Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση από τις οργανώσεις ΚΚΕ-ΚΝΕ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Τα χρέη είναι της πλουτοκρατίας, όχι του λαού”

Εργαζόμενοι, άνεργοι συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι,νέοι,νέες
Tο ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση για τη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα  σας καλούν  οργανωμένα να αρνηθείτε να πληρώσετε  τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας, είναι η ώρα ν΄αντισταθούμε στο μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας!!

Αρνούμαστε οργανωμένα να πληρώσουμε τα χαράτσια της ΔΕΗ
Ήδη στις λαϊκές γειτονιές έχουν έρθει τα χαρατσόχαρτα μέσω της ΔΕΗ.
Ζητούν από όλους εμάς, που με κόπο μιας ζωής καταφέραμε να έχουμε ένα σπίτι- το οποίο ακόμα μπορεί να ξεπληρώνουμε στις τράπεζες- να το ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ με νέα δυσβάσταχτα χαράτσια μέσα από τους λαογαριασμούς της ΔΕΗ.
Είναι νόμιμο για την εργατική τάξη, τα λαϊκά νοικοκυριά να μην πληρώσουν, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και των επιτελείων της!! Κανείς εργαζόμενος να μην νομιμοποιήσει στη συνείδησή του το χρέος και τα μέτρα που το συνοδεύουν!
Tα χρέη είναι της πλουτοκρατίας και όχι του λαού!!
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας ,με θέμα τα χαράτσια μέσω της ΔΕΗ, οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι κάλεσαν την εργατική τάξη και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα σε ξεσηκωμό ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας που τσακίζει τη ζωή των εργαζομένων, σε οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών με οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς μέσα από τα σωματεία και τιε επιτροπές αγώνα και στις γειτονιές μέσα από τους μαζικούς φορείς, την ομάδα γυναικών Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, το σωματείο συνταξιούχων, την επιτροπή αγώνα των ΕΒΕ, σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
Οι παρατάξεις που στηρίχθηκαν από τα κόμματα του ευρομονόδρομου (ΝΔ,ΣΥΝ) μαζί με τη δημοτική αρχή έφτιαξαν «διαπαραταξιακή επιτροπή» η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα των χαρατσιών και  θα αναλάβει να στείλει εξώδικα στη ΔΕΗ. Ωστόσο μεταξύ άλλων, και δια στόματος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η επιτροπή αυτή θα εξετάσει και άλλα μέτρα όπως να βάλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς για όσους ακόμα αντέχουν, διεύρυνση του κοινωνικού παντοπωλείου και εθελοντισμό για την κάλυψη λαϊκών αναγκών και συσσιτίων ! !

Από τη μια τα κόμματα που τους στήριξαν ματώνουν το λαό για τα κέρδη της πλουτοκρατίας και από την άλλη οι εκπρόσωποί τους στους δήμους παζαρεύουν τη φτώχεια των εργαζομένων, νοθεύουν την αλληλεγγύη που δείχνουν μεταξύ τους οι εργαζόμενοι απέναντι στα κοινά προβλήματα και την κάνουν ελεημοσύνη και εθελοντισμό για να βγάλουν λάδι το σύστημα που οδηγεί σε απόγνωση τα λαϊκά νοικοκυριά, που έχει οδηγήσει 1.000.000 εργαζόμενους  στην  ανεργίας!!
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες να μην εφησυχάσουν, να μην μείνουν στις εξαγγελίες του Δήμου, να βγουν μπροστά, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!!
Η πολιτική αυτή που θέλει τους εργαζόμενους με την πλάτη στον τοίχο για να σωθεί η πλουτοκρατία δεν παλεύεται με προσφυγές στη δικαιοσύνη.
Πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργάτη, ανέργου, αυτοαπασχολούμενου, γυναικών και νεολαίας των λαϊκών οικογενειών η οργάνωση ενός ρωμαλέου μετώπου με ρίζες στους τόπους δουλείας και στις συνοικίες που θα σαρώσει συνθέμελα την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα που την υπηρετούν, που θα στήσει τοίχο σε κάθε προσπάθεια να κοπεί το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν, που θα ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία και οικονομία στις ανάγκες των εργαζομένων και όχι της πλουτοκρατίας.

Κ.Κ.Ε. – Κ.Ν.Ε
Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας              

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ