Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο τύπου από τη Δημιουργική Ενότητα Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρυσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ουζάκια με γραβιέρα,

στην …«υγεία του κορόιδου»…

Ουζάκια με γραβιέρα, ευχετήριες καρτούλες και μπόλικα «φέσια» είναι η … κοινωνική πολιτική της «Νέας Εποχής» του κ. Ι. Θεοδωρακόπουλου. Ούτε μισή δομή, ούτε μία υποδομή δεν δημιουργήθηκε  στην 4ετή θητεία του. Ωστόσο αυτό δεν τον αποτρέπει από το να συνεχίζει τις ασκήσεις … υποκριτικής, κοπτόμενος δήθεν  για την κοινωνική πολιτική του Δήμου.

Στη συζήτηση  της 31.1.2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης  για τον προϋπολογισμό του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ (Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη – Παιδεία) έγιναν τα αποκαλυπτήρια της αλήστου μνήμης … κοινωνικής πολιτικής του κ. Θεοδωρακόπουλου η οποία περικλείεται σε δύο λέξεις: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!! Για την ακρίβεια, τα κερασμένα ουζάκια στο ΚΑΠΗ, τα ρουσφετάκια στους παιδικούς σταθμούς με ψηφοθηρικά κριτήρια και οι χιλιάδες ευχετήριες κάρτες, συνιστούν τους πυλώνες του κοινωνικού ενδιαφέροντος  του πρώην Δημάρχου. Και όλα αυτά στην «υγεία … του κορόιδου», αφού  έστειλε  το λογαριασμό της εξωφρενικής υπερχρέωσης  στη … σημερινή Δημοτική Αρχή. Μόνο από τους παιδικούς σταθμούς ο Δήμος χρεωνόταν 500.000 ευρώ ετησίως.
Σήμερα ο Δήμος δεν χρεώνεται ούτε ένα ευρώ για τη λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Ταυτόχρονα, μετά της εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, οι μισοί γονείς  δεν πληρώνουν καθόλου τροφεία στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
Επίσης δρομολογούνται σημαντικά έργα υποδομής  χωρίς νέα δάνεια που θα αναβαθμίσουν το δίκτυο κοινωνικής προστασίας  του Δήμου, ενώ  θα εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι, καθώς:
• Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατείται η κατασκευή ΚΑΠΗ στη Λυκόβρυση, ενώ περατώνεται η αρχιτεκτονική μελέτη για ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη.
• Παραχωρείται χώρος στη Λυκόβρυση για την κατασκευή Κέντρου Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και με πόρους από το ΕΣΠΑ.
• Μεταβιβάζεται στον Δήμο οικόπεδο στην οδό Αποστολοπούλου 19 από το Υπ. Κοινωνικής Πρόνοιας για την κατασκευή βρεφικού σταθμού.
• Δημιουργήθηκε  Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με κεφάλαιο 50.000 € για τη χορήγηση ενίσχυσης σε αναξιοπαθούντες δημότες.
• Ιδρύεται  Κοινωνικό  Παντοπωλείο.
• Σε συνεργασία με τον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα θα παραχωρηθεί η χρήση οικοπέδου εξ ημισείας στην Υψηλάντου και Ελ. Βενιζέλου για την κατασκευή Νηπιαγωγείου, ενώ σε άλλο οικόπεδο της Εκκλησίας στην οδό Βρυούλων και Ανθέων, θα συναφθεί προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για κατασκευή χώρων ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών κλπ.

Υ.Γ. : Όσον αφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο Σχέδιο Νόμου του Υπ. Εσωτερικών (άρθρο 15) προβλέπεται θεσμοθετημένο, με όρους και κανόνες  λειτουργίας. Είναι εύλογο η Δημοτική Αρχή να ευθυγραμμιστεί με τις αρχές  που καθορίζονται. Ούτε αυτό δεν γνωρίζει ο κ. Θεοδωρακόπουλος; Μήπως η ροπή του να εκδίδει σωρηδόν αντιπολιτευόμενες ανακοινώσεις  υπερτερεί για άλλη μία φορά;
Εκτός βέβαια κι εάν η συμμετοχή του στην ΚΕΔΕ έχει κομματικό – διακοσμητικό χαρακτήρα και δεν ενημερώνεται για τα σημαντικά…

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ