Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Εξηγήσεις για τη μη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης τροφείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση του Δήμου Φιλαδέλφειας-

Χαλκηδόνας για τους Παιδικούς Σταθμούς

Ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή αισθανόμαστε την υποχρέωση να πληροφορήσουμε τους δημότες σχετικά με την αλήθεια όσον αφορά το καθεστώς λειτουργίας και τα επιδοτούμενα προγράμματα τροφείων των δημοτικών παιδικών σταθμών της πόλης μας.

Τα κριτήρια που θεσπίστηκαν ομόφωνα και αφορούσαν την επιλογή των παιδιών για ένταξη στους παιδικούς σταθμούς της πόλης μας τηρήθηκαν απαρέγκλιτα και με απόλυτη διαφάνεια δημοσιοποιήθηκαν. Το ίδιο και τα αποτελέσματα εισαγωγής στους παιδικούς σταθμούς.
Οι θέσεις καλύφθηκαν στο σύνολό τους από παιδιά που πληρούσαν τα συγκεκριμένα κριτήρια και ήταν δημότες, κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας. Αυτός ήταν και ο στόχος αφού στη σημερινή συγκυρία οποιοσδήποτε πειραματισμός θα άφηνε εκτός παιδικού σταθμού έστω και ένα συμπολίτη μας και θα τον έστελνε να επιβαρυνθεί με ένα σημαντικό ποσό, θα ήταν απαράδεκτος.
Με αυτό το σκεπτικό δεν εντάχθηκαν οι παιδικοί σταθμοί της πόλης μας στο πρόγραμμα επιδότησης  τροφείων της Ε.Ε.Τ.Α.Α., διότι αυτομάτως θα εκχωρούσαμε το δικαίωμα στον συγκεκριμένο φορέα, να διαχειριστεί τις θέσεις που θα μας επιδοτούσε, με ωφελούμενους πιθανόν κατοίκους άλλων Δήμων και όχι τους δημότες και τους κατοίκους της πόλης μας.
Επιπρόσθετα ακόμα και αν αποδεχόμασταν τη συγκεκριμένη επιδότηση, δεν θα μπορούσαμε να εκταμιεύσουμε τα χρήματα που θα δικαιούμασταν, λόγω των προβλημάτων που έχουμε κληρονομήσει από προηγούμενες διοικήσεις και μας στερούν τη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας.
Απορία μας δημιουργεί, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα ενδιαφέρει κάποιους σήμερα, ενώ ουδέποτε οι παιδικοί σταθμοί των δύο πρώην πόλεων δεν είχαν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά ούτε και σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό επιδοτούμενο πρόγραμμα, από την εποχή του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου, μέχρι και σήμερα την εποχή του ΕΣΠΑ.
Είναι σημαντικό που είμαστε ο μοναδικός Δήμος της ευρύτερης περιοχής, που λειτουργούν οι παιδικοί του σταθμοί χωρίς τροφεία και καταφέραμε να καλύψουμε τις ανάγκες φιλοξενίες των παιδιών των πολιτών της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας.
Tις δύσκολες εποχές που ζούμε, κινούμαστε με γνώμονα την βοήθεια στην πόλη και τους συμπολίτες μας και έτσι θα συνεχίσουμε, χωρίς λαϊκισμούς, κατά το δυνατόν αποτελεσματικά.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ