Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ποια είναι η θέση της ΔΑΣ για τους συμβασιούχους

Δημοσιεύθηκε

στις


Από την παράταξη ΔΑΣ της μειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τις εξελίξεις με τους 12 εργαζόμενους:

“Εληξαν χτες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δήμο Νέας Ιωνίας καθώς οι έντεκα συνάδελφοί τους, που από τη 1 Νοέμβρη θεωρούνταν απολυμένοι, επέστρεψαν στη δουλειά τους. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται στην καθαριότητα από το 2011 και παραμένουν στη δουλειά μέσω ασφαλιστικών μέτρων. Η αγωγή τους με την οποία διεκδικούν νομικά το δικαίωμα στην εργασία, εκδικάζεται στις 12 Δεκέμβρη.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινωθήκαν οι απολύσεις, η ΔΑΣ, η συνδικαλιστική παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ και δραστηριοποιείται στο σωματείο, προσπάθησε να συμβάλλει στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι, και με τη στήριξη πολλών άλλων συναδέλφων τους, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του γκαράζ απορριμματοφόρων και του δημαρχείου. Το αποτέλεσμα ήταν η δημοτική αρχή να αναγκαστεί να δώσει μια προσωρινή λύση, να επανέλθουν δηλαδή οι εργαζόμενοι στη δουλειά τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της αγωγής.

Από αυτές τις κινητοποιήσεις βγαίνουν σημαντικά συμπεράσματα και για το ρόλο της δημοτικής αρχής, η οποία έδινε υποσχέσεις και μετά τις έπαιρνε πίσω, και για το ρόλο της πλειοψηφίας στο ΔΣ του σωματείου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ), που από τη μια έκανε συνάντηση με το δήμαρχο, κρυφά από τη ΔΑΣ, και από την άλλη καλλιεργούσε την αυταπάτη ότι η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ στηρίζει τους αγώνες των συμβασιούχων. Πρόκειται για την ηγεσία εκείνη της Ομοσπονδίας που στο τελευταίο συνέδριο απέκλεισε σωματεία γιατί σε αυτή συμμετέχουν με πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα συμβασιούχοι!”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ