Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγώνας για σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
Οι αρνητικές συνέπειες του –ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ- στο χώρο των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών κάνουν με δραματικό τρόπο αισθητή την παρουσία τους και  επηρεάζουν νέους γονείς και εργαζόμενους σε αυτούς. Πολλά παιδιά λαϊκών εργατικών οικογενειών μένουν έξω από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Φέτος το πρόβλημα  γίνεται ακόμα πιο εκρηκτικό, αφού τα αντιλαϊκά μέτρα που  παίρνει η κυβέρνηση στο όνομα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, σπρώχνουν πιο βαθιά στη φτώχεια και την ανέχεια τις λαϊκές οικογένειες μέσα από τις απολύσεις , μειώσεις  μισθών, ακρίβεια, φορολογία, μέσα από τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και την περικοπή κρατικών δαπανών για κοινωνική πολιτική.
Δεν είναι τυχαίο ότι παρατηρείται μεγαλύτερη στροφή προς τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ενώ οι Δήμοι κλείνουν τις πόρτες.
Τη νέα σχολική χρονιά, όχι μόνο δεν θα καλυφθούν οι ανάγκες, αλλά θα μείνουν έξω ακόμα περισσότερα παιδιά, αφού από 1070 παιδιά το 2010-11, οι παιδικοί σταθμοί θα φιλοξενήσουν 900 και από 230 βρέφη το 2010-11, μόνο 90 βρέφη.
Από την άλλη με τις  απολύσεις των συμβασιούχων εργαζόμενων στους παιδικούς σταθμούς  που ξεπερνούν το 35% , με τη μείωση των μισθών τους και την αύξηση των ωρών εργασίας, θα έχουμε αρνητικές επιπτώσεις στην ομαλή ψυχοκοινωνική εξέλιξη των παιδιών με την εναλλαγή προσώπων κάθε δύο μήνες.
Απαιτούμε από τη Δημοτική αρχή:
•Nα δεχτεί στη δύναμη των σταθμών όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση.
•Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν  όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου η άλλης μορφής ελαστική απασχόληση.
•Να δημιουργηθεί η κατάλληλη κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής και κρατικής περιουσίας. Να μη δεχτεί καμία αύξηση στό ωράριο εργασίας.
Δεν μπορεί η Δημοτική αρχή να εισπράτει τροφεία και μάλιστα αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, μέσα στο εκρηκτικό κοινωνικό τοπίο που ζούμε λόγω των αντιλαικών μέτρων της Κυβέρνησης, αντί να αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψη των εξόδων των παιδικών σταθμών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Καλούμε νέους γονείς, εργαζόμενες και άνεργες μητέρες, τις εργαζόμενες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο την Πέμπτη 8/9/2011 στις 7 μ.μ. την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου .
Να απαιτήσουμε :
•Αποκλειστικά Κρατικούς –Δημόσιους – Σύγχρονους και Ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, με κτιριακή επάρκεια ,καταλληλότητα ,υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό με τον ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο Υπουργείο  Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού Ελληνίδας ή μετανάστριας που γεννιέται σε αυτό τον τόπο να έχει μία θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό.
                                                                                                                      

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ