Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση και κινητοποίηση φορέων του Ηρακλείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Να μην κλείσει κανένα σχολείο!

Η απόφαση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει – καταργήσει τα Γυμνάσια 1ο – 2ο  και 3ο Ηρακλείου – 3ο Μεταμόρφωσης στην περιοχή μας, αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών να μορφώνονται σ’ ένα σχολείο που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες τους για μάθηση  χωρίς  διάκριση, σ’ ένα σχολείο πραγματικά ΔΗΜΟΣΙΟ και  ΔΩΡΕΑΝ.     

Η κατάργηση των σχολείων είναι η αρχή για κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες. Η νέα διοικητική δομή στην εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση, δεν γίνεται μόνο για οικονομικούς λόγους.
 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:
Να καταστήσει την κάθε σχολική μονάδα αυτόνομη, όπου στο νέο σχολείο  θα μπαινοβγαίνουν εταιρείες (χορηγοί) και θα χρηματοδοτούν προγράμματα  έτσι θα αγοράζουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν  και να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα.
Να διασπάσουν τον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, μέσα από την διαφοροποίηση του προγράμματος σπουδών.
Να τσακίσουν τις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
‘Όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι πάλεψαν για σχολεία χωρίς διπλοβάρδιες, με ολιγομελή τμήματα, με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή, με μόνιμους εκπαιδευτικούς.
 ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ!
-Να απαιτήσουμε να μη κλείσει κανένα σχολείο, Καμία συγχώνευση   κατάργηση   σχολικής μονάδας, καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές                                                                                             
-Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν
-Εκπαιδευτικοί με μόνιμη και σταθερή δουλειά
Να οργανώσουμε την πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα βάζει στο επίκεντρό του την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών μορφωτικών αναγκών. Απαιτείται λαϊκή εξουσία και οικονομία ως προϋπόθεση για Λαϊκή παιδεία. Από κοινού γονείς, συνδικάτα, εκπαιδευτικοί, μαζικοί φορείς της περιοχής μας να μην επιτρέψουμε την κατάργηση των σχολικών μονάδων και τη δημιουργία του σχολείου της αγοράς.
ΟΙ ΦΟΡEΙΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Σύλλογος Γυναικών Ηρακλείου, Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΣΑΣΑ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ