Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση του Συλλόγου “Γ. Σεφέρης” για τις τραπεζοκόμους στα ολοήμερα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

“O αριστερός Δήμος της Νέας Ιωνίας

φαίνεται να συμπλέει με τις αντιλαϊκές πολιτικές”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας “Γιώργος Σεφέρης” καταγγέλλει την απόφαση του Δήμου Νέας Ιωνίας να περάσει το κόστος των τραπεζοκόμων που απασχολούνται στα ολοημερα σχολεία στους γονείς. Το κείμενο της ανακοίνωσης του Διοικητικού Συμβουλίου είναι το ακόλουθο:

“Δεν είναι η πρώτη φορά που το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «εγκαλεί» το Δήμο Νέας Ιωνίας για διάφορες δράσεις και αποφάσεις του σχετικές με τα σχολεία. Θυμίζουμε το πρόγραμμα «Χαρούμενο Καλοκαίρι», μέσω ιδιωτικής εταιρείας, τις προσλήψεις μέσω Μ.Κ.Ο. για ανάγκες των σχολείων, τη δημιουργία ωδείου με δίδακτρα μέσα στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, κλπ. Αυτή τη φορά όμως χρειάζεται να καταγγείλουμε τις αποφάσεις τους όσο γίνεται πιο δυνατά και καθαρά.
Η σχολική επιτροπή του Δήμου με έγραφό της προς τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία (Αρ. Πρ. 255 της 10/11/2011) ( κι ενώ ποτέ δεν έχει συνεδριάσει μ΄ αυτό το θέμα), ενημερώνει ότι «αν η σχολική επιτροπή πληρώσει τις τραπεζοκόμους τότε δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει σημαντικές παροχές στα σχολεία ( γραφική ύλη, θέρμανση, κλπ).». «Επομένως» – καταλήγει – «απο τις 15/11/2011 το κόστος των τραπεζοκόμων περνάει στη δικαιοδοσία τους (των γονέων ) και θα πρέπει να αποφασίσουν αν επιθυμούν να παρέχουν στα παιδιά τους τις υπηρεσίες των τραπεζοκόμων ή όχι, οπότε και η τραπεζοκόμος θα πρέπει να σταματήσει να απασχολείται».
Τσάμπα και τα «δάκρυα» για τη … δημόσια και δωρεάν παιδεία, που δε χάνουν ευκαιρία να χύνουν. Τσάμπα και τα πρόσφατα τηλεοπτικά δάκρυα για «τα καημένα τα παιδάκια που δεν έχουν να φάνε πρωινό στα σχολεία». Τώρα πια δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Μένει γυμνή η ξεδιάντροπη εξυπηρέτηση της κυβερνητικής πολιτικής της ανταποδοτικότητας, της μεταφοράς του κόστους για κάθε δημόσιο αγαθό στις πλάτες των εργαζόμενων. Για μια ακόμα φορά ο «αριστερός» Δήμος της Νέας Ιωνίας φαίνεται να συμπλέει με τις αντιλαϊκές πολιτικές.  Ο «νέος» Καλλικρατικός Δήμος, είναι ο εντολοδόχος της κυβέρνησης, το μακρύ χέρι του κράτους, που το χώνει βαθιά στην άδεια τσέπη των γονιών.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» καταγγέλει αυτή τη μεθόδευση.
Είναι ευθύνη του κράτους και μόνο η ομαλή λειτουργία των σχολείων. Να κόψουν το λαιμό τους.
Ζητάμε :
– Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.
– Καμμιά απόλυση τραπεζοκόμου. Όχι στη μείωση των θέσεων εργασίας.
– Κανείς εκπαιδευτικός να μην αναλάβει εργασία άσχετη με τα διδακτικά του καθήκοντα. Οι δάσκαλοι δεν μπορούν να γίνουν κομμάτια.
– Κανείς γονιός να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ για τη λειτουργία του σχολείου”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ