Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση από τη Νέα Εποχή Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο …τίτλος της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης

και το «έτσι γουστάρω»  του κ. Φωκιανού

Δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες από το απαράδεκτο επεισόδιο που προκάλεσε ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης κατά της αντιπολίτευσης, στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου και ο άνθρωπος ξαναεμφανίστηκε στο Δ.Σ. ζητώντας αυτή τη φορά να συμμετέχει και ο σύλλογός του στις διαπαραταξιακές επιτροπές του Δήμου.

Δηλαδή να συνεδριάζει μαζί με αυτούς που λίγες ημέρες πριν  αποκαλούσε «πολιτικάντηδες του κερατά». Οι οποίοι –για την ιστορία- δεν διατύπωσαν καμιά αντίρρηση να συμμετέχουν και οι υβριστές τους στις επιτροπές.
Δεν αποκλείεται δε σύντομα ο εκπρόσωπος της Κίνησης Λυκόβρυσης να ζητήσει από τους ίδιους που ύβριζε και κάποια παχυλή οικονομική ενίσχυση καθώς και άλλες παροχές (δημοτικές εγκαταστάσεις κλπ) το κόστος των οποίων επιβαρύνονται φυσικά οι πολίτες, όπως γινόταν στον πρώην Δήμο Λυκόβρυσης.
Σημεία των καιρών βλέπετε…
Άρα είναι υπερβολικό να περιμένει κάποιος από τον πρόεδρο της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης να ζητήσει συγνώμη όχι μόνο από ανθρώπους που έχουν προσφέρει πολλά και στην Πεύκη και στην Λυκόβρυση αλλά έστω από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαυρίδη τον οποίο κατηγόρησε δημόσια τουλάχιστον για πλημμελή άσκηση καθηκόντων. Αλλά γιατί να ζητήσει συγνώμη όταν ο ίδιος ο δήμαρχος, για τον οποίο η Κίνηση Πολιτών λειτουργεί τις περισσότερες φορές κάτι σαν εμπροσθοφυλακή,  δεν κάλυψε το στενό συνεργάτη του; Εξ άλλου δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο κ. Φωκιανός μας είπε το περίφημο «έτσι γουστάρω» στο δημοτικό συμβούλιο. Φαίνεται ότι κύρια φροντίδα αυτού του συλλόγου τείνει πλέον να γίνει η προστασία του δημάρχου, ο οποίος δεν δείχνει δυστυχώς να τα καταφέρνει στο νέο του πόστο.
Η ΚΠΛ έχει να …καμαρώνει πάντως για έναν αρνητικό τίτλο. Ό,τι έγινε ο πρώτος φορέας στην μακρά ιστορία των δυο Δήμων, του οποίου ο πρόεδρός του αποβλήθηκε, λόγω συμπεριφοράς, από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν αυτά είναι ψιλά γράμματα για τα μέλη του συλλόγου και θέλουν να ταυτίζονται με αυτές τις συμπεριφορές είναι δικαίωμά τους. Όπως δικαίωμα τους είναι να ταυτίζονται και με τις πράξεις και τις παραλείψεις του φίλου τους. 
Η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης τόσα χρόνια πέρα από τις καλές φιλολογικές  εκδηλώσεις (εμείς δεν μηδενίζουμε καμιά προσπάθεια από όποιον φορέα κι αν γίνεται) και τα γλέντια με σουβλάκια που διοργάνωνε, καλύπτοντας τα κενά του Δήμου, δεν είδαμε να πιάνεται με θέματα που στενοχωρούν τον κ. Φωκιανό.  Δεν είδαμε να μας μιλάει για την τροποποίηση του Πολεοδομικού Σχεδίου, παραμονές των εκλογών, για την προοπτική ανέγερσης στην Λυκόβρυση ενός τεράστιου Μολ, για την συνεχιζόμενη εγκατάσταση μεγάλων Σούπερ Μάρκετ. Δεν την είδαμε να ασχολείται με το μείζον θέμα της ΑΓΕΤ, από την οποία ο δήμαρχος τόσα χρόνια …παίρνει ελεύθερους χώρους. Δεν γνωρίζουμε τους αγώνες της για το κλειστό γυμναστήριο που ερειπώνει αφού εδώ και εννέα χρόνια δεν έχει μπει ούτε καρφί και για πολλά άλλα μεγάλα θέματα που καίνε στην περιοχή.
Αντιθέτως την είδαμε πέρυσι, στην αρχή της προεκλογικής περιόδου (2 Ιουνίου), να παρεμβαίνει με ένα «άκρως διχαστικό και τοπικιστικό» κείμενο που έβαλε φωτιά στις σχέσεις των δυο πόλεων Πεύκης και Λυκόβρυσης. «Αποφύγαμε τα χειρότερα» ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης στην οποία ζητούσε να τεθούν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην «κινδυνεύσουν επιτεύγματα και κατακτήσεις του δήμου Λυκόβρυσης (π. χ υγιής οικονομική κατάσταση, αποθεματικό, ακίνητο Εθνικής, κ. α) και συμπαρασυρθούμε από προβλήματα και τυχόν παθογένειες του γειτονικού δήμου (εννοεί της Πεύκης)».
Σαν να ήταν η Πεύκη ένας δήμος δεύτερης διαλογής και οι κάτοικοί της έτοιμοι να αρπάξουν την μικρή έτσι κι αλλιώς περιουσία του δήμου Λυκόβρυσης. Η πρόσφατη (12 Απριλίου 2011) απογραφή έδειξε επισήμως ότι η Πεύκη έχει περιουσιακά στοιχεία 60 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 23 εκατομμυρίων της Λυκόβρυσης. Και σε αυτά δεν υπολογίζονται ακόμη οι ελεύθεροι χώροι  πολλών στρεμμάτων  που κέρδισε την τελευταία τετραετία η διοίκηση Γιάννη Θεοδωρακόπουλου.
Φαίνεται λοιπόν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επίθεση του προέδρου της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης κατά της αντιπολίτευσης, την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέσω του εντύπου της είχαν προηγηθεί εξ άλλου κακόβουλα και παραπλανητικά σχόλια κατά της αντιπολίτευσης, γιατί …κάνει τη δουλειά της και στενοχωρεί το δήμαρχο. Μάλιστα θέλοντας να παίξουν και πάλι το παιγνίδι του τοπικισμού, το οποίο είναι τόσο αρεστό στον κ. Φωκιανό κατηγόρησαν ακόμη και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, επειδή ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος και να δοθεί γραφείο στην παράταξη εκεί που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο και όχι «εκτός της έδρας του δήμου», παραποιώντας μάλιστα το λόγο του.
Κλείνοντας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι το πρωτοφανές επεισόδιο που προκάλεσε ο πρόεδρος της ΚΠΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αποτελέσει ένα μάθημα για όλους αυτούς που νομίζουν ότι βρισκόμαστε στην εποχή του «αποφασίζομεν και διατάζομεν».
Ο ενιαίος Δήμος μας, μετά μάλιστα και την επίσημη αποκάλυψη των ορκωτών λογιστών ότι και ο Δήμος Λυκόβρυσης είχε ζημιές το 2010, χρειάζεται από όλες τις πλευρές στήριξη. Εμείς, ως μείζονα μειοψηφία, την δώσαμε και την δίνουμε απλόχερα, ψηφίζοντας και θέματα για τα οποία έχουμε άλλη οπτική και άλλη άποψη. Κι αυτό το κάνουμε μόνο και μόνο για να βοηθήσουμε.
Αλλά έως πότε θα γίνεται αυτό, όταν ο δήμαρχος λειτουργεί με σλόγκαν το «έτσι γουστάρω»; Και παρασύρει σε αυτή τη λογική και τις συνιστώσες του;

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ