Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

“Ποτέ ξανά πόλεμος και φασισμός”

Δημοσιεύθηκε

στις


Από τη δημοτική παράταξη Ηρακλείου Αττικής «Ρήξη και Ανατροπή» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Στην Ελλάδα υπάρχει το παράδοξο να “γιορτάζουμε” την είσοδο της Ελλάδας στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και όχι την απελευθέρωση της από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Οκτώβρη του 1944, όταν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ απελευθέρωναν την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Δυστυχώς, εβδομήντα χρόνια από τον τερματισμό του Β Π.Π, η πραγματικότητα δείχνει πως ο εφιάλτης δεν τελείωσε!
Ποτέ, από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα, δεν είχαμε τόσους πολέμους σε εξέλιξη: στην Ουκρανία, στο Ιράκ, στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, στην Υεμένη. Πολλές ακόμα εστίες σε κάθε γωνιά του πλανήτη απειλούνται με ανάφλεξη. Ο παρανομαστής είναι παντού ο ίδιος: ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ  και οι αντιπαραθέσεις του με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΕΕ, Ρωσία, Κίνα).
Ποτέ, από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα, δεν είχαμε τόσο βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση. Πείνα, ανεργία, επιδημίες. Και την ίδια στιγμή, ποτέ δεν παραγόταν τόσος πλούτος, που συγκεντρώνεται στα χέρια ελάχιστων!
Ποτέ, από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα, δεν είχε κάνει τόσο φανερή την παρουσία της η φασιστική απειλή. Από τα φασιστικά τάγματα εφόδου στην Ουκρανία, που τα εξόπλισαν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μέχρι την άνοδο των φασιστικών κομμάτων στην «Ευρώπη της δημοκρατίας» και τη ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας.
Στην Ελλάδα, η άθλια κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με περισσή υποκρισία «τιμούν» τους ήρωες του αντιφασιστικού αγώνα! Την ίδια στιγμή που εξαθλιώνουν έναν λαό οδηγώντας τον στη φτώχεια και στην ανεργία, που πνίγουν μετανάστες στα νερά του Αιγαίου και κατασκευάζουν νέα Νταχάου στην Αμυγδαλέζα. Την ίδια στιγμή που συμμετέχουν σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Την ίδια στιγμή που αντιμετώπιζαν με ανοχή και συγκάλυψη τα εγκλήματα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Αλλά, υπάρχει και η άλλη πλευρά: η πλευρά των αγώνων της εργατικής τάξης και της νεολαίας, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, κατά του πολέμου, του φασισμού και της καπιταλιστικής κρίσης, για να ανατρέψουμε το σύστημα που τα γεννά για να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα τους εφιάλτες των πολέμων και του φασισμού!»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ