Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

«Η δημοτική αρχή αδιαφορεί για την οδό Χίου»

Δημοσιεύθηκε

στις


Η Επιτροπή Κατοίκων στην περιοχή Ρουπάκι Περιστερίου επιτίθεται με δριμύτητα στη δημοτική αρχή αναφορικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων της περιοχής:  
“Οι εκλογές πέρασαν, και η δημοτική αρχή Παχατουρίδη ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΟ δεν έχει πάρει για την απαράδεκτη κατάσταση στην οδό Χίου.
–         Η παιδική χαρά παραμένει ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τα παιδιά που παίζουν. Με σίδερα και πέτρες «φυτεμένα» στο έδαφος κάτω από τις κούνιες. Με ηλεκτροφόρα καλώδια να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια παιδιών και γονιών. Χωρίς φύλαξη.
–         Τα πεζοδρόμια γύρω από την παιδική χαρά σπασμένα, γεμάτα λακκούβες και σκουπίδια.
–         Το κτίριο του παλιού εργοστασίου Ανευλαβή εξακολουθεί να αποτελεί εστία μόλυνσης.
–         Το απέναντι μικρότερο κτίριο με τον προαύλιο χώρο ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, εγκαταλελειμμένο κι αυτό, πραγματικός σκουπιδότοπος.
Ενώ η Δημοτική Αρχή δείχνει να μη χρήζεται χρημάτων, αφού ξοδεύει με το παραπάνω σε «έργα» και «παραστάσεις» εντυπωσιασμού στο κέντρο, την ίδια στιγμή η αδιαφορίας της είναι απροκάλυπτη όσον αφορά επιμέρους περιοχές του Δήμου και δει στην περιφέρειά του. Τρανό παράδειγμα η παιδική χαρά στο όριο του Δήμου στην οδό Χίου. Από την άλλη, το κτίριο του πρώην εργοστασίου Ανευλαβή είναι δεσμευμένο εδώ και 7 (επτά) ολόκληρα χρόνια από τον ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) για να οικοδομηθεί το νέο κτίριο του 28ου Δημοτικού. Το σχολείο αυτό σήμερα στεγάζεται λίγους δρόμους πιο πέρα σε κτίριο για το οποίο μάλιστα το κράτος πληρώνει ενοίκιο (!).…Φαίνεται πως τα παιδιά στο Ρουπάκι είναι παρακατιανά ή ενός κατώτερου θεού. Καλούμε τους δημότες να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι την κατάσταση για του λόγου το αληθές. Αν δείτε καθαριότητα, συντήρηση και όχι παρακμή  και εγκατάλειψη..

Διεκδικούμε:
–         Να δοθεί από τον δήμο κονδύλιο για την αναμόρφωση της Παιδικής χαράς, με κατάλληλο σχεδιασμό για παιδιά διαφόρων ηλικιών. Να διαθέτει τουλάχιστον βρύση! Να φυλάσσεται.
–         Καθαριότητα, μυοκτονία και εντομοκτονία στην περιοχή και ειδικά στην παιδική χαρά, όπου έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα μολύνσεων σε παιδάκια.
–         Να επισκευαστούν τα πεζοδρόμια και να φυτευτούν τα κενά παρτέρια στον περιβάλλοντα χώρο
–         Η διπλανή παλιά βιοτεχνία που ανήκει στον δήμο να αξιοποιηθεί σαν κέντρο πολλαπλών χρήσεων για τους νέους, τους ηλικιωμένους (που καταφεύγουν στη Ζωοδόχο Πηγή για ΚΑΠΗ) και τους ενεργούς Συλλόγους της περιοχής.
–          Να λειτουργήσει το 28ο δημοτικό στον χώρο του πρώην εργοστασίου Ανευλαβή. Με σύγχρονες και υγιεινές συνθήκες για ένα σχολείο φιλικό στο περιβάλλον και τα παιδιά. Με διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με βάση τις ανάγκες και τος προτάσεις των κατοίκων της περιοχής.
–         Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην καρμανιόλα της Κωνσταντινουπόλεως. Διάνοιξη της Χίου. Μετατροπή της Μωρογιάννη σε μονής κυκλοφορίας με ρύθμιση στάθμευσης μονών-ζυγών μηνών.
–         Να αξιοποιηθεί το οικόπεδο του Δήμου στην Φιλλιπιάδος ως παιδικός σταθμός, που λείπει στην περιοχή.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ