Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Πυρά από Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις


Από τo γραφείο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Η δημοτική αρχή στο Μαρούσι -ΝΔ και ο Δήμαρχος κ. Πατούλης δηλώνει με υπερηφάνεια ότι για πρώτη χρονιά το 2014 ο προϋπολογισμός του δήμου θα είναι ισοσκελισμένος.
Πως; Μα φυσικά όπως και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσει; το πρωτογενές πλεόνασμα, τσακίζοντας τα εργατικά δικαιώματα.
Οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές του ευρωμονόδρομου,  απολύουν τους εργαζόμενους και μετά δημιουργούν επιχειρήσεις για να απασχολούνται οι εργαζόμενοι στον οδοκαθαρισμό,στους παιδικούς σταθμούς, οι σχολικοί και δημοτικοί φύλακες,με μισθούς που σύμφωνα με τον κ. δήμαρχο θα τους εξασφαλίζουν “..ένα κομμάτι ψωμί.”(βλέπε ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια,ένα πιάτο φαΐ σε κάθε τραπέζι κ.ά )

Έτσι στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τις 12/11/2013 εισηγήθηκαν την υπογραφή σύμβασης με την (4η) ΚΟΙΝΣΕΠ για την φύλαξη των σχολείων και των δημοτικών χώρων, με μέσο κόστος (μισθό-μεικτό) ανά εργαζόμενο 1300 ευρώ!!!!
Χωρίς “λαϊκίστικη” διάθεση καλούμε τους εργαζόμενους που εργάζονται στις υπηρεσίες του δήμου να “παραιτηθούν” άμεσα,τους χιλιάδες ανέργους, να τρέξουν να προλάβουν την προσφορά.
Το “αφεντικό τρελάθηκε” ,υπέκυψε στα μαξιμαλιστικά αιτήματα του ΠΑΜΕ και κάνει αυξήσεις σε μισθούς. Αλλά επειδή δεν είναι πρωταπριλιά και πριν δημιουργηθούν ουρές έξω από το δημαρχείο, το γραφείο τύπου του κ. Πατούλη ας δημοσιεύσει ένα(1) τουλάχιστον εξοφλητικό εργαζόμενου σε κάποια από τις 4 ΚΟΙΝΣΕΠ με μεικτό μισθό 1.300 ευρώ. Διαφορετικά αυτός είναι ψεύτης και όχι η Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού, όπως μας κατηγόρησε όταν αποκαλύψαμε στους εργαζόμενους σε αυτές τις δουλεμπορικές επιχειρήσεις,το μισθό-ψίχουλα των 400 ευρώ,χωρίς σύμβαση,χωρίς δικαιώματα.

Ακόμα η δημοτική αρχή στην ίδια συνεδρίαση, επειδή επιτελεί και έργο, ανακοίνωσε την έναρξη νέας λεωφορειακής γραμμής, με λεφτά των δημοτών πάντα, με αφετηρία το πολυκατάστημα MALL και τέρμα το άλλο πολυκατάστημα της πόλης μας GOLDEN HALL και μάλιστα όπως γράφουν στην εισήγηση η γραμμή αυτή θα λειτουργεί-κατ’ εξαίρεση- και τις Κυριακές  που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Όχι φυσικά για να εξυπηρετήσουν τον Λάτση, (που παραχωρεί το όχημα με την προϋπόθεση τη λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής) αλλά για να “..διευκολύνουν τους εργαζόμενους στα 2 αυτά πολυ- καταστήματα.” να “κόβουν” βόλτες από το MALL στο GOLDEN και τούμπαλιν , τους καταναλωτές να μπορούν γρήγορα να γεμίσουν τις σακούλες με ψώνια ,με τους μισθούς των 1.300 ευρώ λεφτά θα έχουν,τώρα θα έχουν και χρόνο!
Αυτό που μένει είναι σε συμμαχία εργαζόμενοι,άνεργοι,αυτοαπασχολούμενοι να παλέψουν για το “πρέπει” -ζωή με δικαιώματα και όχι με ένα ξεροκόμματο-
και να κάνουν δική τους υπόθεση το “πώς” την ανατροπή του “χαλιφάτου”-καπιταλισμού και των “χαλίφιδων” – κυβερνήσεων(δεξιών,αριστερών κ.λ.π).
Ρεαλιστική και φιλολαϊκή λύση  εντός των τειχών της Ε.Ε δεν υπάρχει και τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών με την εξουσία στα χέρια των λίγων, θα ωθήσει ίσως και άλλους να “πέσουν” από τα σύννεφα , έκπληκτοι γι’ αυτά που γεννάει ο καπιταλισμός.

Υ.Γ. Και κ. Δήμαρχε, ΝΑΙ εμείς οι Κομμουνιστές σύμβουλοι, ήμαστε υπερήφανοι για το Σοσιαλισμό που εσείς λοιδορείτε,για το ότι εργασία-υγεία-εκπαίδευση-κατοικία μπορούν να εξασφαλίζονται δωρεάν για όλους(κοινωνικός μισθός),
ΝΑΙ στις σοσιαλιστικές χώρες όλα τα παιδιά είχαν δωρεάν παιδικούς σταθμούς,με σίτιση και απασχόληση, ΝΑΙ “…πολλά χρόνια πριν” όπως μας είπατε,όσα δικαιώματα σήμερα στην “σύγχρονη” πλην καπιταλιστική Ελλάδα,αποδομούνται, είναι ζητούμενα προς διεκδίκηση, απαξιώνονται και καταργούνται, ΝΑΙ στην Σοβιετία τα απολάμβανε όλος ο Λαός.
Αλλά για να μιλήσουμε για “φετινά ξινά σταφύλια” ,το μοντέλο και η συνταγή που εσείς και το κόμμα σας-ΝΔ-κ.λ.π, υπηρετείτε σε ποια χώρα του κόσμου έλυσε τις βασικές ανάγκες του Λαού,σε ποια καπιταλιστική χώρα ΔΕΝ υπάρχει ανεργία, ΔΕΝ πληρώνει ο Λαός σαν εμπόρευμα για υγεία-παιδεία?
ΝΑΙ το ΚΚΕ δε θα σταματήσει να παλεύει για την Σοσιαλιστική κοινωνία, εσείς και οι λοιποί “ντελίβερι” αγωνιστές, οι ρεαλιστές συνεχίστε να “ψεκάζετε” το πόπολο, με φόβο,τρομοκρατία,φρούδες ελπίδες,απογοήτευση,εμείς παλεύουμε για τα προβλήματα του σήμερα , με στόχο να τα λύσουν οι εργαζόμενοι μια και καλή”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ