Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

“Είμαστε αντίθετοι στη

μετοχοποίηση της ΔΕΗ”

Σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ καθώς επίσης και με το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το οποίο αναφέρεται σε χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τον ΟΚΔΕ ΔΕΗ αναφέρουμε τα εξής:

1.Ουδεμία σχέση έχουν οι τυχόν παράνομες ή μη χρηματοδοτήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τον ΟΚΔΕ ΔΕΗ με την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ. Οι μεθοδεύσεις αυτές σκοπό έχουν να δημιουργήσουν κλίμα αντιπάθειας στην κοινή γνώμη για το ισχύον καθεστώς της ΔΕΗ (εργασιακό και ιδιοκτησιακό) έτσι ώστε η Κυβέρνηση να προχωρήσει ανενόχλητη και με ελάχιστη κοινωνική κατακραυγή σε πλήρη ιδιωτικοποίηση μιας κερδοφόρας Δημόσιας Επιχείρησης. Να οδηγηθεί η υπόθεση των παραπάνω χρηματοδοτήσεων στη δικαιοσύνη και τυχόν ευθύνες να αποδοθούν εκατέρωθεν, δηλαδή και στους χρηματοδοτούμενους αλλά και στους χρηματοδότες.
2.Η ΔΕΗ είναι μια στρατηγικής σημασίας επιχείρηση για την ελληνική κοινωνία η οποία μάλιστα είναι και κερδοφόρα και ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει στην κατοχή του κράτους, δηλαδή στην κατοχή της ελληνικής κοινωνίας. Είναι τουλάχιστον ανόητο να πιστεύει κανείς ότι οι ιδιώτες – επιχειρηματίες που θα αγοράσουν τη ΔΕΗ θα δείξουν ενδιαφέρον για το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας και των εργαζομένων της. 

Για τους παραπάνω λόγους και παρά τα όποια προβλήματα που σίγουρα υπάρχουν στο μεγάλο αυτό οργανισμό
1.Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη λογική «πονάει κεφάλι – κόβω κεφάλι».
2.Καλούμε τα σωματεία του κλάδου μας και την ΠΟΕ ΟΤΑ, να πάρουν θέση και να αντιταχθούν στο παραπάνω ενδεχόμενο και
3.Καλούμε την Κυβέρνηση να συμβάλει στη μεγέθυνση του κοινωνικού ρόλου του Κράτους και όχι στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, πρακτική που συνιστά κοινωνικό έγκλημα.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ