Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση από τη “Νέα Εποχή” Πεύκης Λυκόβρυσης

Δημοσιεύθηκε

στις

“H προσπάθεια διάσπασης

της παράταξης πέφτει στο κενό”

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας του ενιαίου δήμου Μαρία Γώγου και Πάνος Κανέλλος και μέλη της«ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ» έδωσαν την πρέπουσα απάντηση στην απαράδεκτη ανακοίνωση της παράταξης του κ, Φωκιανού. Μάλιστα με την ευπρέπεια που τους χαρακτηρίζει και τηρώντας την δεοντολογία ανέγνωσαν πρώτα το κείμενο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, φέρνοντας πραγματικά το δήμαρχο σε πολύ δύσκολη θέση. Το κείμενο της επιστολής:

«Το δημοσίευμα της Δημιουργικής Ενότητας Πολιτών του κ. Φωκιανού, που πρόσφατα είδε τη δημοσιότητα,σχετικά με τα γεγονότα της συνεδρίας στις 22/03/2011, θεωρούμε ότι έχει σκοπό άλλον από αυτόν τον οποίο θέλει αρχικά να διατυπώσει.
Ξεκινώντας από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σ’ εκείνη τη  συνεδρία,θα θέλαμε πράγματι να προτείνουμε και εμείς να δείτε ξανά τις σκηνές που εκτυλίσσονται σ’αυτήν, στην ιστοσελίδα τοπικής εφημερίδας, αφού ο δήμος δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα αυτό το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του.
Δεν είναι συνετό πολίτες, που οι ίδιοι μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες έχουν εκλέξει τους αντιπροσώπους τους στο Δήμο ,μετά να τους υβρίζουν με φράσεις του τύπου « πολιτικάντιδες του κερατά» ώντας οι ίδιοι υπεύθυνοι για τον ψήφο τους. Δεν είναι δε σύνομο, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου να διακόπτεται η συνεδρίααπό οποιονδήποτε για να δημιουργεί ένταση εσκεμένα ή μη,μόνο και μόνο επειδή οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων ή των δημοτικών συμβούλων, δεν είναι αρεστές.
Ζούμε σε μια δημοκρατική κοινωνία με θεσμούς και κάθε πράξη μας οφείλει να διέπεται από σεβασμό πρώτα σε μας και μετά προς τους συνδημότες μας.
Ο τρόπος και η συμπεριφορά των παρευρισκομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο αντανακλά το πολιτικο ήθος του καθενός. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 22/03/2011 δείχνει την προσπάθεια απ’ όλα τα μέλη της μείζωνος μειοψηφίας να διασφαλίσει το κύρος του Δ.Σ., πράγμα που δεν έπραξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. την στιγμή που έπρεπε και άφησε την κατάσταση να εξελιχθεί κατά το δοκούν.
Παράλληλα, το συγκεκριμένο δημοσίευμα της Δημιουργικής Ενότητας Πολιτών προσπαθεί να δημιουργήσει διασπαστικές τάσεις στην παράταξη της  Νέας Εποχής  εκμεταλλευόμενος την προσπάθεια των δυο συγκεκριμένων συμβούλων της, για εκτόνωση της έντασης.
 Σας πληροφορούμε λοιπόν, ότι η προσπάθειά της πέφτει στο κενό και δεν χωρούν τέτοιου είδους διασπαστικές συμπεριφορές στην παράταξή μας. Θα ήταν προτιμότερο κ. Δήμαρχε να φροντίσετε τη συνοχή στην δική σας ετερόκλητη παράταξη, που από τις πρώτες κίολας μέρες, όταν ζητήσατε από τους Δημοτικούς σας Συμβούλους να στηρίξουν μέλη για τις επιτροπές, εκείνοι δεν το έπραξαν.
Η στάση αυτή των Δημοτικών σας Συμβούλων ουδεμία σχέση έχει με αυτή των Συμβούλων της παράταξης Νέα Εποχή, που με ελεύθερη βούληση εκφράζει ο καθένας την άποψή του, εν γνώση του επικεφαλής της παράταξης.
Η αναπαραγωγή γεγονότων, που δεν τιμούν την πολιτική ευπρέπεια μέσω και του Τύπου, δεν προσφέρει επικοδομητικό έργο και δεν γίνεται πάντα με αγαθές προθέσεις.
Κάποτε θα πρέπει η συγγραφή κειμένων από τις παρατάξεις να αφορά σε θέματα που απασχολούν τον δημότη, ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε μια κρίσιμη περίοδο, τόσο ως Δήμος, όσο και ως Χώρα και οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων»  

Μαρία Γώγου , Πάνος Κανέλλος 
Δημοτικοί Σύμβουλοι παράταξης «Νέας Εποχής»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ