Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση από φορείς της Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Όχι στο χαράτσι των λογαριασμών της ΔΕΗ

“Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, άνεργοι ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !
H συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, συνεχίζοντας την άγρια αντιλαϊκή πολιτική, εφαρμόζει τον απαράδεκτο νόμο  για την επιβολή του «Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών», στέλνοντας μαζικά στις λαϊκές οικογένειες, μέσω της ΔΕΗ, λογαριασμούς για την πληρωμή του, απειλώντας ότι θα διαφορετικά θα μας κόψει το ρεύμα.

Πρόκειται για έναν ελεεινό εκβιασμό που δεν  πρέπει να περάσει!
Το συγκεκριμένο χαράτσι είναι πέρα για πέρα άδικο και ισοπεδωτικό, καθώς επιβαρύνει δυσβάστακτα τον εργαζόμενο του οποίου συνεχώς ο μισθός μειώνεται, το χαμηλοσυνταξιούχο, τον άνεργο, τον φτωχό αυτοαπασχολούμενο.
Εξαιρεί προκλητικά τις βιομηχανίες, τους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχείων κ.α.
Δεν είναι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια, επιδιώκουν να το μονιμοποιήσουν. Ετοιμάζουν αυξήσεις της ΔΕΗ κατά 19% από 1/1/2012.
Το ρεύμα είναι απαραίτητο κοινωνικό αγαθό και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν εκβιασμούς στο λαό, απειλώντας να του το στερήσουν. Και ας μη μας κοροϊδεύουν: Τα χρήματα που σκοπεύουν να συγκεντρώσουν από το χαράτσι δεν προορίζονται για τους μισθούς, τις συντάξεις και γενικότερα τις λαϊκές ανάγκες  αλλά για τα δάνεια των τοκογλύφων πιστωτών, ντόπιων και ξένων.  
Δεν έχουμε – δε θέλουμε – αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους.
Μπορούμε οργανωμένα να το καταφέρουμε!
Αξιοποιούμε κάθε τρόπο για να μην πληρώσουμε το χαράτσι, ξεχωρίζοντας το από τον υπόλοιπο λογαριασμό:
α) Πληρωμή μέσω ΑΤΜ : Επιλέγουμε τράπεζα στην οποία έχουμε λογαριασμό. Πατάμε κατά σειρά τις εξής επιλογές : «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ». Πληκτρολογούμε το δωδεκαψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής που υπάρχει στο λογαριασμό και τέλος γράφουμε ως ποσό πληρωμής μόνο το ποσό που μένει αφού αφαιρέσουμε τη δόση του χαρατσιού. Το μηχάνημα κάνει αυτόματη ανάληψη από το λογαριασμό μας.
 β) Πληρωμή μέσω ΚΑΣ (Τα μηχανήματα που βρίσκονται μέσα στις τράπεζες). ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με παραπάνω, με τη διαφορά ότι βάζουμε χύμα στο μηχάνημα το ποσό που θέλουμε να πληρώσουμε.
γ) Κοινοποιούμε στη ΔΕΗ με μαζικό τρόπο μέσω των παρακάτω φορέων αντίγραφο της συναλλαγής με την τράπεζα, δηλώνοντας γραπτά ότι το ποσό που πληρώσαμε αφορά το ρεύμα και τα τέλη υπέρ Δήμων και ΕΡΤ και ΟΧΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.
Πρέπει να κινητοποιηθούμε μαζικά και οργανωμένα. Οργανώνουμε από τώρα τη δράση μας για να μην τολμήσει κανένα συνεργείο να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος. Όλη η πολυκατοικία, όλη η γειτονιά γινόμαστε μια γροθιά! Κανένας δεν πρέπει να υποκύψει στον εκβιασμό και στην αντιλαϊκή επίθεση, κανένας να μη μείνει χωρίς ρεύμα.
Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε το χαράτσι και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Να γκρεμίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική και αυτούς που την υπηρετούν με μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα ανοίξει το δρόμο για τη δική μας εξουσία. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Τώρα είναι η ώρα. Έλα σε επαφή μαζί μας!”     
Καθημερινά στο παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μεταμόρφωσης 18:00-20:00  τηλ. 2102828162

• ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΓΕ
• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.
• ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΑΣΕΒΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ».
• Δ΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ.
• ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.
• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ