Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση-κάλεσμα από κατοίκους του Κάτω Ψαλιδίου Ηρακλείου Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η δύναμη μας είναι η ενότητα των πολλών”

Στη μικρή μας γειτονιά, στο Κάτω Ψαλίδι Ηρακλείου, που περικλείεται από τις οδούς Μαρίνου Αντύπα-Φιλοθέης-Παπαιωάννου και τις γραμμές του τρένου, κάτι συμβαίνει. Δεν είναι κάτι συγκλονιστικό, μπορεί όμως να είναι ενδιαφέρον.

Εδώ και 20 ημέρες οι γείτονες που ως τώρα αντήλασσαν μόνο καλημέρα, συγκεντρώνονται κάθε Κυριακή, 3 ως τώρα φορές, και συζητούν, αρκετές δεκάδες κάθε φορά, την οικονομική και πολιτική κατάσταση με αιχμή το χαράτσι. Αυτό ντέ που σε όσους δεν το πληρώσουν δε θα τους κόψουν το κεφάλι, γιά πρώτη φορά μόνο το ρεύμα. Εκτός βέβαια από τους παράλυτους και όσους δε χωράνε σε μονάδες εντατικής θεραπείας και νοσηλεύονται σπίτια τους.
Στη μεγαλύτερη από τις συγκεντρώσεις μας, καμμιά 60ριά, αποφασίσαμε λοιπόν κάτι να κάνουμε. Δεν είναι το πρώτο χαράτσι αλλά μας το ξεκαθαρίσανε πως θα έχουμε κι άλλο κι άλλο κι άλλο. Λέμε λοιπόν δε πληρώνουμε το χαράτσι, κρεμάσαμε πανό στη Μ. Αντύπα, μαζέψαμε υπογραφές και τώρα σας μοιράζουμε αυτό το κείμενο (άλλα δύο προηγούμενα μοιραστήκανε στη γειτονιά μας, γιά να μαζευτούμε και να ενημερωθούμε με ποιό τρόπο θα πληρώσουμε μόνο ΔΕΗ και δημοτικά τέλη). Συζητήσαμε ακόμα ευρύτερα τη κατάσταση, ανεργία, περικοπές, αβεβαιότητα γιά το μέλλον κατ΄άλλους σιγουριά ότι πάμε κατά διαβόλου, όμως είπαμε κάτι να κάνουμε κι από κάπου να ξεκινήσουμε, από το χαράτσι. Από την άλλη μας ενθαρρύνουν μερικά καλά νέα, ότι το «δε πληρώνω το χαράτσι» είναι πανελλαδικό, επίσης κάποια βήματα της κυβέρνησης πρός τα πίσω, λέμε να επιμείνουμε.          Το ερώτημα είναι, μπορούμε να νικήσουμε; Που στηριζόμαστε; Στο δίκιο μας. σε προηγούμενη προκήρυξη γράφαμε «…δε πρέπει να πληρώνει χαράτσια κανείς ελεύθερος άνθρωπος. Αντίθετα πρέπει να πληρώνονται οι τακτικοί φόροι αναλόγως του εισοδήματος του κάθε πολίτη. Τα χαμηλά δημόσια έσοδα οφείλονται
-στη νόμιμη φοροδιαφυγή. Από την εποχή του Σημίτη η φορολογία των ανωνύμων εταιρειών (ΑΕ και τράπεζες) από 45% μειώθηκε σε 25%. Ο ΓΑΠ τη μείωσε σε 20%.
-στη διάλυση και διάβρωση των εφοριών, στις δοσοληψίες των κυβερνητικών κομμάτων με το μεγάλο κεφάλαιο»…
Είναι αρκετό το δίκο μας; νομίζουμε όχι. Η δύναμη μας είναι η ενότητα των πολλών. Δε μπορούμε να αρκεστούμε σε «γαλατικά χωριά» χαμένα σε πέλαγος απραξίας, έστω κι αν αυτά είναι 100δες. Αυτά που κάναμε προς το παρόν είναι το μήνυμα μας. θέλουμε να συνεχίσουμε. Ζητάμε να συντονιστούμε με συλλογικότητες που μπορεί να είναι συνελεύσεις πολυκατοικιών έως γειτονιών, σύλλογοι κλπ. Τα επόμενα βήματα θα τα ορίσουμε από κοινού.
Φιλικά και αισιόδοξα
Κατωψαλιδιώτες     
επικοινωνία: [email protected]
  

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ