Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Βίαιη ανατροπή του ωραρίου

στους Παιδικούς Σταθμούς”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου σε συνεδρίαση του την Πέμπτη 5 Μαΐου μπροστά στη νέα επίθεση που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση και η τρόικα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, του «ενιαίου μισθολογίου» αλλά και του «Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας», που θεσμοθετεί τη διαρκή λιτότητα και καταδικάζει ολόκληρη την κοινωνία στη φτώχεια, και με αφορμή το σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή όπου επιδιώκεται η αύξηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. από 37,5 στις 40 ώρες, αλλά και η βίαιη ανατροπή του ωραρίου των Παιδαγωγών στους  Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς των Ο.Τ.Α. από 30 σε 40 ώρες την εβδομάδα, αποφάσισε:

1. Tην συμμετοχή των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς στις κινητοποιήσεις τις ΠΟΕ-ΟΤΑ που έχουν εξαγγελθεί και την στήριξη τους από όλους τους συνάδελφους.
2.Την προκήρυξη ΣΤΑΣΗΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΙΟΥ από τις 11 π.μ. μέχρι τέλος του ωραρίου για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (πλατεία Καραϊσκάκη ) και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών.
3. Κάλεσμα στην ΠΟΕ – ΟΤΑ  να γενικεύσει και να κλιμακώσει άμεσα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την αποτροπή της νέας  επίθεσης  που εξελίσσεται απέναντι στους εργαζόμενους. 
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ                     ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΣΟΥΛΑ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ