Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

“Ο φόβος του Γκότση μπροστά στο πέναλτι”

Δημοσιεύθηκε

στις


Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, κ. Ηλίας Ζαράνης, καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου Νέας Ιωνίας για «πολιτικό αυταρχισμό» σχετικά με μια πολιτική εκδήλωση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη.

Το άρθρο του κ. Ζαράνη έχει ως εξής:

«Όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση τριών νέων παιδιών (Χαρά Ζαράνη-Μάγδα Καραγκιόζογλου-Τάσος Χατζηγεωργίου) υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο της «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ-ΑΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» και πήγαν στις 14 του Μάη στην συγκέντρωσή τους, αναρωτήθηκαν γιατί ενώ η πρόσκληση έλεγε ότι η εκδήλωση θα γινόταν μέσα στην αίθουσα, τελικά έγινε έξω στον πεζόδρομο;

Η ιστορία έχει ως εξής: Απ τις 4 περίπου του Μάη, η παράταξη, υπέβαλε αίτηση παραχώρησης της αίθουσας στον δήμο, για να μιλήσουν τα τρία νέα παιδιά και να χαιρετήσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Π. Μανούρης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜ.ΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος και η βουλευτής και υποψήφια περιφερειάρχης Μαρία Γιαννακάκη. Και πράγματι, η  άδεια δόθηκε και τυπώθηκαν και εστάλησαν οι προσκλήσεις χωρίς πρόβλημα.

Πέντε μέρες πριν την ημερομηνία της εκδήλωσης, η αντιδήμαρχος κ. Κατημερτζή, ειδοποίησε την γραμματεία της παράταξης ότι η άδεια ανακαλείται διότι, όπως είπε «η αίθουσα δεν παραχωρείται σε υποψηφίους συμβούλους παρά μόνον σε παρατάξεις». Ψέμα…Καθώς λίγες μέρες πιο μπροστά, η ίδια αίθουσα, είχε παραχωρηθεί και σωστά σε υποψηφίους συμβούλους περιφερειακού ψηφοδελτίου. Μας προέτρεψε μάλιστα να αλλάξουμε το περιεχόμενο των προσκλήσεων για να παραχωρηθεί η αίθουσα. Δηλαδή να γράψουμε εκ νέου ότι «θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος και θα χαιρετήσουν οι υπόλοιποι».

Πράγματι, για να αποφευχθούν αχρείαστες εντάσεις και για να αφαιρεθεί κάθε πρόσχημα, αλλάξαμε το περιεχόμενο των προσκλήσεων και ξαναυποβάλαμε τηλεφωνικώς αίτηση. Η απάντηση της αντιδημάρχου, δύο μέρες πριν την εκδήλωση ήταν: «Θα δούμε αν είναι ελεύθερη εκείνη τη μέρα και θα σας απαντήσουμε».

Μας έγινε καθαρό πια ότι το τυπικό που επικαλείτο ήταν προσχηματικό. Στην πραγματικότητα οι λόγοι της άρνησης ήταν πολιτικοί. Δηλαδή να μην αποκαλυφθεί στο εκλογικό σώμα ότι η παλιά συμμαχία είχε υποστεί ρήγμα. Ότι το 50% της τοπικής ΔΗΜ.ΑΡ δεν στήριζε πια τον κ. Γκότση.

Είχαν προφανώς ενοχληθεί και από το άρθρο μου που τους ασκούσε σκληρή αλλά δίκαιη, τεκμηριωμένη και προπαντός πολιτική κριτική στα πεπραγμένα και τις παραλήψεις τους. Και αντί να απαντήσουν, αν μπορούσαν με επιχειρήματα, επειδή ακριβώς δεν μπορούσαν εξαπέλυσαν, ανώνυμα μιαν προσωπική επίθεση ύβρεων, διαβολών και συκοφαντιών.
Έκτοτε ξέραμε ότι η αίθουσα δεν επρόκειτο να μας παραχωρηθεί και προσανατολιστήκαμε σε άλλες λύσεις. Το καθεστώς ήταν τρομοκρατημένο και αντιδρούσε σπασμωδικά.
Αλλά η εκδήλωση θα γινόταν οπωσδήποτε. Ακόμα κι αν επρόκειτο τα παιδιά να μιλήσουν χωρίς μικρόφωνα και με το ακροατήριο όρθιο.

Μπροστά στην άρνησή μας να ακυρώσουμε την συγκέντρωση όπως μας ζητήθηκε με την απειλή επεισοδίων, η πανικόβλητη εξουσία, όπως κάθε αυταρχική εξουσία, απέβαλε κάθε δημοκρατικό και «αριστερό» προσωπείο. Οδηγήθηκε σε απειλές επιστρατεύοντας το δίδυμο αδελφάκι της, τη βία.

Και το πιο τραγικό και συνάμα γελοίο… έβγαλε ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος ανακοίνωση απαγόρευσης της συγκέντρωσης την οποία ανήρτησε στο δημοτικό σάϊτ, έστειλε στον τύπο και τοιχοκόλλησε περιμετρικά του συνεδριακού κέντρου.

Ο βασιλιάς ήταν γυμνός…

Φυσικά κανείς και με τίποτα δεν μπορούσε να μας εμποδίσει να ασκήσουμε κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμά μας. Και έτσι η εκδήλωση έγινε στον πεζόδρομο. Μόνον που είχε λίγη ψυχρούλα. Αλλά αυτήν οι συγκεντρωμένοι την χρέωσαν στον δήμαρχο.
Με την αίθουσα απέναντι άδεια, βουβή, σκοτεινή και κλειδαμπαρωμένη μη και μπουν οι οχτροί..

Τι φοβήθηκε ο κ. Γκότσης και οι συν αυτώ από τρία Ιωνιωτόπουλα που θέλησαν να μιλήσουν στους γονείς, τους συγγενείς, τους φίλους, τους συμμαθητές και τους γείτονές τους;
Ας το πάρουν απόφαση. Δεν είμαστε σε καθεστώς Μαδούρο ή Αλβανίας του Χότζα. Οι νοοτροπίες αυτές δεν έχουν καμιά σχέση με την εποχή μας. Ότι πρέπει να ανέχονται τη κριτική και αν μπορούν να απαντούν με επιχειρήματα. Αλλά μάλλον είναι πια αργά για αυτούς.

Καληνύχτα κ. Γκότση… Καληνύχτα Κα Κατημερτζή… Θα είναι καλύτερα χωρίς εσάς!

Ηλίας Ζαράνης”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ