Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Άρθρο του Δημοτικού Συμβουλου, Δημήτρη Πολυχρονιάδη

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η αντεργατική πολιτική της Δημοτικής

Αρχής Αμαρουσίου και η υποκρισία του Δημάρχου»

Δεν πέρασε πολύς καιρός που από το Δήμο Αμαρουσίου (Ιανουάριος 2011) απολύθηκαν 350 εργαζόμενοι (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που έληξαν οι συμβάσεις τους) και την ίδια τύχη είχαν ακόμα 11 εργαζόμενοι της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου (οι οποίοι απολύθηκαν από 14-3-2011, ύστερα από τη λήξη των συμβάσεών τους στις 31 – 12 – 2011 και μετά από δύο και πλέον μήνες που συνέχισαν να δουλεύουν απλήρωτοι και χωρίς ένσημα «εξυπηρετώντας» τα δρομολόγια της Δημοτικής συγκοινωνίας και περιμένοντας να παραμείνουν στην εργασία τους), ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των απολυμένων από το Δήμο Αμαρουσίου στους 400 περίπου εργαζόμενους.

Λέμε περίπου και είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε εικασίες γύρω από το θέμα του αριθμού των εργαζόμενων του Δήμου Αμαρουσίου και των εργασιακών τους σχέσεων, γιατί μέχρι τώρα η Δημοτική αρχή, παρά τις συνεχείς και επίμονες ερωτήσεις μας σχετικά με τον αριθμό των εργαζόμενων στο Δήμο και τις εργασιακές σχέσεις και τα προβλήματά τους, ποτέ δεν έστερξε να μας απαντήσει, κρατώντας ως «επτασφράγιστο» μυστικό τα σχετικά στοιχεία λες και ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ιδιωτική επιχείρηση, ιδιοκτησίας της Δημοτικής παράταξης του Δημάρχου κου Πατούλη.
Μάλιστα, ύστερα από σχετικές ερωτήσεις και άλλων Δημοτικών συμβούλων της ελάσσονος μειοψηφίας, κάποιοι αναγκάστηκαν να προσφύγουν με αναφορά τους στο Γεν. Γρ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ζητώντας την παρέμβασή του, για να δεήσει η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να δώσει τα στοιχεία σχετικά με τους εργαζόμενους και τις εργασιακές τους σχέσεις.
Οι εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων στο Δήμο Αμαρουσίου λοιπόν καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου και σιωπής από την πλευρά της διοίκησης, ενώ οι εργαζόμενοι βιώνουν καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα και συνεχών απολύσεων (των συμβασιούχων που λήγουν οι συμβάσεις τους).
Είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί  ανάμεσα στις τάξεις των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου,  η μονοήμερη κατάληψη του κυλικείου στο χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Αμαρουσίου την Πέμπτη 31 – 3 – 2011, από μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου,  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη επίλυση βασικών αιτημάτων των εργαζόμενων από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου.  
Το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας και ομηρίας των εργαζόμενων του Δήμου, οι συνεχείς απολύσεις συμβασιούχων, η μη κάλυψη του οργανογράμματος του Δήμου με μόνιμους εργαζόμενους με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας, ίδια για όλους, με βάση τις συλλογικές συμβάσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ, η  παντελής απουσία διαδικασιών κρίσεων για την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων του εργατοτεχνικού προσωπικού με βάση τις κείμενες διατάξεις του νόμου, η απομάκρυνση 105 μόνιμων εργαζόμενων του Δήμου ως υπεράριθμων το προηγούμενο διάστημα, και το «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ των εργαζομένων του Δήμου (μέσα από την επίσημη ύπαρξη και λειτουργία πολλών σωματείων εργαζομένων στο χώρο του Δήμου) είναι μόνο μερικά από τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Πατούλη, αναφορικά με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται στις πλάτες των εργαζόμενων του Δήμου Αμαρουσίου. 
Η υποκρισία μάλιστα του Δήμαρχου κου Γ. Πατούλη απέναντι στους εργαζόμενους και τα αιτήματά τους είναι εξοργιστική, αφού από τη μια δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι είναι με το μέρος των εργαζόμενων διοργανώνοντας παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων θεσμικού χαρακτήρα, με στόχο την εκτόνωση των όποιων αντιδράσεων και μάλιστα «ηγείται» και απεργιακών πορειών (30 – 3 – 2011) που δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους απολυμένους – καταληψίες συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων, ενώ από την άλλη προχωράει σε απολύσεις των συμβασιούχων του Δήμου Αμαρουσίου υπερασπιζόμενος τον Καλλικράτη και την πολιτική του μνημονίου με την οποία, υποκριτικά, δηλώνει ότι είναι αντίθετος.
Εμείς απαντάμε: ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ κε ΔΗΜΑΡΧΕ!
Όποιος είναι απέναντι στις πολιτικές του μνημονίου και του Καλλικράτη ήρθε η ώρα να το αποδείξει με τις πράξεις του, όπως έγινε στο Δήμο Πετρούπολης, όπου κανένας συμβασιούχος δεν έχασε τη δουλειά του με απόφαση της Δημοτικής Αρχής.
Αν πράγματι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου είναι αντίθετος με την πολιτική του μνημονίου και του Καλλικράτη που οδηγεί στην ανεργία και τη φτώχια χιλιάδες εργαζόμενους, ας το αποδείξει τώρα με πράξεις και ας αφήσει τις κορώνες και τα ευχολόγια και τις αναφορές στα υπουργεία, οι οποίες δεν κοστίζουν τίποτα στον ίδιο και δεν αποφέρουν απολύτως τίποτα σε όσους χάνουν τη δουλειά τους.
Ο κος Δήμαρχος Αμαρουσίου, για επικοινωνιακούς λόγους, εμφανίζεται δήθεν προστάτης και συμπαραστάτης των εργαζόμενων, ξεχνώντας ότι ο πολιτικός του φορέας (Ν. Δ.) είναι αυτός που εφάρμοσε και εφαρμόζει μαζί με το ΠΑΣΟΚ τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα και τους εργαζόμενους στη σημερινή αποκρουστική κατάσταση.
Επιβάλλεται πλέον την κατάσταση να πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια, βάζοντας στην άκρη όσους υποκριτικά δήθεν συμπαραστέκονται στους αγώνες τους, ενώ με τις πράξεις τους και τις πολιτικές τους οδηγούν τον κόσμο της εργασίας στην ανεργία και την απόγνωση.
Ο στόχος της διοίκησης του Δήμαρχου Πατούλη δεν είναι άλλος από την εφαρμογή του Καλλικράτη και την ιδιωτικοποίηση του παρεχόμενου στους Δημότες έργου, στη βάση της ανταποδοτικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. 
Σε ότι αφορά εμάς τους ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ δε θα σταματήσουμε να ξεσκεπάζουμε και να καταγγέλλουμε τις αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές του Δήμαρχου Αμαρουσίου και όσων του συμπαραστέκονται.
Απευθυνόμαστε στο Δ. Σ. και τις Δημοτικές Παρατάξεις ζητώντας με αίτησή μας τη διενέργεια Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τα προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου (εργασιακές σχέσεις, συμβασιούχοι, ελλείψεις σε προσωπικό, εργασιακά αιτήματα κ. λ. π.) με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζόμενων και του έργου που παρέχουν.
Απευθυνόμαστε στους ίδιους τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου και τους καλούμε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους υπερασπιζόμενοι τις θέσεις εργασίας τους απέναντι στη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ν. Δ. του ΛΑΟΣ και του ΔΝΤ – Ε. Ε. –  Ε. Κ. Τ., των ιδιωτικοποιήσεων του Δημόσιου τομέα , καθώς και του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ Ο. Τ. Α.

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
        
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Δημήτρης Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ