Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Επιστολή γονέων προς το Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβλήματα και ελλείψεις στον 2ο Παιδικό Σταθμό

Eπιστολή σχετικά με προβλήματα που παρατηρούνται στον 2ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έστειλαν προς τη Δημοτική Αρχή και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου γονείς παιδιών που φοιτούν στο σταθμό. Το κείμενο είναι το ακόλουθο:

“Γονείς των παιδιών του 2ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου  Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας «Τα Παπάκια» διαπιστώνουμε σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του παιδικού σταθμού και που πρέπει άμεσα να επιλυθούν. Είναι ευθύνη και υποχρέωση του δήμου να αντιμετωπιστούν ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών. Συγκεκριμένα:
1.Είναι σοβαρό πρόβλημα ότι η θέρμανση του σταθμού εξασφαλίζεται με air condition και όχι με πετρέλαιο. Είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινό (τα μικρόβια ανακυκλώνονται) για παιδιά τέτοιας ηλικίας, ιδιαίτερα για εκείνα που κοιμούνται στο χώρο του σταθμού. Στα παιδικό σταθμό διαπιστωμένα υπάρχουν παιδάκια με αναπνευστικά προβλήματα, που η κατάσταση αυτή είναι επικίνδυνη για την υγεία τους και την προηγούμενη χρονιά είχαν αναγκαστεί να διακόψουν την παρακολούθηση του σταθμού.
2.Μας ανησυχεί η κατάσταση με την τροφοδοσία. Είναι γνωστό ότι οι προμηθευτές τροφίμων είναι απλήρωτοι και συνεχώς βάζουν ζήτημα για το αν θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τον σταθμό. Τι εγγυήσεις δίνει ο δήμος ότι η τροφοδοσία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και τη νέα χρονιά;
3.Σοβαρές ελλείψεις παρατηρούνται όσον αφορά το βοηθητικό προσωπικό. Στον 2ο παιδικό σταθμό λείπουν 2 βοηθοί παιδαγωγοί και 1 καθαρίστρια. Δεν είναι δυνατό η καθαρίστρια να μαγειρεύει, η μαγείρισσα να καθαρίζει ή η μία και μοναδική καθαρίστρια να φεύγει και να καλύπτει και άλλους παιδικούς σταθμούς (γιατί προφανώς και εκεί υπάρχουν ελλείψεις). Οι θέσεις αυτές πρέπει να καλυφθούν και μάλιστα με προσωπικό που θα έχει μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για να μην αναπαράγονται τα προβλήματα, αλλά και γιατί τα παιδιά δεν μπορούν να αλλάζουν συνεχώς τους παιδαγωγούς, οι οποίοι είναι άνθρωποι που παίζουν σοβαρό ρόλο στη ζωή τους στα πρώτα τους βήματα και δένονται μαζί τους. Είναι σαφές ότι θέσεις βοηθού παιδαγωγού δεν μπορούν να καλυφθούν με σπουδάστριες του ΟΑΕΔ που δεν πρέπει και δεν μπορούν να πάρουν μια τέτοια ευθύνη.
4.Επίσης είναι γνωστό ότι έληξε η σύμβαση έργου του παιδιάτρου που καλύπτει τους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Είναι κατανοητό σε όλους ότι δεν μπορεί να νοηθεί σωστή λειτουργία παιδικού σταθμού χωρίς να είναι εξασφαλισμένη η παρακολούθησή του από παιδίατρο, έστω στοιχειωδώς.
5.Τέλος θέλουμε μία σαφή δέσμευση για το πως έγκαιρα θα αντιμετωπίζονται προβλήματα που παρουσιάζονται όσον αφορά ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής. Ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί η κουπαστή, 2,5 με 3,5 χρονών παιδάκια ανεβαίνουν σκάλες και δεν έχουν μια κουπαστή να κρατηθούν στοιχειωδώς, στον αύλιο χώρο δεν υπάρχει ένας χλωροτάπητας ώστε να εξασφαλίζεται η καθαριότητα του χώρου από ακαθαρσίες ζώων, οι βλάβες στα υδραυλικά πρέπει να αντιμετωπίζονται πολύ πιο έγκαιρα και όχι για μήνες να τρέχουν νερά στα πλακάκια και τα παιδάκια να πατάνε σε πετσέτες για να μην γλιστρήσουν. 
Τα παραπάνω πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονέων, γιατί τα έχουμε πληρώσει διπλά και τρίδιπλα αλλά και γιατί ο παιδικός σταθμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε παιδί, ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα των γονιών του. Για αυτό άλλωστε ο δήμος θα έπρεπε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα (κτίρια, προσλήψεις προσωπικού) για να καλύψει όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας του δήμου, ιδιαίτερα των ανέργων.
Ζητάμε τα παραπάνω ζητήματα να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να υπάρχει και συγκεκριμένη ενημέρωση αλλά και δέσμευση για την αντιμετώπισή τους.
Η παρούσα επιστολή θα δοθεί στον τοπικό τύπο και θα κοινοποιηθεί και στους γονείς των άλλων παιδικών σταθμών του δήμου”.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ