Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση του Δήμου Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Απολογιστικά στοιχεία για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και γενικότερα των δημοτών ανακοινώνονται τα στοιχεία για τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς κατά την περίοδο 2011-2012.
Συνολικά υποβλήθηκαν τριακόσιες δέκα εννέα (319)  αιτήσεις εγγραφής και εκατόν σαράντα οκτώ (148) επανεγγραφής,  που αφορούσαν παιδιά που είχαν φιλοξενηθεί την προηγούμενη περίοδο 2010-2011.

Για παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους των παιδιών, αποφασίστηκε να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις επανεγγραφής, αφού πληρούσαν τα γενικά κριτήρια επιλογής.
Για τις αρχικές αιτήσεις εγγραφής, καθιερώθηκε αντικειμενικό σύστημα μοριοδότησης,  με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που αποφασίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο έλεγχος των στοιχείων, η μέτρηση των μορίων  και η κατάρτιση των πινάκων μοριοδότησης ανατέθηκε σε ειδική πενταμελή επιτροπή που εργάστηκε χωρίς παρεμβάσεις και με αυστηρές οδηγίες για απόλυτη αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Οι πίνακες που κατάρτισε η επιτροπή δημοσιεύτηκαν και κάθε ενδιαφερόμενος μπορούσε να ελέγξει την ορθότητα και την αντικειμενικότητά τους.
Με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων εξαλείφεται το ρουσφέτι και οι αδικίες που δημιουργεί.
Οι δυνατότητες που υπάρχουν δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των αναγκών. Γι΄ αυτό δεν μπόρεσαν να ικανοποιηθούν 41 αιτήσεις για φιλοξενία βρεφών. Στα παιδιά με την εξάντληση όλων των περιθωρίων, ικανοποιήθηκαν σταδιακά και μέχρι τον Οκτώβριο, με βάση τους πίνακες μοριοδότησης όλες σχεδόν οι αιτήσεις που είχαν ζητήσει επανεξέταση.
Η Δημοτική αρχή πιστεύει ότι η προσχολική αγωγή και φροντίδα είναι ζωτική  κοινωνική ανάγκη και έχει υψηλή προτεραιότητα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Το μεγάλο κόστος και οι ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες του Δήμου επέβαλαν μικρή αύξηση των τροφείων και διαφοροποίηση των εισοδηματικών κλιμακίων.  Αυτό έγινε για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε περισσότερα παιδιά.
Πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ο Δήμος αξιοποίησε το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που υλοποιεί η Ελληνική εταιρεία τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης ( ΕΕΤΑΑ).
Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 96 παιδιά και 30 βρέφη. Οι οικογένειές τους απαλλάσσονται από κάθε επιβάρυνση και οι Σταθμοί θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των τετρακοσίων ογδόντα χιλιάδων ευρώ περίπου.

Γραφείο Τύπου
Δήμος Μεταμόρφωσης

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ