Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Επιτροπές Ενάντια στα Χαράτσια Πευκακίων-Περισσού και Καλογρέζας

Δημοσιεύθηκε

στις

Κινητοποίηση στη Νέα Ιωνία το Σάββατο

Με δυναμικό τρόπο επανήλθαν οι δύο επιτροπές (Πευκάκια-Περισσού και Καλογρέζας) που έχουν συγκροτηθεί στην περιοχή μας ενάντια στα χαράτσια που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Με μεγάλη συμμετοχή οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας τόσο στην επιτροπή Περισσού- Πευκακίων όσο και στην επιτροπή της Καλογρέζας την Κυριακή 15/1 επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους διάθεση και διατράνωσαν για μία ακόμα φορά, την σταθερή απόφασή τους να μην πληρώσουν το εκβιαστικό αυτό χαράτσι.

Ο στόχος τους είναι να απλωθεί ακόμη πιο πολύ η άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ, να διευρυνθεί η αυτοργάνωση του λαού και ο συλλογικός αγώνας τόσο στις περιοχές που δρουν οι δύο επιτροπές όσο και στις άλλες περιοχές της Νέας Ιωνίας. Άμεση ήταν και η απάντησή τους στα διοχετευμένα δημοσιεύματα και τις απειλές της κυβέρνησης για διακοπές ρεύματος, με μαζική συμμετοχή μελών των δύο επιτροπών μαζί με μέλη της λαϊκής επιτροπής Νέας Ιωνίας τη Δευτέρα 16/1 το πρωί στο κέντρο διακοπών ΔΕΗ στην Καποδιστρίου, όπου ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα επιτραπεί καμία διακοπή.
Η μάχη ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και σε κάθε χαράτσι αποτελεί πλευρά της συνολικότερης μάχης ενάντια στην πληρωμή ενός χρέους για το οποίο οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι. Αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι γιατί δεν τους χρωστάμε τίποτα από όλα αυτά τα οποία μας χρεώνουν. Αρνούμαστε να πληρώσουμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, τους τόκους και τα κέρδη των δανειστών της χώρας. Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Συνειδητοποιούμε όλοι ότι στόχος τους είναι να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση ο λαός και να διαμορφωθούν οι όροι για νέα αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Να εξευτελιστεί ακόμη περισσότερο η εργατική δύναμη.
Ότι κάθε μέρα γίνεται πιο φανερό ότι το δίλημμα που μπαίνει αντικειμενικά πλέον είναι: Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ.
Ή θα οργανώσουμε τη ζωή μας αλλιώς, χωρίς εκμετάλλευση, με αλληλεγγύη ο ένας απέναντι στον άλλο, ή θα υποταχθούμε στις πολιτικές ακραίας εκμετάλλευσης και στο σφαγείο κάθε είδους δικαιώματος, κάθε είδους κατάκτησης. Δεν χρωστάμε Δεν Πληρώνουμε Δεν Εκβιαζόμαστε. Τους Ανατρέπουμε!
Στις συναντήσεις αποφασίστηκε πρόγραμμα και κοινές δράσεις στην περιοχή.

• Πορεία διαμαρτυρίας
Οι δύο επιτροπές έχουν δώσει ένα μεγάλο δυναμικό ραντεβού κοινής παρέμβασης στην πόλη μας  το Σάββατο 21/1, που έχει οριστεί ως μέρα κοινής δράσης ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ  και από άλλες επιτροπές και συλλογικότητες σε όλη την Αθήνα.
Ξεκινάμε από τις γειτονιές μας και καταλήγουμε στην Πλατεία Σημηριώτη στις 12 το μεσημέρι που καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλου του λαού της Νέας Ιωνίας.
Η επιτροπή Πευκακίων-Περισσού ξεκινά στις 11:00 από το 6ο Λύκειο (Σαλαμίνος)
Η επιτροπή Καλογρέζας  ξεκινά  στις 11:00 από6ο Δημοτικό (Πέτρινο, Βυζαντίου)

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ