Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Το Σώμα Εθελοντών συμμετείχε σε συνέδριο για την ενδοσχολική βία

Δημοσιεύθηκε

στις

Tο Σώμα Εθελοντών ΔΗΑ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την καμπάνια της πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας συμμετείχε στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο του ΕΑΝ που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (European Αnti-bullying Νetwork- EAN) «Το φαινόμενο του εκφοβισμού στο σχολικό και διαδικτυακό περιβάλλον».

Το συνέδριο διεξήχθη στην Αθήνα 11-12 Ιουνίου 2014 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του σχολικού εκφοβισμού, ένωσε τις δυνάμεις του με 16 σημαντικούς οργανισμούς από 12 χώρες της Ευρώπης, διοργανώνοντας το διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 400 επαγγελματίες  μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι φορέων, εθνικών και διεθνών οργανισμών, εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι, ψυχολόγοι και διακεκριμένοι Έλληνες κι Ευρωπαίοι επιστήμονες που συνέβαλλαν στο συνέδριο με εισηγήσεις, ανακοινώσεις αλλά και βιωματικά εργαστήρια.
Σε συνεργασία λοιπόν με  τους 16 οργανισμούς από τα 12 ευρωπαϊκά κράτη υπέγραψαν το καταστατικό ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού σε μια προσπάθεια να προωθηθεί μια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική κατά του bullying σε όλη την Ευρώπη.
Το Δίκτυο που θα έχει έδρα στις Βρυξέλλες και αποτελείται, αυτή τη στιγμή, από 17 οργανισμούς από 13 χώρες, φιλοδοξεί να επεκταθεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συμμετοχή κρατικών, μη κυβερνητικών οργανισμών και άλλων φορέων, συλλογικών ομάδων και οργανισμών που δουλεύουν στο πεδίο καταπολέμησης του bullying.

Στους βασικούς στόχους του Συνεδρίου περιλαμβάνονται:
• Ο συντονισμός των πρωτοβουλιών και δράσεων κατά του εκφοβισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
• Η προώθηση μιας κοινής στρατηγικής κατά του bullying σε όλη την Ευρώπη.
• Η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η εκπαίδευση των επαγγελματιών, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το φαινόμενο.
• Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρωπαϊκού κοινού και των εμπλεκόμενων στο πρόβλημα.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ