Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

“Κανένα σπίτι στα χέρια των τραπεζών”

Δημοσιεύθηκε

στις


Η Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου “Εκτός των Τειχών” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση – Κάλεσμα για τους πλειστηριασμούς των σπιτιών:
“Ο νέος νόμος για τους πλειστηριασμούς ανοίγει “τους ασκούς του Αιόλου” για την κατάσχεση σπιτιών, είτε από το κράτος είτε από τις τράπεζες. Μονιμοποιούνται τα “δήθεν” έκτακτα χαράτσια, ενώ οι φοροεπιδρομές των τελευταίων χρόνων, θα αγγίζουν πια και την πρώτη κατοικία ακόμα και χαμηλής αξίας.  Εκτιμάται ότι από τις τράπεζες θα προκύψουν άμεσα απαιτήσεις πλειστηριασμών για  περισσότερα από 180.000 ακίνητα. Οι απαιτήσεις αυτές αφορούν σε ποσοστό 80% την πρώτη κατοικία.
Αποτέλεσμα;
Χιλιάδες νοικοκυριά που ήδη υποφέρουν, θα δέχονται κλήσεις για κατάσχεση κατοικίας. Ήδη βάζουν χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμπολιτών μας, την ίδια ώρα μάλιστα που οι “μιζαδόροι” και οι Λιάπηδες κυκλοφορούν ανενόχλητοι ανάμεσά μας και κανένας δεν έχει βάλει χέρι στα εκατοντάδες εκατομμύρια που έκλεβαν τόσα χρόνια. Προφανώς θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι δεν θα κατασχέσουν τα σπίτια και τα εργοστάσια από τους μεγαλοεπιχειρηματίες που δεν πληρώνουν φόρους, αλλά από αυτούς που έχουν ήδη κομμένο ρεύμα στο σπίτι, που δεν έχουν ασφάλιση, που είναι άνεργοι ή στην καλύτερη περίπτωση πληρώνονται με 500€…
Στόχος τους;
Οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι! Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός ότι οι 505 πιο πλούσιοι Έλληνες, αύξησαν την περιουσία τους κατά 20% μέσα σε ένα χρόνο κρίσης! Όσα περισσότερα μας κλέβουν, τόσο λιγότερα θα μας δίνουν γιατί θα μας θεωρούν “φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό”.
Η απάντησή μας;
Είναι αυτονόητο ότι το να έχει στέγη η λαϊκή οικογένεια είναι και πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Να οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά και να ακυρώσουμε τους πλειστηριασμούς στην πράξη, στα ειρηνοδικεία! Να οργανώσουμε και στο Μαρούσι ανοιχτή και δίχως κομματικές σκοπιμότητες πρωτοβουλία κατοίκων ενάντια στους πλειστηριασμούς! Να είμαστε μπροστά όλοι μαζί σε όσους “χτυπήσουν την πόρτα” για να τους πάρουν το σπίτι. Ήδη μέσα από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής δεκάδες πρωτοβουλίες πολιτών συντονίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς και τα χαράτσια. Άλλωστε ο αγώνας αυτός δεν είναι διαφορετικός από τον αγώνα που δίνουμε ενάντια σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και όσο είμαστε οργανωμένοι και πολλοί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΩΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ.
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ