Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Τα προβλήματα των Εργατικών Πολυκατοικιών στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Εργατικών Πολυκατοικιών στο Μαρούσι αναφέρεται ο Σύλλογος “Ο Αγίος Κωνσταντίνος” στην ακόλουθη ανακοίνωση του:

“Στην κοπή της πίτας στον Σύλλογο των Εργατικών Πολυκατοικιών δεν ήταν μόνο ο Δήμαρχος Πατούλης και οι σύμβουλοί του, όπως γράφτηκε στον τοπικό τύπο. Υπήρχαν και άλλοι σύμβουλοι σχεδόν από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Ο κ. Μαγιάκης και ο κ. Κούκουζας από τον ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ο κ. Πολυχρονιάδης από το ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ και ο κ. Κλαπάκης από το ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.
Υπήρχαν και τα μέλη του Συλλόγου μας, γιατί πριν από την κοπή της πίτας είχαμε την ετήσια συνέλευση απολογισμού για το 2013 και προγραμματισμού για το 2014.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου μας αναφέρθηκε αναλυτικά στα μεγάλα και πολλά προβλήματα του οικισμού μας που χρονίζουν και που χρόνια παλεύουμε για την λύση τους (ανελκυστήρες, τιμή ζώνης κατοικιών, στέγη Συλλόγου, μπάσκετ, χωματερή, αποχέτευση, οδοστρώματα, πάρκινγκ, καθαριότητα, αντλιοστάσιο, κ.α)
΄Εγιναν τοποθετήσεις των μελών του Συλλόγου για όλα τα παραπάνω. Η εισήγηση της Προέδρου, αλλά και οι τοποθετήσεις των μελών μας είχαν άλλη άποψη από αυτήν του Δημάρχου κ. Πατούλη.
Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης είχε να εμφανισθεί σε Συνέλευσή μας 4 χρόνια και εμφανίστηκε τώρα λίγο πριν τις Δημοτικές εκλογές και με μια μακροσκελή ομιλία του μας έδωσε υποσχέσεις και μας έταξε λύσεις για το καθετί, λύσεις που επαναλαμβάνει σε κάθε μας συνάντηση εδώ και χρόνια. Αυτό άλλωστε μπορείτε να το διαπιστώσετε αν ανατρέξετε σε παλαιότερες τοποθετήσεις του.

Ανελκυστήρες
“Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και 40 χρόνια. Για λόγους που γνωρίζουν οι τότε κυβερνώντες έκαναν 4όροφα κτίρια χωρίς ανελκυστήρες,
Ο Σύλλογος των εργατικών πολυκατοικιών 40 χρόνια απευθύνεται στους αρμόδιους δημοτικούς και κρατικούς φορείς.
Προεκλογικά ανέκαθεν το πρόβλημα παρουσιάζεται ως έτοιμο να λυθεί και αφού υφαρπαχθούν οι ψήφοι του κόσμου το πρόβλημα ξεχνιέται μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Ο Δήμος το 2010 (έτος εκλογών) κυκλοφόρησε ένα έντυπο με τίτλο «Αυτή είναι η αλήθεια για τους ανελκυστήρες».
Το έντυπο αυτό παρουσιάζει με ημερομηνίες σειρά ενεργειών από πλευράς του Δήμου και κλείνει με τα εξής:
« Ο Δήμος θα φροντίσει με δικές του δυνάμεις να λύσει το πρόβλημα.
Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε»
Ο Σύλλογός μας πάντα  είναι ενωτικός και έτσι παλεύουμε να παραμείνει.
Εκείνο που εισπράττει πάντα  είναι  υποσχέσεις.
Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2011 ο Δήμος είχε εγγράψει  κονδύλι 700.000,00 € για τους ανελκυστήρες. Ποτέ δεν πήραμε απάντηση γιατί δεν αξιοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα γι΄αυτό τον σκοπό.
Το 2012 είχε εγγραφεί κονδύλι 10.000,00 € μόνο!!! για να κρατάνε τον κωδικό όπως μας απάντησαν οι αρμόδιοι για το τεχνικό πρόγραμμα.
Το 2014 έτος εκλογών και πάλι έχει εγγραφεί ποσό 1 € !!!!!
Με μεγάλη ευκολία βρίσκονται αρκετά χρήματα για βιοκλιματικές καμάρες, που μας κάνουν να νιώθουμε μια «αύρα» από την τεράστια αλλαγή του μικροκλίματος στο Μαρούσι.
Και βρήκατε μόνο 1 € για να φτιάξετε ανελκυστήρες, όταν δεν το κάνατε με τα χιλιάδες € που είχατε εγγράψει. Και οι μάγοι του ΟΖ να είσθε δεν μπορείτε.
΄Οσο και καλή διάθεση και να έχουν  οι «ιθαγενείς» των εργατικών δεν γίνεστε πιστευτοί.
Μην παίζετε με τον πόνο των συνανθρώπων μας, που είναι εγκλωβισμένοι στα ίδια τους τα σπίτια κύριοι της Διοίκησης του Δήμου, τάζοντας για μια άλλη φορά προεκλογικά «ΘΑ»
Οι προεκλογικές πολύχρωμες χάντρες και τα καθρεφτάκια τούτη τη φορά δεν θα πιάσουν τόπο”.  

Αποχέτευση και πλακοστρώσεις
“Αυτά πάνε μαζί.
Όταν πλημμυρίζει η αποχέτευση έχουμε καθίζηση των πλακοστρώσεων και τεράστιες λακκούβες, όπου  γίνονται παγίδες για μικρούς και μεγάλους”.

Χωματερή-Αντλιοστάσιο οικισμού 3
“Το πρόβλημα προέκυψε όταν ο εργολάβος του Δήμου έριχνε τα μπάζα και τους κυβόλιθους από το κέντρο του Μαρουσιού.
Ανεξέλεγκτα πλέον ακόμα και σήμερα στον συγκεκριμένο χώρο ρίχνει ο καθένας ότι έχει για  πέταμα μπάζα, σκουπίδια, ογκώδη.
Το έχουμε επισημάνει και έχουμε ζητήσει να καθαριστεί. Ο χώρος αυτός μαζί με τον χώρο του παλιού αντλιοστασίου στον οικισμό 3  να διαμορφωθούν και να αξιοποιηθούν προς όφελος των κατοίκων και όχι για να παρκάρουν οι επισκέπτες του MALL και η ΚΑΡΕΝΤΑ τα αυτοκίνητά τους”.

Δημοτικά Τέλη
“Τα δημοτικά τέλη κατά την διοίκηση του κ. Πατούλη μειώθηκαν κατά 20 % τα δύο τελευταία χρόνια, όπως λέει.
Δεν μας λένε όμως ότι το 2012 είχαν αυξηθεί κατά 70%. !!!!”

Αλληλεγγύη
“Αλληλεγγύη είναι η διάθεση προσφοράς.
Αλληλεγγύη δεν είναι όταν χαρίζουμε χώρους σε εταιρείες Gatering, που πουλούν φτηνό φαγητό σε 10 Δήμους της Αττικής.
Αλληλεγγύη δεν είναι τελετές και κορδέλες για την συλλογή ψήφων.
Η αλληλεγγύη δεν διαφημίζεται”.

Τιμή ζώνης των εργατικών
“Η τιμή ζώνης των εργατικών είναι τόσο υψηλή όσο και των πολυτελών κατοικιών της Εκάλης και της Κηφισιάς.
Αγωνιζόμαστε χρόνια για την μείωσή της με επισκέψεις και επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Οικονομικών, Εφορία, Δήμος κ.α)
Μετά από την επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή πήρε δημοσιότητα, γιατί ασχολήθηκαν οι εφημερίδες και τα κανάλια.
Η Συνέλευση των κατοίκων έληξε καταδικάζοντας την εγκατάλειψη του οικισμού από την Διοίκηση και τις υπηρεσίες του Δήμου  με ψήφισμά τους συνεχίζουν τον αγώνα του και τις προσπάθειές τους για την επίλυση όλων των προβλημάτων τους οικισμού και της γύρω περιοχής.
Για να τα καταφέρουμε όμως ζητάμε την συμπαράσταση όλων των κατοίκων και σας καλούμε να συμμετέχετε στις όποιες δράσεις αποφασίσει ο Σύλλογος για την καλύτερη προώθηση και λύση τους”.

Διαβάστε και τι δήλωσε ο Δήμαρχος στην κοπή πίτας του συλλόγου εδώ:

Γ. Πατούλης: “Έμπρακτο ενδιαφέρον για τις Εργατικές Κατοικίες”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ