Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Καλούμε τη διοίκηση να σταματήσει τις απολύσεις”

Η «φιλολαϊκή»  Διοίκηση του Δήμου για ακόμα μια φορά δείχνει τα δόντια της. Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ως γνήσιος εκφραστής της πολιτικής της Τρόϊκας, του ΔΝΤ, και προπαντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνετε βασιλικότερη του βασιλέως και εξαπολύει επίθεση  στους Αορίστου Χρόνου του ΟΕΣΔΑ.

Σήμερα η Διοίκηση του Δήμου που πρόσκυνται στη ΝΔ απέλυσε στο όνομα της νομιμότητας πάνω από 60 εργαζόμενους  Αορίστου Χρόνου από τον Οργανισμό Εργασίας με το αιτιολογικό ότι ο Οργανισμός κλείνει. Και επειδή είναι και πονόψυχη κάποιους θα τους ξαναπροσλάβει με πεντάμηνα με 625 ευρώ το μήνα. Έτσι έχουν μάθει να συμπεριφέρονται τα στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ που το πρωί είναι συνδικαλιστές και το βράδυ Δήμαρχοι.  Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν τρεις εβδομάδες η Διοίκηση του Δήμου έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου για Μονιμοποίηση μεγαλοστέλεχος της ΝΔ και άμεσο συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά. Η Διοίκηση του Δήμου μπορεί αλλά δεν θέλει να μονιμοποίηση όλους τους εργαζόμενους του Δήμου.
Δήμαρχοι, Κυβέρνηση υπό τις εντολές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου συνεχίζουν το πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη της χώρας μας. Μετατρέπουν τις συμβάσεις Αορίστου Χρόνου σε συμβάσεις πενταμήνου με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης. Θέλουν  εργαζόμενους  με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, να προσκυνάνε για ένα πιάτο φαΐ. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη ότι το σημερινό σύστημα  διορθώνεται ή εξανθρωπίζεται. Σήμερα όλοι οι τόποι δουλειάς πρέπει να γίνουν κόλαση για την εργοδοσία και τα αφεντικά μας τους Δημάρχους ώστε να ανατρατέψουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Έχουμε χρέος να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο κόσμο από αυτόν που παραλάβαμε.
Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου να σταματήσει τις απολύσεις. Να σταματήσει να βλέπει τους εργαζόμενους ως ανακυκλώσιμα υλικά. Το φύγε εσύ, έλα εσύ δεν είναι λύση. Να πάρει τη πολιτική απόφαση και να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως σχέση εργασίας. Η κοροιδία των εργαζομένων πρέπει να σταματήσει.
Καλούμε τους όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα  με το τι σχέση εργασίας έχουν ν΄αντιταχτούν στις αποφάσεις της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου. Κανένας πια δεν μπορεί να είναι μόνος του. Στο πόλεμο που κήρυξαν τα αφεντικά μας απαντάμε με πόλεμο. Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια του Δήμου να πάρουν όλες εκείνες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες ώστε να μη περάσουν και αυτές οι απολύσεις.

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία
Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου
Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ