Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο τύπου από την Τοπική Οργάνωση Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας χρόνος Δημοκρατική Συμμαχία

Η «Δημοκρατική Συμμαχία» ξεκίνησε πριν ακριβώς ένα χρόνο σαν σήμερα στο Badminton. Ξεκινήσαμε σε ένα μόλις χρόνο και κάναμε τη διαφορά. Τη διαφορά για μια ανοιχτή, τολμηρή, εποικοδομητική πολιτική στην Ελλάδα, που πρώτη άνοιξε δρόμους που στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι, για μια δυναμική παρέμβαση στην Ευρώπη, τέτοια που κανένα άλλο κόμμα δεν τόλμησε.

Για το σημερινό πολιτικό-οικονομικό σκηνικό
Η Ελλάδα έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια. Απίστευτη διόγκωση του κράτους με κομματικά και αντι-δημιουργικά πλοκάμια παντού, κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, υπερκατανάλωση στηριγμένη στα δανεικά, πελατειακές σχέσεις και προνόμια που δημιούργησαν αγκυλώσεις και ακαμψίες στην οικονομία και την κοινωνία.
Απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, από το 2009 μέχρι σήμερα, η ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Παπανδρέου σε συνδυασμό με την ανευθυνότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον μηδενισμό της Αριστεράς έφεραν τη χώρα στο σημείο να απειλείται η πιο ουσιαστική κατάκτηση του ελληνικού λαού, η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε., η παραμονή στο Ευρώ και στην Ευρωζώνη, η ίδια η ευρωπαϊκή της προοπτική.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Ελλάδα χρειαζόταν να έχει ηγεσία, στόχους και όραμα. Η ηγεσία όμως προϋποθέτει ότι έχει σχέδιο, να αλλάξεις ριζικά τη χώρα προς το καλύτερο, να κρατήσεις την Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά ότι έχεις και το πολιτικό θάρρος να οδηγήσεις το λαό στην υλοποίηση του οράματος αυτού, λέγοντας την αλήθεια, εξηγώντας γιατί ζητούνται θυσίες και πάνω απ’ όλα προσφέροντας σαφή προοπτική στο λαό.
Η «Δημοκρατική Συμμαχία» αυτούς τους 12 μήνες επέλεξε να κινηθεί αντίθετα στο ρεύμα και απέδειξε ότι είναι μια νέα δύναμη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Παρουσιάζει συγκροτημένες προγραμματικές θέσεις, που δίνουν αποτελεσματικές λύσεις στις ανάγκες των πολιτών. Μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.
Προωθεί τολμηρές και συγκροτημένες πολιτικές προτάσεις που οδηγούν μακριά από την κρίση και θέτουν τις βάσεις για μια δύσκολη πορεία αναγέννησης και συνδυάζουν την αναγκαία όσο ποτέ σήμερα οικονομική αποτελεσματικότητα με την κοινωνική αλληλεγγύη.
Για το χαράτσι της ΔΕΗ που απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας
Η Δημοκρατική Συμμαχία είπε από την αρχή ότι δεν πρέπει να υπάρχει χαράτσι της ΔΕΗ. Και κάνω μία έκκληση στην κυβέρνηση Παπαδήμου σήμερα, μέσω αυτής της συνέντευξης, να καταργήσει αυτή την επιβάρυνση, όχι μόνο για τους ανέργους ή για τους χαμηλόμισθους. Να την καταργήσει πλήρως διότι είναι άδικη, και επικαλούμαι τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Ράιχενμπαχ.
Ο Ράιχενμπαχ ήταν απολύτως συγκεκριμένος. Ο κ. Ράιχενμπαχ είπε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης να εισπραχθούν τα 8 δισεκατομμύρια, όχι τα 30, τα 40 και τα 50. Τα 8 δισεκατομμύρια τα οποία πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι που έχουν υψηλά εισοδήματα.
Εδώ λοιπόν υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρόν για μία καινούργια κυβέρνηση με ευρύτερη στήριξη, να στείλει επιτέλους ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό για να πάρει ανάσα ο κόσμος. Άρα η Δημοκρατική Συμμαχία σήμερα ζητάει την πλήρη και άμεση κατάργηση αυτής της επιβάρυνσης μέσω ΔΕΗ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ