Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενημέρωση για τις υπηρεσίες που

πρόσφερε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας

Επιστολή προ την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, κα Ευαγγελία Μπούσιου και τους Δημοτικούς Συμβούλους απέστειλε  ο Διευθυντής του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης των ΟΤΑ, κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος με την οποία απαντάει στις αιτιάσεις περί του όφελους του Δήμου από τη συμμετοχή του στο Δίκτυο.

Θυμίζουμε εδώ ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πρόσφατα, έπειτα από πρόταση της διοίκησης, την αποχώρηση του Δήμου από το Δίκτυο.
Η επιστολή είναι η ακόλουθη:
“Αξιότιμη κα Μπουσίου,
Λάβαμε την επιστολή σας σχετικά με την αποχώρηση του Δήμου Πεντελικού από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α., με απόφαση του Δημοτικού σας Συμβουλίου στη συνεδρίασή του της 27/4/2011 ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης διότι ήταν κατεπείγον.
Με αφορμή  την αμφισβήτηση που υπήρξε για το αν έχει καταγραφεί κάποιο όφελος από την συμμετοχή του Δήμου στο Δίκτυό μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις που έχουν γίνει σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. στον πρώην Δήμο Μελισσίων (που ανήκει σήμερα στον Καλλικρατικό Δήμο Πεντελικού) ο οποίος ήταν και ο μόνος από τους 3 πρώην Δήμους σας που ήταν μέλος του Δικτύου μας. Τα προγράμματα ήταν τα εξής:
– 2007: Περιβαλλοντική Εκστρατεία καθαρισμού στο Πευκοδάσος
– 2008: Ημερίδα για το κάπνισμα (συντονιστής ο κ. Χρυσικός)
– 2009: το ΔΔΥ συμμετείχε σε όλες τις δενδροφυτεύσεις του ΣΠΑΠ, συμμετοχή δημοτών του Δήμου Μελισσίων στο δωρεάν PSA τον Σεπτέμβριο, διανομή φυλλαδίων για τον καρκίνο τραχήλου μήτρας τον Ιανουάριο, διανομή φυλλαδίων για την Ηπατίτιδα Β, διανομή φυλλαδίων για την σεξουαλική υγεία και τον εθισμό στο διαδίκτυο.
– 2010: συμμετοχή δημοτών στις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο π. εντέρου τον Μάρτιο  και δωρεάν εξετάσεις (PSA) για καρκίνο προστάτη τον Σεπτέμβριο. Διανομή φυλλαδίων στα αλβανικά για τους μετανάστες από το δημοτικό ιατρείο των Μελισσίων τον Νοέμβριο.
– 2011: συμμετοχή δημοτών του Δήμου Μελισσίων στις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο π. εντέρου τον Mάρτιο.
Επίσης, ο Δήμος Μελισσίων ήταν Ιδρυτικό μέλος του Δ.Δ.Υ. καθώς και μέλος  του 11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου μας, εμφανιζόταν με αρθρογραφία στο τριμηνιαίο περιοδικό μας «Δήμων Υγεία» που διανεμόταν σε διάφορα σημεία του Δήμου (όπως και των υπολοίπων 125 Δήμων μελών μας) προς ενημέρωση των δημοτών σας και τέλος έλαβε ικανό αριθμό αντιτύπων από την ειδική έκδοση «Οδηγός Πρώτων Βοηθειών» του Δικτύου μας.
Επιπλέον παρείχαμε δωρεάν στο Δήμο Μελισσίων 3 υπαλλήλους μέσω προγραμμάτων stage για 18 μήνες (Κοινωνικό Λειτουργό, Ψυχολόγο , καθώς και 1 Διοικητικό Υπάλληλο). Να σημειώσουμε ότι, όλες οι παραπάνω δράσεις και υπηρεσίες προσφέρθηκαν δωρεάν στο Δήμο και τους δημότες του, με μόνη ζητούμενη συνεισφορά την ετήσια συνδρομή μέλους, ύψους 700 ευρώ.
Επιπλέον έχουμε ολοκληρώσει, μαζί με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος) τη μελέτη για την δημιουργία των Ανοιχτών Κέντρων Προστασίας της Υγείας με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να τα προωθήσουμε στους Δήμους. Από τον Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης για την προώθηση αυτών των Δομών Υγείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η εκστρατεία αυτή θα αφορά όλους τους Δήμους μέλη μας.
Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία που τυχόν χρειαστείτε
Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής
Σωτήρης Παπασπυρόπουλος
Ιατρός Υγιεινολόγος, Ψυχίατρος”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ