Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

“Τέρμα στον οικονομικό κατήφορο του Δήμου”

Ανακοίνωση σχετικά με την ψήφιση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2012 εξέδωσε η Δημοτική Αρχή.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Παράθυρο στην ανάπτυξη ανοίγει για το 2012 η ψήφιση στις 20.12.2011 τόσο του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης όσο και του Προϋπολογισμού του Δήμου.
Το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης, που αποτελεί μέρος του ήδη ψηφισθέντος Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012 -2014,περιλαμβάνει και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2012.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα συντήρησης και επισκευών των υποδομών του Δήμου, καθώς και δράσεις , που σχετίζονται με τις καθημερινές λειτουργίες του Δήμου.
Στα μεγάλα έργα περιλαμβάνονται η μεγάλη ανάπλαση στο Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση, προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ καθώς και οι μελέτες για την κατασκευή  υπόγειου χώρου στάθμευσης πριν από την ανάπλαση της Κεντρικής πλατείας της Πεύκης.
Είναι γνωστό ότι υποβλήθηκαν ήδη για χρηματοδότηση δύο σπουδαία έργα στο ΕΣΠΑ, που είναι η Βιοκλιματική ανάπλαση στη Λυκόβρυση και στην Πεύκη καθώς και η κατασκευή ΚΑΠΗ στη Λυκόβρυση. Μελέτες για μικρά και μεγάλα έργα εκπαίδευσης ,άθλησης και κοινωνικών υποδομών βρίσκονται σε φάση έναρξης.
Σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό του Δήμου αποτυπώνεται η πρόοδος στα οικονομικά.
Παρά τη σοβαρή μείωση των εσόδων του Δήμου, τη μη λήψη οποιοδήποτε δανείου, το «πάγωμα» των δημοτικών τελών, την οικονομική αιμορραγία με  την καταβολή χρεολυσίων (για τα δάνεια που δεν πληρώνονταν τα τελευταία τρία χρόνια λόγω περιόδου χάριτος) Ο ΔΗΜΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΙΩΣΕ. ΑΝΑΚΟΠΗΚΕ Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ.
Το πρόγραμμα εξυγίανσης για το Δήμο, με μία ολοκληρωμένη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, περιλαμβάνει μόνο τις αναγκαίες προσλήψεις, αξιοποίηση των δεξιοτήτων και της ευσυνειδησίας των εργαζομένων με ταυτόχρονη  κατάργηση της κατασπατάλησης των πόρων του Δήμου σε επικοινωνιακές πολιτικές προπαγανδιστικού χαρακτήρα και βάζοντας φρένο σε πελατειακές πρακτικές και ανερμάτιστες επιλογές  χωρίς καμία προοπτική.
Η ορθολογική πολιτική στα οικονομικά θα συνεχιστεί χωρίς να μειωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες αλλά ούτε η δραστηριότητα του Δήμου για μικρά και μεγάλα έργα”.                           

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ