Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ερώτηση της Μαριάννας Ζούρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η Παιδεία δεν είναι χώρος για αντιπαραθέσεις”

Από τη δημοτική παράταξη Ηρακλείου Αττικής “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη” εκδόθηκε δελτίο τύπου σχετικά με μια σειρά ερωτημάτων που υπέβαλε η Σύμβουλος, κα Μαριάννα Ζούρου, για το χώρο της παιδείας.
Το δελτίο τύπου είναι το ακόλουθο:   

“Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης-10-2011 η δημοτική  σύμβουλος της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ», κα Μαριάννα Ζούρου κατέθεσε, ερώτηση προς το Δήμαρχο σχετικά με θέματα παιδείας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Πόλης μας, ζητώντας να πληροφορηθεί τις αντίστοιχες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των.
Ειδικότερα η κα. Ζούρου ρώτησε το κ. Δήμαρχο:
– Αν έχει καταβληθεί η τρίτη δόση των λειτουργικών δαπανών στα σχολεία του Δήμου μας.
– Αν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τη Δημοτική Αρχή για την μεταφορά των χρηματικών υπολοίπων από τις καταργηθείσες σχολικές επιτροπές στις νέες σχολικές επιτροπές.
– Πόσα χρήματα από το Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων έχουν αποδοθεί στα σχολεία μέσα στο 2011, δεδομένου ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να πηγαίνουν στα σχολεία.
Αν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια πετρελαίου σε όλα τα σχολεία.
Σε τι ενέργειες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή για τη λειτουργία των κυλικείων στα σχολικά συγκροτήματα.
Γιατί από το καλοκαίρι δεν έχει συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και αν αυτό οφείλεται στην υποχρεωτική (;) παραίτηση του, μέχρι πριν από ένα μήνα, προέδρου της. Δεδομένου ότι οι ελλείψεις σε βιβλία, οι καταλήψεις σχολείων και μια σειρά προβλήματα δυστυχώς δεν απασχόλησαν τη Δημοτική Αρχή.
Καταλήγοντας η κ. Ζούρου τόνισε ότι ο χώρος της παιδείας δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο αντιπαραθέσεων αλλά απαιτείται η χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής με υπευθυνότητα, καθορισμό συγκεκριμένων στόχων και συνεργασία με όλους τους φορείς – εκπαιδευτικούς, μαθητές γονείς- για τα καλύτερα δυνατά. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς Δήμος θα πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά, στενά και ειλικρινά ώστε να εδραιώσουν μια ισχυρή συμμαχία”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ