Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

“Η συμπάθεια του Δημάρχου δεν μπορεί να μας ταίσει”

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής έκαναν οι επί 12 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού “Επικοινωνία FM”. Εκπρόσπωοι των εργαζομένων διάβασαν την ανακοίνωση τους σχετικά με το γεγονός πως παραμένουν όλο αυτό το διάστημα απλήρωτοι και στην οποία περιέχονται μύδροι κατά της Δημνοτικής Αρχής για το γεγον πως δεν έχει καταφέρει να σταματήσει αυτήν την κατάσταση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ακαοίνωση: “….Μετά από 3 χρόνια καθημερινών απειλών για κλείσιμο του Δημοτικού Ραδιοφώνου από τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη Παπαδάτο, ακολουθώντας την πολιτική της συνειδητής απαξίωσης – υποβάθμισης και επιχειρώντας την διαίρεση των εργαζομένων σε ημέτερους και πληβείους (με έναντι πληρωμών στα «δικά μας παιδιά» και διπλές συμβάσεις σε άλλους) το αποτέλεσμα φαίνεται το λιγότερο απογοητευτικό…!
Η «συμπάθεια» του δημάρχου, δυστυχώς δεν μπορεί ούτε να ταΐσει τις οικογένειές μας, ούτε να καταβληθεί για εξόφληση των υποχρεώσεών μας…
Για τους λόγους αυτούς δηλώνουμε κατηγορηματικά προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις πως η «ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ»…! Σας ενημερώνουμε πως τις αμέσως επόμενες μέρες θα αποφασίσουμε το πρόγραμμα των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων…! Προεκλογικό αγώνα εσείς… ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ…!”

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής
Από την πλευρά της διοίκησης ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί προσπάθεια κλεισίματος του ραδιοφώνου και θύμισε τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για να υπάρξει κάποια νομοθετική ρύθμιση που να επιτρέπει τη μεταφορά των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σημείωσε ακόμα πως η μείωση των πόρων του Δήμου ευθύνεται για την αδυναμία πληρωμής τους αν και διευκρίνισε πως το επόμενο διάστημα θα καταβληθεί προσπάθεια να δοθεί κάποιο ποσό έναντι.
Παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος της ραδιοφωνίας κ. Γρηγόρης Παπαδάτος ο οποίος είπε πως δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι σε δύσκολη θέση αλλά και οι αιρετοί ενημερώνοντας το Σώμα πως έχει βρεθεί στα δικαστήρια αρκετές φορές ως κατηγορούμενος για υποθέσεις της ραδιοφωνίας.   Ο κ. Παπαδάτος πάντως τόνισε πως η διοίκηση της ραδιοφωνία έχει δώσει χρήματα σε όποιον εργαζόμενο έχει βρεθεί σε μεγάλη ανάγκη όποτε υπήρχαν χρήματα στα ταμεία της επιχείρησης.
Η αντιπολίτευση από την πλευρά της καταλόγισε ευθύνες στη διοίκηση για το γεγονός πως εδώ και 3 χρόνια δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα της ραδιοφωνίας.

Ερώτηση για τους Διπλοθεσίτες 
Ερώτημα κατέθεσε η επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών κας Ειρήνη Κατσινοπούλου για τις διπλές συμβάσεις εργαζομένων σε ραδιόφωνο και δημοτική επιχείρηση. Απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Χρήστος Καρράς ο οποίος είπε πως δεν υπάρχει καμία παρανομία και οι εν λόγω εργαζόμενοι κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά πάνω σε ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών εκτός του ωραρίου τους στη ραδιοφωνία. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ