Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση για το ξεκίνημα της ‘νέας’ Σχολικής Χρονιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Ένωση Γονέων Μεταμόρφωσης καλεί σε κινητοποιήσεις

Καθαρά και ξάστερα, χωρίς πολλά λόγια:
– Τα σχολεία είναι γεμάτα κενά εκπαιδευτικών, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αφού εκατοντάδες εκπαιδευτικοί έσπευσαν να πάρουν σύνταξη, ενώ το υπουργείο έκανε διορισμούς με το σταγονόμετρο.
– Η σχολική επιτροπή του Δήμου δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα, αλλά κι αν συγκροτηθεί δε θα έχει φράγκο όπως όλες οι σχολικές επιτροπές σ όλη τη χώρα. 

 

– Φέτος ανακοινώθηκε ότι «τα βιβλία ίσως να θρουν το Νοέμβρη», σαν να είναι το πιο απλό πράγμα ! Μάλιστα καλεί τα σχολεία να λύσουν το θέμα. Πως θα κάνει ο δάσκαλος μάθημα στην πρώτη δημοτικού ; Πως θα μαζέψουν σελίδες φωτοτυπίας τα πρωτάκια ; Ποιός θα πληρώσει τις φωτοτυπίες ;
– Το πρόγραμμα των δημοτικών θα συνεχίσει να είναι 8 – 2 ή 8 – 4, λες και οι γονείς ή τα παιδιά έμειναν ευχαριστημένα απ την περσινή εφαρμογή αυτού του εξαντλητικού και άχρηστου προγράμματος. Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά λειτουργούν σαν σχολεία τριών ταχυτήτων – άλλα σχολάνε οι πρώτες τάξεις 12:30 και οι άλλες τάξεις 2:00 , με το «αναμορφωμένο» πρόγραμμα σχολάνε 2:00 ή 3:30 ή 4:00 και τώρα το «νέο» σχολείο στις 3:00 και 3:30. το ίδιο και τα Γυμνάσια – άλλα στις 2:00 και άλλα στις 4:00. Ποιο τελικά πείραμα τους βγαίνει σωστό;;;;;
– Μ όλα αυτά πιέζουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, ακόμα πιο βαθιά. Μ όλα αυτά ετοιμάζουν το σχολείο που θα πληρώνουν για όλα οι γονείς. Το σχολείο που θα είναι χωρισμένο σε κατηγορίες ανάλογα με τις γειτονιές και τα οικονομικά των δήμων και των γονιών.
Ίσως κάποτε αυτά που λέγαμε να φαινόταν σαν «μαντεία κακών». Σήμερα πια δε μπορεί κανείς να παριστάνει τον ανήξερο.
 Τα παιδάκια μας θα πάνε σ ένα σχολείο χωρίς βιβλία, χωρίς δασκάλους, με 28-30 παιδιά στην τάξη. Σ ένα σχολείο που δεν είναι σε θέση να πληρώσει όχι το πετρέλαιο, αλλά ούτε το χαρτί της φωτοτυπίας.
Μπορούμε ακόμα να τους κοιτάμε και να τους ακούμε ;
Η λειτουργία των σχολείων των παιδιών μας έφτασε στο «μέχρι εδώ και μη παρέκει».
Τα χειρότερα δε θα θρουν …. ήρθαν.
Οι γονείς δε μπορούν να μένουν αδρανείς και παθητικοί.
Οι αναμονές ότι ίσως «κάτι να γίνει στο τέλος» αποδείχτηκαν «όνειρα θερινής νυκτός». 
Τώρα είναι η ώρα ο καθένας να πάρει την ευθύνη του και να σηκωθεί όρθιος.

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ
– Οι γονείς δε θα πληρώσουν φράγκο για τα αντιδραστικά σχέδια του υπουργείου.
– Δε θα βάλουν το χέρι στην  τσέπη για τις ανάγκες των σχολείων που είναι υποχρεωμένοι να τις καλύπτουν το κράτος και ο Δήμος.
– Δε μπορούν να λειτουργήσουν σχολεία κάτω απ αυτές τις συνθήκες. Ούτε να το διανοηθούν.
– Άμεσοι διορισμοί όσων εκπαιδευτικών χρειάζονται.
– Κανένα τμήμα με περισσότερους από 20 μαθητές.
– Να έρθουν άμεσα τα βιβλία.
– Ο Δήμος να ζητήσει απ την κυβέρνηση και να δώσει λεφτά για τη λειτουργία των σχολείων με βάση τις ανάγκες των σχολείων. Τα σχολεία και τα παιδιά μας είναι το όριο της αντοχής και της ανοχής μας. Να κόψουν το λαιμό τους.  Για ότι θέλουν εκείνοι βρίσκουν. Να βρουν τώρα λεφτά για τη λειτουργία των σχολείων. Τώρα. Ούτε καν αύριο.

Η Ένωση Γονέων Μεταμόρφωσης :
1.Καλεί τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων των Σχολείων της πόλης μας και τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών ( Σωματεία και Συλλόγους Διδασκόντων ) να συνεδριάσουν άμεσα μ αυτά τα θέματα, να πάρουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, να διαμαρτυρηθούν, να απαιτήσουν. Να οργανώσουμε όλοι μαζί την κοινή δράση μας. 
2. Να οργανώσουν συνελεύσεις – συγκεντρώσεις κατά σχολεία για να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα και τη μεθόδευση των αντιδράσεών μας.
3.Καλεί όλους αυτούς τους φορείς την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη έξω απ το υπουργείο παιδείας όπου θα δοθεί συνέντευξη τύπου από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας και κινητοποίηση φορέων.
4.Την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη, καλούμε όλους τους φορείς σε κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας έξω απ  την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.
5.Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα προγραμματιστεί παράσταση και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας.
 
Καλή δύναμη στους αγώνες μας για να έχουμε μια ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Πάλλης Χαράλαμπος                                                                              

Ο Γεν. Γραμματέας
Τζενάκης Γιώργος

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ