Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίου τύπου από την Ένωση “Η Καπποδοκία”

Δημοσιεύθηκε

στις

Περιήγηση στην ιστορία της Βοιωτίας

Ένα ταξίδι στο χρόνο πραγματοποίησαν τα μέλη και οι φίλοι της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Αττικής «Η Καππαδοκία», που πήραν μέρος στην εκδρομή της ένωσης στη Χαιρώνεια και τον Ορχομενό την Κυριακή 20 Νοεμβρίου. Μετά από μια σύντομη στάση στη Λιβαδειά, όπου στην αρχαιότητα λειτουργούσε το περίφημο μαντείο του Τροφωνίου, οι εκδρομείς με ξεναγό τον Αντιπρόεδρο του συλλόγου κο Αρχάγγελο Γαβριήλ επισκέφτηκαν την Χαιρώνεια.

Εκεί θαύμασαν το ταφικό μνημείο των πεσόντων Θηβαίων πολεμιστών με  το μεγαλόπρεπο λιοντάρι. Στη μεγάλη μάχη του 338 π.Χ. το Μακεδονικό ιππικό με τον Αλέξανδρο εξόντωσε τα παλικάρια του ιερού λόχου που μαζί με τους Αθηναίους, τους Κορίνθιους και τους Μεγαρείς προσπάθησαν να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της Νότιας Ελλάδας. Στο μικρό μουσείο της πόλης οι εκδρομείς περιεργάστηκαν όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη μάχη αλλά και αξιόλογα ευρήματα της παλαιολιθικής εποχής.
Η εκδρομή συνεχίστηκε στον Ορχομενό, όπου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη σημαντικότατη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας της Σκρίπους, που χτίστηκε το 873 μ.Χ. στη θέση του ναού των τριών Χαρίτων. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο αρχαίο θέατρο της πόλης και στο θησαυρό του Μίνυου, τον επιβλητικό θολωτό τάφο που ως προς το μέγεθος είναι εφάμιλλος του θησαυρού του Ατρέα στις Μυκήνες. Σε γνωστή ταβέρνα της πόλης οι εκδρομείς απολαύσανε το γεύμα τους και χόρεψαν με τη ψυχή τους. Το απογευματάκι επισκέφτηκαν τις ρομαντικές πηγές των τριών Χαρίτων και επιστρέψανε στη Νέα Ιωνία έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ