Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

“Κάτω τα χέρια από τους Αληλέγγυους Δρόμους”

Δημοσιεύθηκε

στις


Συνεχίζεται η κόντρα στο Δήμο Αμαρουσίου σχετικά με τη δράση της κίνησης πολιτών Αλληλέγγυοι Δρόμοι καθώς μετά την ανακοίνωση-καταγγελία της Δημοτικής Αρχής έχουμε μια δήλωση-καταγγελία από την παράταξη “Εκτός των Τειχών”.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση της Εκτός των Τειχών αναφέρονται τα εξής:
“Την Κυριακή 23 – 2 – 2014 συμμετείχαμε σε δράση ενημέρωσης που διοργανώθηκε από την κίνηση πολιτών του Αμαρουσίου – Αλληλέγγυοι Δρόμοι –  στο δημόσιο χώρο του δρόμου έξω από το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Ο. Α. Κ. Α. με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας  αναφορικά με τα ψεύδη και τις μεθοδεύσεις διωγμού που έχει εξαπολύσει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ενάντια στην κίνηση πολιτών Αλληλέγγυοι Δρόμοι και στις δράσεις αλληλεγγύης που διοργανώνει για την ανακούφιση των πολιτών της πόλης μας από τα δεινά της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας χάρη στις πολιτικές που εφαρμόζονταν και εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και την Ε. Ε.
Στο πλαίσιο αυτό μοιράσαμε προκηρύξεις στους πολίτες που προσέρχονταν για να εφοδιαστούν με φτηνά τρόφιμα από την 8η δράση – αγορά προϊόντων από παραγωγούς, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις πράξεις και τις ενέργειες της «φιλάνθρωπης», «φιλεύσπλαχνης» και ιδιαίτερα θεοσεβούμενης Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου που δε δίστασε να καταγγείλει τους Αλληλέγγυους Δρόμους (για προηγούμενη αντίστοιχη δράση τους – αγορά προϊόντων χωρίς μεσάζοντες) στο Υπουργείο Ανάπτυξης – Εμπορίου, με αποτέλεσμα συνεργείο του ομώνυμου υπουργείου με τη συνοδεία της αστυνομίας να μοιράσει σε όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν στη δράση των Αλληλέγγυων Δρόμων πρόστιμα ύψους 1000 ευρώ και άνω.
Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος κος Γ. Πατούλης θεωρούν την αλληλεγγύη προνόμιο της Δημοτικής Αρχής και τη χρησιμοποιούν και ως πολιτικό όπλο για να διαφημίσουν το ανύπαρκτο και αρνητικό έργο τους για την πόλη και δε θέλουν με κανέναν τρόπο να επιτρέψουν στους πολίτες της πόλης μας να αυτοοργανώνονται και να βοηθούν με αλληλεγγύη ο ένας τον άλλο, γιατί αυτό είναι επικίνδυνο και ανατρεπτικό για τους πολιτικούς τους σχεδιασμούς.  
Όμως το μένος και ο ανταγωνισμός της Δημοτικής Αρχής του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γ. Πατούλη έναντι των Αλληλέγγυων Δρόμων δε σταμάτησαν εδώ, αφού την Κυριακή 23 – 2 – 2014 μετά από την άφιξή μας στο χώρο έξω από το Ο. Α. Κ. Α. και αφού αρχίσαμε το μοίρασμα των προκηρύξεων στους πολίτες δεχθήκαμε τις «παραινέσεις» εντεταλμένου υπαλλήλου της Δήμου Αμαρουσίου, ο οποίος μας ζήτησε να σταματήσουμε να μοιράζουμε προκηρύξεις, γιατί τάχα, με την πράξη μας αυτή «προσβάλαμε» το Δήμο και τους εργαζόμενους του που διοργάνωναν τη συγκεκριμένη δράση.
Αφού εξηγήσαμε στον εργαζόμενο ότι ο στόχος μας είναι μόνο η ενημέρωση των συμπολιτών μας αναφορικά με τις ενέργειες και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής και δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε, συνεχίσαμε τη δράση μας.
Το απαράδεκτο συνέβη, όταν μετά από την αποχώρησή μας (είχαν μείνει μόνο έξι άτομα από τους Αλληλέγγυους Δρόμους), κατέφτασαν στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ύστερα από καταγγελία της Δημοτικής Αρχής ότι δήθεν παρεμποδιζόταν η προσέλευση του κόσμου από τη δράση μας προέβησαν σε παρατηρήσεις στους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία – μέλη των Αλληλέγγυων Δρόμων – και αναγνώριση στοιχείων ταυτότητας με στόχο τον εκφοβισμό των συμπολιτών μας που αντιδρούσαν στις πολιτικές της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου.    
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες ενέργειες χαφιεδισμού που μετέρχεται η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης προκειμένου να κάμψει και να διαλύσει τις πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης των πολιτών της πόλης του Αμαρουσίου που δεν ελέγχονται από τη Δημοτική Αρχή.
   ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Η Αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση των πολιτών δεν μπορεί και δεν πρέπει να διώκεται από κανέναν και ιδιαίτερα από τη Δημοτική Αρχή της πόλης του Αμαρουσίου, της οποίας ο Δήμαρχος θέλει να υπερηφανεύεται ότι είναι πρωτοπόρος σε ζητήματα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, εκτός αν η «αλληλεγγύη» και η «κοινωνική προσφορά» του Δημάρχου Αμαρουσίου είναι η βιτρίνα πίσω από την οποία κρύβεται η «κοινωνική επιχειρηματικότητα», γνωστοί όμιλοι μεγαλοκεφαλαιούχων και οι «προσφορές» τους προς τους ιθαγενείς αυτού του τόπου που οι ίδιοι καταχρέωσαν – κατέστρεψαν και λεηλάτησαν σε συνεργασία με τις πολιτικές ελίτ (Ν. Δ. – ΠΑΣΟΚ) και τις προσκείμενες σε αυτούς Δημοτικές Αρχές  (όπως είναι και η Δημοτική Αρχή του Δήμαρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη).
Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου τολμά να κατηγορεί τους Αλληλέγγυους Δρόμους για έλλειψη νομιμότητας στις ενέργειες τους, αλλά και όσους την αντιπολιτεύονται ως μπαχαλάκηδες.
Παράνομη σε όλες τις ενέργειες της είναι μόνο η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και η κυβέρνηση που τη στήριξε και τη στηρίζει και ό, τι και να κάνουν, όσες καταγγελίες και αστυνομικά – κατασταλτικά μέτρα κι αν χρησιμοποιήσουν ας το γνωρίζουν καλά ότι ο χρόνος τους τελειώνει και ως κυβέρνηση και ως Δημοτική Αρχή.    

Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ