000,00) € με εκσκαφή και κατασκευή τεσσάρων υπογείων, ισογείου με τρία καταστήματα  και έξι ορόφους συνολικής επιφάνειας 4500 τ.μ. Τα στοιχεία για την ανακαίνιση μου τα έδωσε ο τ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Κωστάκης και λίαν συντόμως θα τα παραδώσω στην Εισαγγελέα κ. Ε. Ράϊκου. Από τις αρχές του 2008 άρχισα τις οικοδομικές εργασίες για την κατασκευή του στεγασμένου πάρκινγκ στη συμβολή Αλατσάτων και Μ. Ασίας το οποίο τέλειωσε μετά από τιτάνιες προσπάθειες το 2011.  Τον Νοέμβριο του 2010 η Δημοτική Σύμβουλος κα Αμανατίδου με συνέστησε στον τότε νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Γκότση.

 Η πρώτη εντύπωση μου για τον κ. Γκότση ήταν εντελώς αρνητική.  Τα γεγονότα επαλήθευσαν πλήρως την ορθότητα της πρώτης εντύπωσης μου, ότι είναι ένας άνθρωπος  :

    που υπερεκτιμά τις δυνάμεις του και τις δυνατότητες του,

    που υποτιμά τους άλλους,

    που δεν διστάζει να παραβιάζει τις νόμιμες αποφάσεις άλλων αρχών,

    που δεν διστάζει να παραπλανά την Αστυνομία και την Δικαιοσύνη κλπ Αρχές,

    που δεν έχει καμία αναστολή στο να συκοφαντεί ασύστολα και χωρίς ενδοιασμό οποιονδήποτε του εναντιώνεται,

    που προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει την λογοδοσία,

    που δεν μπορεί να ανεχθεί την κριτική και την αντιπολίτευση,

    που δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να γνωρίζει τους νόμους

    που ερμηνεύει τους νόμους όπως τον συμφέρει

    που δεν διστάζει να καταστρέψει όσους δεν συμφωνούν μαζί του, χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες τόσον για τον αντίπαλο του, όσο και για τον ίδιο τον εαυτό του και τον Δήμο εν γένει.

Όλα αυτά αποτελούν πολύ σοβαρά ελαττώματα για ένα Δήμαρχο!!!  Επ’ αυτών θα σας αναφέρω ένα μόνο μέρος εκ των πολλών βλαπτικών ενεργειών που έχει διαπράξει, εις βάρος μου, της οικογένειας μου αλλά και της εταιρείας μας, η οποία είναι ανώνυμη εταιρεία.   Συγκεκριμένα έχει διαπράξει αυτός ο ίδιος μεμονωμένα, αλλά και για λογαριασμό της παράταξης του και του Δήμου τέσσερις φορές το αδίκημα της εκ προθέσεως συκοφαντικής δυσφήμισης.
Για αυτό το αδίκημα οι συνέπειες είναι πολύ μεγάλες και κατά τις επόμενες ημέρες έχουμε αποφασίσει να καταθέσουμε ισάριθμες αγωγές  με τις οποίες θα απαιτήσουμε πλήρη ικανοποίηση.  Επίσης θα απαιτήσουμε με άλλη αγωγή πλήρη αποζημίωση για την τεράστια ηθική και υλική ζημία που μας έχει προκαλέσει από την παράνομη και αυθαίρετη λειτουργία του άκρως επικίνδυνου υπαιθρίου παρκινγκ.  Ένα σημαντικό μέρος από αυτές τις αποζημιώσεις, που θα αποφασίσουν τα Δικαστήρια να μας καταβληθούν, θα το διαθέσουμε για κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς του Δήμου και τις Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας.

Θεωρώ, ότι η θητεία του κ. Γκότση από το 2011 – 2014 ήταν άκρως αναποτελεσματική έως αποτυχημένη γεμάτη λάθη, αστοχίες και παραλείψεις. Κατοικώ εδώ και 31 χρόνια στη Ν. Σμύρνη και σας πληροφορώ, ότι στη Ν. Σμύρνη δεν υπάρχουν ξενοίκιαστα καταστήματα, οι έμποροι της δεν κλαίνε όπως οι συνάδελφοι τους στη Ν. Ιωνία.
Στη Ν. Σμύρνη κατασκευάστηκε με ΣΔΙΤ εδώ και μερικά χρόνια ένα υπόγειο πάρκινγκ με μια πανέμορφη υπέργεια μεγάλη πλατεία που συνδέει το Άλσος της με την κεντρική πλατεία της.  Σ’ αυτούς τους χώρους κάθε χρόνο γίνονται ένα σωρό εκδηλώσεις καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές, εκθέσεις εμπορικές, βιβλίου κ.α.

 Θέτω τα ακόλουθα απλά και εύλογα ερωτήματα:

     γιατί ο κ. Γκότσης απέρριψε την κατασκευή του πάρκινγκ στο Ο.Τ. 150 με ΣΔΙΤ,

    γιατί θέλει να το κατασκευάσει ο Δήμος και να υπερχρεωθούν οι δημότες της Ν. Ιωνίας

    τι προσδοκά  να αποκομίσει  από αυτή την κατασκευή,

    γιατί αρνείται να μου παραδώσει τα στοιχεία για όλες τις μελέτες τους που έγιναν επί δημαρχίας του, αλλά και επι δημαρχίας του κ. Χαραλάμπους, για το κόστος τους και για τους τρόπους ανάθεσης, τι φοβάται, τι μεμπτό υπάρχει και θέλει να το κρύψει;

Σαν Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ που είμαι και σύμφωνα με τους νόμους 2690/1999 και 3242/204 έχω έννομο συμφέρον να ζητήσω αυτά τα στοιχεία και έχει την υποχρέωση να μου τα παραδώσει αμέσως χωρίς καμία καθυστέρηση.            

 Μετά από όλα αυτά που σας προανέφερα, πιστεύω, ότι δεν πρέπει να διστάσετε και να γυρίσετε την πλάτη στο κ. Γκότση και στα λάθη του στην αδράνεια του, στην αναποτελεσματικότητα του, στην ατολμία του για πρόοδο και ανάπτυξη.

     Η ψήφος είναι το όπλο σας για να τιμωρήσετε τον κ. Γκότση που δεν έκανε τίποτα για την ανάπτυξη και την πρόοδο αυτής της πόλης, απλά γύρισε τη Ν. Ιωνία πίσω στη δεκαετία του 1950 ίσως και πιο πριν.

     Η Ν. Ιωνία χρειάζεται ένα Δήμαρχο, νέο σε ηλικία, νηφάλιο, ευέλικτο, εργατικό, προοδευτικό,  που να σέβεται τους νόμους και τους θεσμούς, να έχει πρόγραμμα, όραμα και φιλοδοξίες.  

Με εκτίμηση

Μιλτιάδης Ι. Καυκαλέτος

Φαρμακοποιός

Πρόεδρος/ Διευθ. Σύμβουλος της Α. ΖΑΚΑ ΑΤΕΕ ( Parking Α. ΖΑΚΑ )

& Πρόεδρος των Σωματείων ΕΕΣΑΝΑ & ΠΕΕΙΣΣΑ»

 

Το www.xtypos.gr τονίζει πως οι απόψεις συντακτών, άρθρα, συνεντεύξεις και καταγγελίες που φιλοξενούνται από τρίτους, δεν σημαίνει ότι συμβαδίζουν πάντα με τις απόψεις του εκδότη και της ιστοσελίδας
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ