Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Παράταξη “Δράση για μια Άλλη Πόλη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα αίτημα και μια ανακοίνωση για

κινητοποιήσεις για τη Ναυτική Βάση στα Βριλήσσια

Η Δημοτική Παράταξη Βριλησσίων “Δράση για μία άλλη πόλη” επανέφερε το θέμα της πρώην Ναυτικής Βάσης στο δημοτικό συμβούλιο της 13ης Απριλίου, ύστερα από επίσκεψη που πραγματοποίησαν μέλη της στο χώρο.  Όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση από τη “Δράση”:

“Όπως δηλώσαμε στη συνεδρίαση “επανερχόμαστε στο ζήτημα, όχι από αντιπολιτευτική εμμονή, αλλά για λόγους ουσίας”. Διότι ακόμη κι αν κάποιος δεχτεί τις αιτιάσεις της διοίκησης και της Τεχνικής Υπηρεσίας, που ισχυρίζονται ότι είναι προς το συμφέρον του Δήμου η χρήση του χώρου για την «προσωρινή» εναπόθεση μπαζών από τα έργα που γίνονται, και πάλι θα έπρεπε να θέσει κάποια όρια και προϋποθέσεις.  “Βάλτε τα. Η καταστροφή των δέντρων που συντελείται από τους εργολάβους των έργων είναι μεγάλη. Ο χώρος αλλοιώνεται! Δεν υπάρχει δικαιολογία όταν σκεπάζονται οι κορμοί των δέντρων από μπάζα, σπάνε, καταστρέφονται. Σας ζητήσαμε σε προηγούμενη συνεδρίαση να οριοθετήσετε τουλάχιστον κάποιο συγκεκριμένο χώρο γι’ αυτές τις χρήσεις, προστατεύοντας τα δέντρα, αλλά και γι’ αυτό, αδιαφορήσατε!”  Η «Δράση» πριν από 5 χρόνια αγωνίστηκε απέναντι στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να σωθούν λίγα πεύκα στη φάση των έργων για τη διαπλάτυνση της Λ. Πεντέλης. Δεν γίνεται να ανεχτούμε σήμερα, να καταστρέφονται περισσότερα δέντρα από τότε, με την ανοχή της δημοτικής αρχής, μέσα στο χώρο ενός δημοτικού άλσους. Χρειάζεται άμεσα να δοθεί λύση. Και δεν είναι μόνον τα μπάζα από τα έργα. Είναι και τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα της δημοτικής συγκοινωνίας, είναι και οι δεκάδες πλαστικοί κάδοι σκουπιδιών.  Να απομακρυνθούν άμεσα όλες αυτές οι δραστηριότητες και να αποκατασταθεί ο χώρος. Να δοθεί το άλσος στους δημότες. Δικαιολογίες πλέον δεν χωρούν.  Υπενθυμίζουμε, ότι η υποβάθμιση του άλσους έχει ξεκινήσει από την εποχή των έργων για την κατασκευή του παράνομου υποσταθμού της ΔΕΗ. Από τότε μπαζώθηκε όλος ο χώρος με τα χώματα εκσκαφών. Κι’ αυτό συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. Φτάνει λοιπόν.  “Σας καλούμε να πράξετε τα δέοντα άμεσα”, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της “Δράσης” στο δημοτικό συμβούλιο. “Διαφορετικά, ενημερώνουμε το σώμα, θα προχωρήσουμε ως δημοτική παράταξη σε κινητοποίηση των κατοίκων για την αποκατάσταση του χώρου. Ήδη χθες, το συντονιστικό της «Δράσης» αποφάσισε τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το χώρο της Ναυτικής Βάσης, την Κυριακή 8 Μαΐου 2011. Θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε και με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε, θα έχει δρομολογηθεί λύση στο ζήτημα”. 

Κάτι …σαν απάντηση του Δημάρχου
Στην απάντησή του ο δήμαρχος υπήρξε λακωνικός και σαφής: «μέχρι τις αρχές Μαΐου, ο χώρος της Ναυτικής Βάσης θα έχει αποκατασταθεί. Δεν θα προλάβετε την εκδήλωσή σας. Εκτός αν θέλετε οπωσδήποτε να την πραγματοποιήσετε, οπότε να την προγραμματίσετε νωρίτερα» Παρά την έκδηλη ειρωνεία που περιέχει, αφήνουμε την απάντηση του δημάρχου χωρίς σχολιασμό. Γιατί αυτό που τελικά έχει σημασία, είναι το ζήτημα να λυθεί.  Υπενθυμίζουμε μονάχα σε κάθε ενδιαφερόμενο, πως οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων είναι δημόσιες και καταγράφονται, οπότε τελικά, έκαστος αναμετράται περισσότερο με την αξιοπιστία των λόγων του, παρά με τους πολιτικούς του «αντιπάλους», όπως δυστυχώς νομίζει…”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ