Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ηλεκτρονικό εργαλείο για εθελοντές

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα μέλη του Σώματος Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κ.κ. Ζωή Κατσαδήμα και Βίκυ Βάγγερ, με επικεφαλής την κ. Ελένη Υφαντή, παρευρέθησαν σε συνάντηση με συμμετέχοντες  από εθελοντικές ομάδες της ”50 και ΕΛΛΑΣ”, στα πλαίσια της πιλοτικής εμπειρίας, που αφορά βασικό λογισμικό του έργου Ciceron, για εθελοντές άνω των 50 ετών.

Το προαναφερθέν έργο  εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Grundtvig και υλοποιείται από κοινοπραξία εταιρειών πέντε κρατών της Ευρώπης (Αυστρία, Ελλάδα, Hνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ρουμανία).
To λογισμικό για το οποίο έγινε λόγος περιλαμβάνει ερωτηματολόγιο σχετικά με τις χρήσιμες δεξιότητες ενός εθελοντή, τα δυνατά του χαρακτηριστικά και τα σημεία που χρειάζονται διόρθωση.
Οι παριστάμενοι στη συνάντηση, η οποία είχε ως συντονίστρια την κυρία Βίκυ Ζησάκη, από Εταιρεία Συμβούλων, είχαν, λοιπόν, την ευκαιρία, αφού πέρασαν από διαδικασία αυτοαξιολόγησης και αυτογνωσίας μέσω των απαντήσεων του ερωτηματολογίου, να συζητήσουν σχετικά με τη λειτουργικότητά του, απαντώντας και σε ερωτήματα του Ισπανού μέλους της εταιρείας SECOT, και να προτείνουν πιθανές βελτιώσεις του ηλεκτρονικού αυτού εργαλείου.
Υπήρξε δυνατότητα να μοιραστούν βιώματά τους, όσον αφορά τον εθελοντισμό, εντός κι εκτός Ελλάδας, να ανταλλάξουν στοιχεία επικοινωνίας κι ενημερωτικό υλικό, καθώς και να αφήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής μεταξύ τους συνεργασίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε παρουσίαση ενός βίντεο σχετικού με τις δράσεις της ομάδας μας. Δόθηκε επίσης ως δώρο εκ μέρους μας στον Ισπανό εκπρόσωπο, κύριο Juan Jose Azpiroz, ένα βιβλίο με γνωμικά του Θουκυδίδη.
Γενικώς, η εμπειρία από τη συνάντηση κρίθηκε ενδιαφέρουσα κι ωφέλιμη κι ήταν ένα βήμα που μπορεί να συμβάλλει στο να προχωράμε οι εθελοντές από το εγώ στο εμείς  πιο αποτελεσματικά και να εξελισσόμαστε ως Άνθρωποι.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ