Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Κατατέθηκαν από την παράταξη “Εκτός των Τειχών”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ερωτήσεις στη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου

Μια σειρά ερωτημάτων προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου της 19ης Ιουλίου υπέβαλε εκ μέρους της παράταξης “Εκτός των Τειχών” ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Πολυχρονιάδης.
Συγκεκριμένα τα ερωτήματα είναι τα ακόλουθα:

1.“Στην οδό Μεσογείων, έναντι των 3ου & 11ου Δημοτικών σχολείων, στην παρακείμενη παιδική χαρά γίνονται εργασίες ανάπλασης τους τελευταίους εννέα μήνες, καθώς και έργα διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων στις γύρω από την παιδική χαρά οδούς. Με δεδομένο ότι πριν από ένα χρόνο περίπου η συγκεκριμένη παιδική χαρά είχε αναπλαστεί και πάλι και είχε εγκαινιαστεί από τη Δημοτική Αρχή και με βάση το γεγονός της συνεχιζόμενης ταλαιπωρίας των περίοικων και των διερχόμενων πεζών και οδηγών από τα συγκεκριμένα σημεία (να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει και έξοδος των Δημοτικών Σχολείων επί της οδού Μεσογείων) σας υποβάλλαμε ερώτημα σχετικά με το πέρας των εργασιών στη συγκεκριμένη περιοχή στη συνεδρίαση του Δ. Σ. της 12 – 3 – 2011. Η απάντησή σας ήταν ότι μέχρι τέλους του μηνός Μαρτίου θα έχουν τελειώσει τα έργα στην περιοχή και θα αποδοθεί η παιδική χαρά και οι παρακείμενοι δρόμοι στην απρόσκοπτη χρήση των κατοίκων της περιοχής. Πριν από λίγους μήνες (Απρίλιος 2011) ηλικιωμένος συμπολίτης μας περπατώντας επί της οδού Μεσογείων, έξω από το 3ο & 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου σκόνταψε στα παρατημένα οικοδομικά υλικά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του Σχολείου. Το γεγονός αυτό μας οδήγησε να υποβάλλουμε εκ νέου ερώτημα στη Δημοτική αρχή το Μάιο του 2011 και η απάντηση που πήραμε ήταν ότι σύντομα τα έργα θα τελειώσουν και θα παραδοθεί η πλατεία στους κατοίκους της περιοχής.  Μέχρι σήμερα αυτό, όχι μόνο δεν έγινε, αλλά αντίθετα τα έργα συνεχίζονται με βραδείς ρυθμούς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στους περίοικους και στους διερχόμενους από την περιοχή πεζούς και οδηγούς. Αν και ήδη έχει τεθεί ζήτημα αξιοπιστίας της Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο θέμα, ερωτάται η Δημοτική Αρχή, για άλλη μια φορά, πότε θα τελειώσουν τα έργα στην περιοχή και θα παραδοθεί η πλατεία για χρήση, καθώς και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την ασφάλεια των περιοίκων και των διερχομένων από την περιοχή όσο διαρκούν ακόμα τα έργα;”.

2.“Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου σε ποιο στάδιο βρίσκεται η λειτουργία των νέων (ενιαίων) Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (αν δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η σύστασή τους) και ποιες ενέργειες έχουν γίνει, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι ενιαίες Σχολικές Επιτροπές, μοιράζοντας τα αναγκαία για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων χρήματα των λειτουργικών δαπανών (τα οποία ο Δήμος Αμαρουσίου συγκέντρωσε στο ταμείο του από τις παλιές σχολικές επιτροπές τον Ιούνιο του 2011) και να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα λειτουργίας τα σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου κατά τη νέα σχολική χρονιά (2011 – 2012), η οποία θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο;”

3.“H Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αμαρουσίου με την από 27 – 6 – 2011 επιστολή της (Αρ. Πρ. 006) προς τον Πρόεδρο του Δ. Σ. Αμαρουσίου ζητά: α) Την ακύρωση των αποφάσεων 161/2011 περί «Απόδοσης ποσών από τις Σχολικές Επιτροπές στον Δήμο Αμαρουσίου, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σχετικών με λογαριασμούς ρεύματος των παροχών των σχολείων» και 197/2011 «Αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2011», όπου πιστώνεται το συγκεκριμένο ποσό των 811.173,00€ ,και απόδοση αυτού στις νέες Σχολικές Επιτροπές, β) τον από τούδε και στο εξής, ορθό τρόπο πληρωμής των λειτουργικών δαπανών και λογαριασμών των Σχολικών Μονάδων μέσω των Σχολικών Επιτροπών, έτσι ώστε να μην ξαναπαρουσιασθούν στο μέλλον τέτοιες εκκρεμότητες, γ) τη συμμετοχή και του Δήμου στις δαπάνες των λογαριασμών θέρμανσης-φωτισμού-ύδρευσης και καθαριότητας και δ)  πώς ο Δήμος προγραμματίζει να καλύψει οικονομικά πλέον τις ανάγκες λειτουργίας & συντήρησης των Σχολικών Μονάδων ,καθώς και τις ανάγκες που θα προκύπτουν από τις μεταφορές αρμοδιοτήτων του ν.3852/20102 ΚΕΦ. ΣΤ΄ άρθρο 94 §4 (περί ανεύρεσης χώρων – ανέργεσης  Σχολείων – επέκταση των υπαρχόντων Σχολικών Μονάδων με νέες αίθουσες) με δεδομένο την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για τις λειτουργικές δαπάνες. Επίσης στην συγκεκριμένη επιστολή η Ένωση Γονέων Αμαρουσίου ζητά να τεθεί το θέμα προ Η. Δ. στην πρώτη συνεδρίαση του μηνός Αυγούστου. Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Δημοτική Αρχή σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου και αν προτίθεται να φέρει το θέμα (και πότε) για συζήτηση σε συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου;”

Για το ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & ανακλητός εκπρόσωπος στο Δ. Σ.  Αμαρουσίου

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ