Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Επιμορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναρπαστικό ταξίδι στα Γιάννενα και τη Βόρεια Ήπειρο

Πενήντα περίπου μέλη και φίλοι του Επιμορφωτικού -Πολιτιστικού Συλλόγου πραγματοποίησαν πρόσφατα μια πολύ όμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα πενθήμερη εκδρομή στα Γιάννενα, τα Ζαγοροχώρια και στις πόλεις Αργυρόκαστρο και Αγίους Σαράντα της Βόρειας Ηπείρου (Ν. Αλβανία).

Η εκδρομή είχε οργανωθεί, από το Δ.Σ. του Συλλόγου σε συνεργασία με γνωστό Γραφείο ταξιδιών και Τουρισμού. Όλοι οι εκδρομείς διέμειναν επί 4 ημέρες σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο των Ιωαννίνων 5 αστέρων. Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο και συναρπαστικό. Μεταξύ των άλλων οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν:

1. Το απαράμιλλο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας του καταπληκτικού Καλλιτέχνη (γλύπτης) Παύλου Βρέλλη, όπου εκτίθενται σε φυσικό μέγεθος 36 ιστορικά θέματα (πρόσωπα κλπ.) (κέρινα ομοιώματα).

2. Το πολύ εντυπωσιακό στρατιωτικό Μουσείο Πολέμου “Σ. Κατσιμήτρος” 1940-1941 στην περιοχή Καλπακίου.

3. Τα γραφικά και πεντάμορφα χωριά (Ζαγοροχώρια) Αρίστη, Μεγάλο Παπίγκο, Μονοδένδρι κλπ.

4. Το γοητευτικό τοπίο του ποταμού Βοϊδομάτη και το εκπληκτικό πέτρινο γεφύρι του Κόκορου.

5. Το Δημοτικό Μουσείο και το μεγάλο κάστρο Ιωαννίνων, όπου κατοικείται από μεγάλο αριθμό κατοίκων σε πολύ γραφικά και παραδοσιακά σπίτια.

6. Το πολύ γραφικό Νησάκι στην Λίμνη των Ιωαννίνων, όπου δολοφονήθηκε το 1822, ο περίφημος Αλή Πασάς των Ιωαννίνων στο Μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής.

7. Τη Βόρεια Ήπειρο, όπου ζουν πολλές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, σε πολλά χωριά αμιγώς ελληνικά και στις πόλεις Αργυρόκαστρο, με το πολύ εντυπωσιακό και μεγάλο Μεσαιωνικό Κάστρο του και την τουριστική παραλιακή πόλη (Λουτρόπολη) των Αγίων Σαράντα με τη μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα και ανάπτυξη.

8. Πολύ συγκινητικό ήταν το προσκύνημα των τάφων του Ελληνικού νεκροταφείου στους Βουλιαράτες, όπου έχουν ταφεί στρατιώτες και αξιωματικοί που σκοτώθηκαν στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο του 1940.

Η επιστροφή έγινε μέσω του γραφικού και αρχοντικού Μετσόβου, και του απαράμιλλης ομορφιάς Δρυμού της “Βάλια Κάλντα” όπου βρίσκεται η μεγάλη τεχνητή λίμνη και οι πηγές του ποταμού Αώου με τα κρυστάλλινα νερά. Τελευταίος σταθμός ήταν η Καλαμπάκα και τα ασυναγώνιστα Μετέωρα, που προκαλούν στο θεατή θαυμασμό και δέος. Οι εκδρομείς μπορεί να επέστρεψαν κάπως κουρασμένοι, αλλά όλοι τους ήσαν πολύ ευχαριστημένοι από τα πολύ εντυπωσιακά, όμορφα και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα που είδαν, χάρηκαν και απόλαυσαν.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ