Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Η μεγάλη γιορτή των Ηπειρωτών

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο εξελίχθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στο Πολιτιστικό κέντρο Μίκης Θεοδωράκης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Σε αυτό το …ταξίδι αναφέρεται και το ενημερωτικό κείμενο που ετοίμασαν οι άνθρωποι της Αδελφότητας και το οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει: «Σε ένα κατάμεστο θέατρο και σε κλίμα απόλυτης κατάνυξης και συγκινησιακής φόρτισης όλων των συμμετεχόντων εξελίχθηκε η εκδήλωση. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στους Ηπειρώτες Πρωτομάστορες της πέτρας, στη ζωή και το έργο τους.
Στο χτίσιμο της εκδήλωσης πολύτιμα καλοδουλεμένα υλικά, όπως άλλωστε επέβαλε και η τέχνη των πρωτομαστόρων που τιμούσαμε, οικοδόμησαν μια πολιτιστική βραδιά απόλυτα επιτυχημένη.
Στις σύντομες παρουσιάσεις των δύο Προέδρων της Αδελφότητας και της Π.Σ.Ε καθώς και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου, μέσα από τον πυκνό λόγο τους τόνισαν πως άνθρωποι αγράμματοι, απλοί του μόχθου και του μεροκάματου, που δούλευαν για βιοπορισμό, δεν έκανα απλά μόνο κατασκευές, δημιούργησαν έργα τέτοιας αξίας που μετά από 10ετίες, αλλά και αιώνες αρκετά από αυτά αποτελούν μοναδικά μνημεία αρχιτεκτονικής έμπνευσης και κατασκευαστικής τεχνικής, έργα δεμένα απόλυτα με το περιβάλλον μεγάλης χρηστικής αξίας αλλά και εξαιρετικής ομορφιάς.
Η μεγάλη επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, ο τρόπος που την αγκάλιασαν οι συμπατριώτες μας και οι φίλοι μας που παρευρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης αυξάνει την ευθύνη μας και μας δημιουργεί το καθήκον και την υποχρέωση να επιμείνουμε με την διοργάνωση και άλλων τέτοιων εκδηλώσεων που θα αναδεικνύουν πτυχές της ζωής και του πολιτισμού που δημιούργησαν οι Ηπειρώτες από την Αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ