Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση από το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξηγήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών

Tο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στη συνεδρίαση της 14/06/2011 αποφάσισε την ανάθεση του προγράμματος “Καλοκαιρινές Δημιουργικές Διακοπές στο Δήμο σε ιδιωτική εταιρεία με στόχο την εξυπηρέτηση περισσότερων οικογενειών και με χαμηλότερο κόστος, όπως μας ενημερώνει δελτίο τύπου του Δήμου. Στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής: 

“Έναντι του ποσού των 100 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) τα παιδιά του Δήμου μας εξασφαλίζουν πρόγραμμα τριών εβδομάδων σε τρεις περιόδους (από 20/6 έως 20/8/2011). Προηγήθηκε πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός  με απόλυτη διαφάνεια από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για συνολικό κόστος δαπάνης  60.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), ο οποίος δεν είχε αποτέλεσμα. Ακολούθησε η διαδικασία ανάθεσης από το Δ.Σ. με την αποσφράγιση 5 προσφορών (μεταξύ των οποίων και του Συλλόγου “Άνω Πεύκη”) και ανατέθηκε στο μειοδότη, που εκπλήρωνε όλους τους όρους της διακήρυξης.

Το πρόγραμμα της εταιρείας  που έχει πολύχρονη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, είναι πλουσιότατο και έχει  εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. προσωπικό. Παρέχεται ασφάλιση,υπάρχει προσφορά Α’ Βοηθειών καθώς και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων όπως ναυαγοσώστης, γυμναστής, παιδοψυχολόγος κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και προτάθηκε από τη Δημοτική Αρχή σε Σχολικές Επιτροπές, Ενώσεις Γονέων και Συλλόγους η ανάληψη του συγκεκριμένου προγράμματος δεν υπήρξε ενδιαφέρον ενώ λόγω Καλλικράτη (μη ύπαρξη αντίστοιχου νομικού προσώπου του Δήμου)  ήταν αδύνατη η εκτέλεση του κατά τα περσινά πρότυπα. Πάντως φέτος θα δοθεί η δυνατότητα σε  μεγάλο  αριθμό παιδιών να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα με το μισό κόστος από περυσι για τις οικογένειες ενώ μειώνεται και η επιβάρυνση του Δήμου. Το 2010 οι Δημότες Πεύκης κατέβαλαν 185 Ευρω για κάθε παιδί (140 συνδρομή,25 για μεταφορές και 20 για γραφική ύλη).Η Δημοτική Επιχείρηση της Πεύκης (που έχει καταργηθεί λόγω Καλλικράτη) προσέλαβε με αδιαφανή τρόπο δεκάδες συμβασιούχους με μοναδικό κριτήριο τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, συσσώρευσε επιπλέον οφειλές προς το ΙΚΑ, την Εφορία και προς τρίτους που πρέπει να αποπληρωθούν σήμερα.  

 Για άλλη μία φορά η νυν Δημοτική Αρχή αποδεικνύει ότι λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο το όφελος των Δημοτών, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη του, τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα  αλλά και ο Δήμος μας ,με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ