Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο τύπου της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια γιορτή σε ζεστή ατμόσφαιρα

Μια ακόμη μοναδική βραδιά έζησαν μέλη και φίλοι της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 στα πλαίσια της εκδήλωσης εν όψει των εορτών του Δωδεκαημέρου. 
Οι εθελοντές, αυτή η μεγάλη κινητήρια δύναμη του Συλλόγου μας ετοίμασαν ταχύτατα μια γιορτή λιτή αλλά μεστή νοημάτων για τις επερχόμενες μέρες, κεφιού που τόσο λείπει από την πεπερασμένη  βιοτή μας, αλληλεγγύης και τόνωσης των δεσμών μεταξύ μελών και φίλων.

Περισσότερα από 250 πρόσωπα κατέκλυσαν από νωρίς την αίθουσα που υλοποιούνται τα μαθήματα του Χορευτικού μας στον Περισσό και είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων μια στοχευμένη και λίαν συγκινητική παρουσίαση των λαϊκών εθίμων του Δωδεκαημέρου που ετοίμασε με αριστοτεχνικό τρόπο ο πολύτιμος συνεργάτης και χοροδιδάσκαλός μας κ. Ανδρέας Ατζάμπος.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών κ. Θανάσης Ραφτόπουλος , περιστοιχιζόμενος από σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε «Ο Σύλλογός μας αλλά και κάθε σύλλογος που σέβεται τις καταστατικές του επιταγές είναι πρωτίστως μια ιδέα αλλά και βίωμα ζωής. Αν υπάρχουμε και προσφέρουμε, το οφείλουμε ανεπανάληπτα στους πολυπληθείς φίλους και μέλη μας που αγωνιζόμενοι στη σύγχρονη ζοφερή καθημερινότητα, ορθώνουν το ανάστημά τους. Και τούτο γιατί προερχόμαστε από Καλή Γενιά, όπως τόσο εύστοχα σημείωσε ο ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης. Αν υπάρχει ελπίδα, αυτή να την αναζητήσουμε στις προαιώνιες και ζωήρρυτες αξίες του Ελληνισμού, εκείνες που μας επέτρεψαν μέχρι σήμερα να είμαστε Έλληνες και δεν είναι άλλες από το φιλότιμο, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, το σεβασμό του προσώπου, την πίστη.  Πολύ εύστοχα σημειώνει ο ο Εμ. Ροΐδης ¨Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του. Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τούς Έλληνας!!!!¨. Είναι  πρόσκληση για τον καθένα μας να μετατρέψουμε τη μιζέρια σε δύναμη ανανέωσης και προόδου. Οι Σύλλογοι καλούνται να συνεισφέρουν σε αυτήν την κατεύθυνση»
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο  Αντιδήμαρχος  κ. Γιάννης Κολμανιώτης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τη φυσιογνωμία και την προοπτική του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. Τόνισε το σημαίνοντα ρόλο των Συλλόγων στην πόλη μας και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια στην Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας και τη συνεργασία που έχει η κοινωνική υπηρεσία με αυτήν. Αναπτύχθηκε ένας ζέων διάλογος με τους προσκεκλημένους και διαμορφώθηκαν οι προϋποθέσεις για την εθελοντική στήριξη του εγχειρήματος από μέλη και φίλους μας.
Ακολούθησε ένα πραγματικά εξαιρετικό παραδοσιακό γλέντι σε μια θαλερή ατμόσφαιρα όπου όλοι ενώθηκαν σε 4 και 5 καγκέλια!!! Χοροί από όλο τον Ελληνισμό έδωσαν τη ευκαιρία μιας ποιοτικής αναψυχής. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε να είναι στην κοπή της Βασιλόπιτας. Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες!!   
Όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Ένωση Ρουμελιωτών μπορεί να το κάνει στο  email [email protected] 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ