Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στην παράταξη “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Τους ενδιαφέρει μόνο η εξυπηρέτηση

μικροκομματικών σκοπιμοτήτων”

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ήρθε στο φως της δημοσιότητας σειρά ανακοινώσεων από το Δημοτικό Συνδυασμό «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη», αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του κλιματισμού στο Δημαρχείο, την προμήθεια καυσίμων για τις ανάγκες μετακίνησης των απορριμματοφόρων και τους όρους με τους οποίους έγινε η εκμίσθωση του θερινού κινηματογράφου «Νοσταλγία» για την παρούσα χρονική περίοδο.

Η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου Αττικής από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της έχει αποδείξει με τη στάση που ακολουθεί σε καθημερινή βάση ότι επιδιώκει το διάλογο με το σύνολο των Δημοτικών Συνδυασμών, έτσι όπως αυτοί εκπροσωπούνται εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, και ότι παραμένει ανοικτή στην κριτική από όποιον χώρο και αν προέρχεται αυτή.
Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι οι ανακοινώσεις που προήλθαν από την πλευρά του Δημοτικού Συνδυασμού «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη» με το ύφος το οποίο παρατέθηκαν δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση την εδραίωση ειλικρινούς διαλόγου για την οριστική επίλυση χρόνιων ζητημάτων τα οποία αφορούν την καθημερινή λειτουργία του Δήμου. Αντιθέτως τέτοιου είδους ανακοινώσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αφήνουν εκτεθειμένους τους ίδιους τους εμπνευστές τους.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Η παρούσα Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της, καταβάλλει σε καθημερινή βάση προσπάθειες για τη συντήρηση των μηχανισμών κλιματισμού του Δημαρχείου, οι οποίοι επί σειρά ετών είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, επιβαρύνοντας την ήδη βεβαρημένη εικόνα των οικονομικών του Δήμου. Είναι συνεπώς απορίας άξιο το γεγονός ότι οι συντάκτες των παραπάνω ανακοινώσεων ξεχνούν ότι ο μηχανισμός του κεντρικού κλιματισμού σχεδιάστηκε πριν από μια 20ετία προκειμένου να εξυπηρετεί  εντελώς διαφορετικές κτηριακές, αλλά και κλιματολογικές ανάγκες από αυτές που ισχύουν σήμερα . Είναι επίσης γνωστό ότι για την αντικατάστασή του υπάρχοντος συστήματος κλιματισμού απαιτούνται ποσά τα οποία την δεδομένη χρονική στιγμή κρίνονται δυσθεώρητα και είναι αδύνατο να καταβληθούν άμεσα προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα.
Σε σχέση με την απόφαση για χορήγηση ολιγόωρης άδειας αποχώρησης στους εργαζομένους του Δήμου σημειώνεται ότι αυτό έγινε απόλυτα σύννομα, σύμφωνα με τις σαφείς οδηγίες της Δνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας (Φ 011/52610/23-06-2011) αλλά και την σχετική εγκύκλιο της ΓΣΕΕ (υπ. Αριθμ. Ββ/ΖΧ 190607), με γνώμονα, πάντα, την προστασία των εργαζομένων.
Σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία και την προστασία των ευπαθών ομάδων, είναι γνωστό σε όλους ότι, πέρα από το κεντρικό κτήριο, όπου μέχρι τις 15:00 μπορεί να φιλοξενήσει περιορισμένο αριθμό πολιτών οι χώροι του Δήμου, που διατίθενται για έκτατη χρήση σε περίπτωση καύσωνα διαθέτουν αυτόνομο κλιματισμό, (π.χ. αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ΚΑΠΗ), κάτι που μέσα από την τηλεφωνική γραμμή ανάγκης ή και το μηχανισμό πληροφοριών στο Δημαρχείο καθίσταται απόλυτα σαφές στο κοινό.
Αν οι συντάκτες της όποιας ανακοίνωσης έκαναν τον κόπο να ασχοληθούν λίγο παραπάνω θα απέφευγαν ατοπήματα. Δυστυχώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, στις οποίες οι πολίτες πλέον γυρίζουν την πλάτη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ
Κατά την προμήθεια καυσίμων ακολουθήθηκαν, όλες οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες.  Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής γνωστοποίησε την περίληψη διακήρυξης για την προμήθεια καυσίμων όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις (Άρθρο 8 παρ. 6β του Ν.2741/1999, Άρθρο 5 παρ. 1 της Υ.Α 11389/1993, Άρθρο 3 του Ν.3548/2007) και επιβάλλουν τη δημοσιοποίηση της περίληψης της διακήρυξης  σε Οικονομικές εφημερίδες αλλά και υποχρεωτικά στον Τοπικό Τύπο. Επιπλέον σημειώνεται ότι η αναζήτηση συνδρομής σε όμορο Δήμο για την αποκομιδή αδρανών υλικών, η προσπάθεια για σύμβαση απευθείας ανάθεσης για την αγορά καυσίμων, αλλά και οι συμβάσεις παρατάσεων προέκυψαν λόγω της απροθυμίας προμηθευτών να συνεργαστούν με το Δήμο. Ευτυχώς με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής αλλά και την καθημερινή συμβολή των εργαζομένων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος έχει διασφαλιστεί η απρόσκοπτη αποκομιδή απορριμμάτων και έχει αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του συγκεκριμένου τομέα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ «ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ»
Ορισμένοι αρνούνται να δεχτούν ότι το Ηράκλειο μέσα στη δεδομένη συγκυρία διαθέτει ένα κινηματογράφο με υψηλής ποιότητας ταινίες και με προσιτό εισιτήριο για τους πολίτες, κι όχι ένα απαξιωμένο κτήριο φάντασμα, πιθανή εστία υποβάθμισης της περιοχής.  Κι αυτό μέσα από διαδικασίες απόλυτα διαφανείς και σύννομες
(Π.Δ. 270/1981). Πιο συγκεκριμένα, όπως όλοι γνωρίζουν, ακόμα κι οι συντάκτες των εν λόγω ανακοινώσεων, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διενέργεια δημοπρασίας. Εντούτοις δεν υπήρξε εκδήλωση επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
Προφανώς κάποιοι αγνοούν θεμελιώδη νομοθετήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τις δυνατότητες ανάθεσης (άρθρο 192, Ν. 3463/2006), που δίνουν σε περιπτώσεις που οι διαγωνισμοί κρίνονται άγονοι. Κρύβουν φωνασκώντας την ηχηρή άγνοιά τους, αλλά και την ενόχλησή τους ότι η διοίκηση  του Δήμου προσφέρει στους πολίτες καθημερινά έργο. Δυστυχώς αρέσκονται ή γνωρίζουν μόνον να κάνουν μικροπολιτική. Οι Δημότες που βλέπουν, όμως, μπορεί και να κρίνουν.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ