Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

“…στον αστερισμό της επιτήρησης και της χρεοκοπίας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση της “Εκτός των Τειχών” για τον προϋπολογισμό

και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου

Στις 15 – 12 – 2011 το Δ. Σ. Αμαρουσίου ενέκρινε τον προϋπολογισμό και το πρόγραμμα τεχνικών έργων του Δήμου Αμαρουσίου για το 2012 με τις ψήφους της πλειοψηφίας.
Η υποβάθμιση της διαδικασίας της συζήτησης του κορυφαίου θέματος του προϋπολογισμού και του προγράμματος τεχνικών έργων του 2012 από την πλευρά της πλειοψηφίας ήταν πασιφανής, αφού η συνεδρίαση του Δ. Σ. κινδύνευσε να αναβληθεί από την καθυστερημένη προσέλευση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας (οι οποίοι προτίμησαν να παραστούν μαζικά, μαζί με τον κο Δήμαρχο, στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Ελευθερίου που γιόρταζε την ημέρα αυτή) με αποτέλεσμα η συνεδρίαση αντί για τις 17:00 που είχε προγραμματιστεί ν’ αρχίσει στις 18:00.

Βέβαια όλα έχουν την εξήγησή τους, αφού η κατάσταση των οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου μετά και την πρόσφατη οικιοθελή υπαγωγή του Δήμου Αμαρουσίου σε καθεστώς οικονομικής «εξυγίανσης» (Αύγουστος 2011), οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το Δήμο Αμαρουσίου στη χρεοκοπία, την οποία θα πληρώσουν οι δημότες – κάτοικοι της πόλης.
Στον αστερισμό λοιπόν της επιτήρησης και της χρεοκοπίας συντάχθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου του 2011 και το πρόγραμμα τεχνικών έργων για το αντίστοιχο έτος, αφού ο εικονικός ισοσκελισμός του προϋπολογισμού βασίζεται και πάλι στο δανεισμό από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τους όρους που προβλέπονται για τους υπερχρεωμένους Δήμους στη βάση όσων εισηγείται η κυβέρνηση και ο νόμος του Καλλικράτη. 
Για άλλη μια φορά θα κληθούν οι δημότες – κάτοικοι της πόλης του Αμαρουσίου να πληρώσουν ένα ακόμα χρέος που δεν δημιούργησαν αυτοί (ανάλογο του χρέους της κεντρικής διοίκησης), που δεν είναι άλλο από το χρέος του Δήμου Αμαρουσίου (3ος στη σειρά των πιο χρεωμένων Δήμων της χώρας), χαρίζοντας εκατομμύρια στο κατασκευαστικό και όποιο άλλο κεφάλαιο δημιούργησε το χρέος αυτό, μαζί με το πολιτικό προσωπικό των τοπικών Δημοτικών αρχών των τελευταίων 20 χρόνων.
Τώρα βέβαια όλα αυτά, επιχειρεί η διοίκηση Πατούλη να μας κάνει να τα ξεχάσουμε και να αποδεχτούμε «τη σκληρή πραγματικότητα» της αποδοχής και αποπληρωμής των χρεών του Δήμου Αμαρουσίου από όλους εμάς  που δεν συνεργήσαμε στη δημιουργία αυτών των χρεών, βαφτίζοντας το φόρτωμα των χρεών αυτών στις πλάτες των Δημοτών του Αμαρουσίου ως «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του Δήμου, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία «πλεονασμάτων χρήσης» στους απολογισμούς του Δήμου με ότι αποτέλεσμα έχει αυτό για τους Δημότες.
Τώρα βέβαια πώς ένας Δήμος, όπως ο Δήμος Αμαρουσίου που εισπράττει στην καλύτερη περίπτωση 75 εκατομμύρια ευρώ έσοδα το χρόνο (από όλες τις πηγές εσόδων) θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις λειτουργικές του δαπάνες και στην ικανοποίηση των υποχρεώσεων του προς τρίτους, οι οποίες ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια ευρώ και να έχει και πρωτογενή «πλεονάσματα χρήσης», αυτό μόνο η φαντασία της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου μπορεί να μας το εξηγήσει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα τεχνικών έργων για το 2012 είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο, αφού από τα 19 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται να ξοδευτούν για τεχνικά έργα μέσα στο 2012 ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των χρημάτων προέρχεται από έργα που ήδη έχουν αρχίσει την προηγούμενη χρονιά και συνεχίζονται μέσα στο 2012. Ουσιαστικά, με βάση και τις επιταγές του προγράμματος οικονομικής «αποκατάστασης» που εφαρμόζεται από τη Δημοτική αρχή, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου θυσιάζεται στο βωμό της εξυπηρέτησης των χρεών και των δανείων του Δήμου Αμαρουσίου κι όλα αυτά σε μια πόλη που στερείται βασικών υποδομών (το 80% της πόλης δεν έχει αγωγούς όμβριων υδάτων κ.ά.).     
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Εμείς από τη δική μας πλευρά για άλλη μια φορά καταγγείλαμε τον ανάλγητο – αντιλαϊκό και αναξιόπιστο προϋπολογισμό και το ανύπαρκτο πρόγραμμα τεχνικών έργων που εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου καταψηφίζοντας και τα δύο. ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ – ΤΑ ΧΡΕΗ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ
Οι δημότες – κάτοικοι του Αμαρουσίου το μόνο που έχουν να περιμένουν από τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2012 είναι μια νέα φοροεπιδρομή και ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τα είδη μειωμένα εισοδήματά μας, καθώς και περαιτέρω τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας, για να δημιουργηθούν τα περιβόητα «πρωτογενή πλεονάσματα» χρήσης στα ταμεία του Δήμου, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του κου Δημάρχου και της πλειοψηφίας και μείζονος μειοψηφίας. 
Για άλλη μια φορά θα το πούμε ότι οι πολιτικές αυτές που ακολουθούνται από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) και από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου είναι αδιέξοδες και βαθιά αντιλαϊκές.
Ο μόνος δρόμος είναι η δική μας αντίδραση και πάλη για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και των πολιτικών τους εκφραστών.
Ας τολμήσουμε!

Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ