Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Αίτημα της δημοτικής παράταξης Αμαρουσίου “Εκτός των Τειχών”

Δημοσιεύθηκε

στις

Να υπάρξει άμεση δέσμευση

του “οικοπέδου Παναγόπουλου”

Αίτημα για την εισαγωγή θέματος στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για το “οικόπεδο Παναγόπουλου” υπέβαλε με αίτησή της προς τον Πρόεδρο του Σώματος, κ. Γαρδέλη, η δημοτική παράταξη “Εκτός των Τειχών”.
Το κείμενο της παράταξης που υπογράφεται από τον Δημοτικό  Σύμβουλο, κ. Δημήτρη Πολυχρονιάδη και κοινοποιείται στον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων, είναι το ακόλουθο:

“Κε Πρόεδρε,
όπως γνωρίζετε στο οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χαντζηαντωνίου και Δ. Ράλλη (πρώην Παναγόπουλου ), ύστερα από απόφαση του Δ. Σ. (Ιούλιος 2011), αποσύρθηκε κάθε είδους διεκδίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σχετικά με τη μετατροπή του συγκεκριμένου οικοπέδου σε χώρο πρασίνου, σε μια πόλη της οποίας το κέντρο είναι ήδη υπερκορεσμένο και επιβαρυμένο από εμπορικές και άλλες χρήσεις, με αποτέλεσμα η ιδιοκτήτρια εταιρεία (του οικοπέδου) να ετοιμάζεται να πουλήσει το οικόπεδο με στόχο την ανέγερση πολυκαταστήματος από εταιρεία γερμανολλανδικών συμφερόντων. Μάλιστα η ιδιοκτήτρια εταιρεία στις 26 – 12 – 2011 (παράνομα και παράτυπα) πρόεβει στην κοπή των τριών αιωνόβιων Πεύκων του οικοπέδου ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης μας.
Οι αρνητικές συνέπειες που θα έχει η ανέγερση του συγκεκριμένου πολυκαταστήματος στο οικόπεδο αυτό για το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της πόλης μας θα είναι τεράστιες και μη αναστρέψιμες, ακόμα θα υπάρξουν επιπτώσεις από τη λειτουργία ενός τέτοιου εμπορικού πολυκαταστήματος (“Lidl”) αναφορικά με τη λειτουργία πολλών μικρών επιχειρήσεων, κυρίως τροφίμων, οι οποίες ενδέχεται να οδηγηθούν στο κλείσιμο, κάτι που είδαμε να γίνεται στην πόλη μας, ύστερα από την ανέγερση και λειτουργία πολλών εμπορικών κέντρων υπερτοπικού  χαρακτήρα (Mall, Golden Hall κ.ά.).
Ύστερα και από τη μαζική κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της πόλης μας (4 – 1 – 2012) με αίτημα την άμεση δέσμευση του οικοπέδου (πρώην Παναγόπουλου) από τη Δημοτική Αρχή και τη μετατροπή του σε χώρο πρασίνου σας καλούμε να εγγράψετε προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα (δέσμευση προς απαλλοτρίωση του οικοπέδου – πρώην Παναγόπουλου – επί των οδών Χαντζηαντωνίου και Δ. Ράλλη και μετατροπή αυτού σε χώρο πρασίνου), στην Η. Δ. της συνεδρίασης του πρώτου Δ.Σ. του μηνός Ιανουαρίου 2012, ικανοποιώντας το χρόνιο αίτημα των κατοίκων και φορέων της πόλης μας για ελεύθερους – αδόμητους χώρους πρασίνου στο επιβαρυμένο πολεοδομικά και εμπορικά κέντρο της πόλης μας.
Kαλούμε τη Δημοτική Αρχή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνταχθεί με τα αιτήματα και τις ανάγκες των δημοτών – κατοίκων της πόλης μας, αγνοώντας τις πιέσεις των εκπροσώπων του κατασκευαστικού κεφαλαίου που για άλλη μια φορά επιχειρούν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό έργο τους αποτελειώνοντας το Μαρούσι.
 Παρακαλούμε για δικές σας ενέργειες”.

 

                                                    

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ