Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Χρέος ευθύνης και Τιμής!

Δημοσιεύθηκε

στις

Πιστή στις καταστατικές επιταγές της αλλά και στην αδήριτη ανάγκη να στηριχθούν στοχευμένα και αποτελεσματικά οι εμπερίστατοι συνάνθρωποί μας που κλυδωνίζονται από την πολύπλευρη κρίση, η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας παρέδωσε ικανή ποσότητα τροφίμων στο Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού της Αγίας Αναστασίας Περισσού το Σάββατο 12 Απριλίου το πρωί.

Είναι χρέος τιμής και ευθύνης η παρουσία μας εδώ σήμερα, τόνισε ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, πλαισιωμένος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, απευθυνόμενος στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Πρασσά.
Τιμή για εμάς γιατί και πάλι τα μέλη και οι φίλοι μας που συμμετέχουν στα Χορευτικά μας Τμήματα, ανταποκρινόμενοι αυθόρμητα στη σχετική παράκληση του Συλλόγου, έχουν εγκολπωθεί την Ευαγγελική διδαχή «επείνασα γαρ, και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα, και εποτίσατέ με» και προσέφεραν από την υπερχειλίζουσα αγάπη τους, αγαθά τα οποία πολλοί συνάνθρωποί μας στερούνται, πέραν κάθε αμφιβολίας.
Ευθύνη όμως και γιατί εμείς οι Ρουμελιώτες γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει φτώχεια και πείνα μιας και στα χωριά μας για πολλές δεκαετίες οι πρόγονοί μας στερήθηκαν και αυτών των αναγκαίων για την επιβίωση. Όπως εκείνοι δεν κάμφθηκαν αλλά αγωνίστηκαν, με πίστη και πείσμα, με ζήλο αλλά και επίγνωση, έτσι και εμείς δεν μπορούμε παρά να διδασκόμαστε και να πράττουμε ανάλογα. Εύστοχα επισημαίνεται ότι «Τόσο η φιλανθρωπία όσο και η αλληλεγγύη αποτελούν χωρίς αμφιβολία άξιες στάσεις ζωής στον ανθρώπινο βίο, εφόσον διενεργούνται με ανυστεροβουλία από τους πράττοντες, χωρίς αλλότριες επιδιώξεις. Η συνεξέτασή τους δεν έχει το νόημα ότι η μία υπερτερεί έναντι της άλλης, δεδομένου ότι κινούνται σε διακριτά επίπεδα της κοινωνικής πραγματικότητας.»
Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αναστασίας Περισσού συνιστά σημείο αναφοράς στα έργα αγάπης χάρη στην εργώδη προσπάθεια του π. Χρυσοστόμου Πρασσά και το ανύσταχτο ενδιαφέρον του Σεπτού μας Ποιμενάρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Κωνσταντίνου. Νωπή άλλωστε είναι στη μνήμη μας η πρόσφατη, πολύ συγκινητική και επαινετική για την προσφορά μας επιστολή του Σεβασμιωτάτου προς την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας.
Αντιφωνώντας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ευχαρίστησε το Σύλλογο για την προσφορά του,  επεσήμανε την ανάγκη να βρει μιμητές η πράξη αυτή, διαβεβαίωσε ότι ήταν, είναι και θα είναι αρωγός στο Σωματείο μας γιατί γνωρίζει από πολλά χρόνια τις στοχευμένες δράσεις του, το συνεχές ενδιαφέρον των μελών και φίλων μας για τη φιλανθρωπία. «Αποτελεί τιμή για τον Περισσό και την πόλη μας η σημερινή σας πράξη», κατέληξε.
Ακολούθως το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε αναλυτικά για το εύρος των φιλανθρωπικών δράσεων του Ιερού Ναού, ανανεώθηκε δε η υπόσχεση να εκδιπλωθούν και νέες πρωτοβουλίες στήριξής του.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να είναι κοντά μας ας μη διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6979047801, ή στο Email: [email protected] ή να μας ακολουθήσουν στο face book: Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ