Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Εργατοϋπαλληλική Ενότητα Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Όλοι στην 48ωρη απεργία με τις ταξικές δυνάμεις

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι
Τα γεγονότα που ζούμε αυτό τον καιρό είναι το αποτέλεσμα της ολόπλευρης κρίσης του συστήματος. Η ολομέτωπη επίθεση της αστικής τάξης, με εκφραστή σήμερα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενη από τη ΝΔ αλλά και με τη συμμαχία των, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, «πρόθυμων», σε όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων, στο ξεπούλημα της δημόσιας υπηρεσίας στο κεφάλαιο, προκαλεί οξυμένες αντιδράσεις, και δίκαια οργή και αγανάκτηση στους εργαζομένους, στους συνταξιούχους, σε πολύ μεγάλο μέρος του λαού.

Είναι καιρός ο λαϊκός παράγοντας να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να πάρει στα χέρια του την κατάσταση. Σήμερα δεν αρκεί η απλή, η αυθόρμητα διαμαρτυρία, όσο μαζική κι είναι. Η αγανάκτηση, η οργή πρέπει να μετατραπεί σε μάχη σε κάθε τόπο δουλειάς καθημερινά, σε κάθε σχολείο, σε κάθε δρόμο, από όλα τα τμήματα του λαού που σήμερα θίγονται και δίνουν καθημερινά τον ατομικό αγώνα για την επιβίωση.
Η μόνη λύση είναι η ανατροπή του συστήματος που έχει φάει τα ψωμιά του, αλλά μπροστά στον κίνδυνο που νοιώθει, βυθίζει ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του λαού στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Δεν μπορεί να σκύβουμε το κεφάλι στους τόπους δουλειάς το πρωί και το απόγευμα να διαμαρτυρόμαστε στις πλατείες. Το σύστημα, η εξουσία δεν κινδυνεύει από τέτοιες διαμαρτυρίες. Για να υπάρξει ριζική αλλαγή, για να απολαύσει ο λαός τους καρπούς του μόχθου του, χρειάζεται μαζική, οργανωμένη σε ταξική κατεύθυνση καθημερινή πάλη. Είναι απαραίτητο να μπαίνουν αιτήματα που όχι μόνο αποκρούουν την επίθεση, αλλά να βάλουν στόχο ώστε ο λαϊκός παράγοντας να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Τα αιτήματα που δεν βάζουν στόχους πάλης είναι βούτυρο στο ψωμί για την τάξη που κυβερνά και όχι μόνο αυτό, αλλά θα φέρουν απογοήτευση και επιστροφή στους καναπέδες.
Από τη σκοπιά αυτή η πρωτοβουλία της πλειοψηφίας του σωματείου, αντικειμενικά δεν προωθεί την αγωνιστική, ταξική ανάταση των εργαζομένων. Εκφυλίζει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και τους στρέφει σε ανέξοδες και χωρίς προοπτική εκδηλώσεις αγανάκτησης που απ’ ότι φαίνεται είναι η βασική επιλογή της πλειοψηφίας για εκτόνωση.
Η υιοθέτηση του πλαισίου της ΠΟΕ -ΟΤΑ, που αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να βάλει στόχους ανατροπής και που ξαφνικά προέκυψαν αγωνιστές και επαναστάτες, δείχνει και τη λογική που έχει η πλειοψηφία του σωματείου μας. Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζει είναι ενταγμένες σε αυτή τη λογική.
Από την άλλη, όποιος έχει άλλη άποψη και δεν συμφωνεί, δεν ακολουθεί, χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία διασπαστής. Εδώ ταιριάζει η παροιμία φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Η παράταξή μας η “Εργατοϋπαλληλική Ενότητα”, επανειλημμένα έχει θέσει ολοκληρωμένο πλαίσιο πάλης που έχει σαν κύριο στόχο του την οργάνωση της ταξικής πάλης με στόχο την ανατροπή αυτού του συστήματος και την εγκαθίδρυση μια πραγματικής λαϊκής εξουσίας.
Φαίνεται όμως ότι οι “επαναστατικές” διαθέσεις τις πλειοψηφίας εκπληρώνονται με το σύνθημα έξω το μνημόνιο κάτω η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν μας εξηγούν, μήπως πριν το μνημόνιο τρώγαμε με χρυσά κουτάλια; Μήπως η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε αυξήσεις, μείωσε τιμές, εξασφάλισε δουλειά στους ανέργους, εξασφάλισε δωρεάν παιδεία, υγεία; Δηλαδή δεν είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής, η πολιτική που εξυπηρετεί το κεφάλαιο;
Γιατί λοιπόν δεν βάζουν το συνολικό ζήτημα, δηλαδή ζήτημα εξουσίας;
Μα γιατί δεν το θέλουν, γιατί τότε το κίνημα θα τους αποβάλει επειδή θα αποκαλυφθεί ο πραγματικός ρόλος τους, ο ρόλος του κυματοθραύστη των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων.
Για αυτό λοιπόν χρειάζεται η ταξική οργάνωση με το ταξικό κίνημα που σήμερα εκφράζεται μέσα από το ΠΑΜΕ.
Με το ταξικό κίνημα να δώσουμε την μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που σήμερα εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ, αύριο ίσως με άλλο σχήμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αστική τάξη δεν διστάζει να αλλάζει τους κυβερνητικούς εκφραστές της όταν θεωρεί ότι εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντά τους.
Μπροστά μας έχουμε τη 48ώρη απεργία. Η μάχη θα δοθεί σε κάθε χώρο δουλειάς. Πρέπει να νεκρώσουν τα πάντα. Όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της. Είναι ένας ακόμα σταθμός στην πορεία μεγαλύτερης οργάνωσης και διαρκούς πάλης ώστε η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η μαζικότητα της απεργιακής συγκέντρωσης θα είναι μια ακόμα απάντηση. ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΙΟΥΝΗΣ 2011
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ