Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ανακοίνωση της Δημοτικής παράταξης Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας “Καλημέρα – Όμορφη Πόλη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Καταγγελία για τη μη αξιοποίηση

προγράμματος στους Παιδικούς Σταθμούς

Για τα όσα τραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας και για τις «εγκληματικές» παραλήψεις της Δημοτικής Αρχής που έχουν ως συνέπεια τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς να μην έχουν θέρμανση και να στερούνται ακόμα και το φαγητό, του οποίου η ποιότητα καταγγέλλεται από τους γονείς, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα κ. Ματίλντα Αναστασιάδη, ως εκπρόσωπος της Δημοτικής μας Παράταξης «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ», δήλωσε προς τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τα εξής, τα οποία θα αναδείξουμε και ως Δημοτική Παράταξη, καταγγέλλοντάς τα στο λαό της πόλης μας:

“Στο χθεσινό συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα έθεσα προς τα μέλη του το θέμα της 100% επιδότησης των τροφείων από το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. μέσω πόρων του Ε.Σ.Π.Α.
Ρώτησα αρχικά, αναφερόμενη στα παλαιότερα ουσιαστικά μέλη του συμβουλίου, εάν είχαν ενημέρωση για το εν λόγω πρόγραμμα από τον προηγούμενο Πρόεδρο κ. Νίκο Παπανικολάου (ο οποίος έχει γνώση του προγράμματος, καθώς αυτό εφαρμόζεται στον βρεφονηπιακό σταθμό της Νέας Χαλκηδόνας από τη θητεία του Γιώργου Αποστολάκη). Τόνισα δε, ότι σε αυτή την περίπτωση η ευθύνη βαραίνει το σύνολο του συμβουλίου, σε αντίθετη περίπτωση η ευθύνη μη αξιοποίησης του προγράμματος στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας, ώστε να λυθεί το οικονομικό τους πρόβλημα για τουλάχιστον δυο χρόνια, βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Νίκο Παπανικολάου.
Η απάντηση από τα μέλη του Δ.Σ. ήταν ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εκτός από ένα μέλος του Δ.Σ. το οποίο μας ενημέρωσε ότι γνωρίζει το πρόγραμμα, αλλά δικαιολόγησε την απόφαση του κ. Παπανικολάου, λέγοντας ότι λόγω έλλειψης ασφαλιστικής ενημερότητας του Φορέα (ο Ενιαίος Φορέας χρωστάει στο ΙΚΑ περίπου 300.000 ευρώ) και προβλημάτων των αδειών του 2ου και 3ου Παιδικού Σταθμού Νέας Φιλαδέλφειας, ούτως ή άλλως δεν θα πληρούσαμε τις προϋποθέσεις επιδότησης (το ότι η περιοχή έχει 5 παιδικούς σταθμούς και τουλάχιστον οι 3 θα μπορούσαν να επιδοτηθούν προφανώς είναι άσχετο!!!).
Το ερώτημα το οποίο έθεσα στο Δ.Σ. ήταν γιατί δεν έλαβε ο Ενιαίος Φορέας δάνειο 300.000 ευρώ ώστε να λάβει ασφαλιστική ενημερότητα και επομένως να κάνει εξοικονόμηση πόρων, που έχει τόσο πολύ ανάγκη, ειδικά αφού ο Δήμος αδυνατεί να φέρει εις πέρας ακόμα και τις εκ του 2011 εγκριθέντος προϋπολογισμού οικονομικές υποχρεώσεις, που έχει αναλάβει απέναντι στον Ενιαίο Φορέα. Η απάντηση από διαφορετικό μέλος του Δ.Σ. ήταν ότι ο Φορέας έχει μπει σε διαδικασία διακανονισμού του χρέους στο ΙΚΑ. Ίδωμεν….
Το συμπέρασμα : αυτός ήταν ουσιαστικά ο λόγος που μας είχαν αποκλείσει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα… γιατί θα υπήρχε έλεγχος που δεν χρειάζονταν και γιατί προϋπόθεση του προγράμματος είναι ότι η επιλογή των ωφελούμενων θα γινόταν μέσω διαδικασίας μοριοδότησης στην οποία ρουσφέτια δεν χωράνε…”

       

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ